keskiviikko 27. tammikuuta 2016

KeräilyäViime viikolla kirpparivisiitillä onni potkaisi: Sarviksen Majuri-hengarikokoelma karttui kolmannella yksilöllä. Kiersin kirpparin, jolla en yleensä käy, en löytänyt mitään kiinnostavaa, mutta pois lähtiessä bongasin myyjien hengarihyllyssä jotain oranssia ja muhkeaa. Hengarit eivät ole myynnissä, sanottiin. Kun kysyin, myisivätkö, jos tarjoan jotakin, omistaja sanoi, että jospa siitä euron pyytäisi.


Olen kovin, kovin tyytyväinen uuteen ostokseeni. Euro on tietysti sata prosenttia enemmän kuin kesällä syrjäkylän sivukirpparilla löytämäni Sarvis, jonka sain mukaani kahden euron vaatteen kylkiäisinä. Mutta yhdeksän euroa vähemmän, mitä maksoin kolmannesta hengarista, ja mikä tuntuu olevan Majureiden käypä arvo.


Majureita löytyy useinkin esimerkiksi Torin kautta, mutta postikuluja tulisi heti 8 euroa kappaleelle. Olenkin tyytynyt hiljattaiseen keräilyyn ja ostan uuden hengarin aina, kun sopiva sattuu paikallisella kirpparilla vastaan. Parasta olisi, jos eteiseen kertyisi sekalainen kokoelma erivärisiä Majureita. Nyt meillä on yksi musta ja kaksi oranssia hengaria.

Toinen mahtilöytö paljastui oikeastaan vasta kotona. Arabian Kauno-munakuppi maksoi Kontissa kuusi euroa. Näitä olen ennen ihastellut vain toisten ihmisten kuvissa: ovat varmaan olleet turhan tyyriitä vastaan tullessaan plus olen yrittänyt pitää keräilyvimmani aisoissa.


Kauno-sarjaan kuuluu erivärisiä munakuppeja, ja tämähän tietysti tarkoittaa, että ne kaikki muutkin on saatava. Pidin tuota kuutta euroa ihan ookoo-hintana, ja vasta kotona guuglettelin, että näiden hinnat pyörivät 20-35 euroon (tuo korkein hinta tosi on Astiataivaassa, jossa kaikki astiat ovat aina reippaasti, melkein tuplasti muita kalliimpia; parikymppiä lienee oikeampi arvo). Kaikki rahathan tähän nyt sitten menee, mutta kylläpä meillä onkin akuutti pula munakupeista! En tiedä, miten olemme ennen pärjänneet.


Kauno-kupit ovat tosi kauniita. Kuppi lekottelee vielä keittiön pöydällä, ja sitä täytyy aina käydä varta vasten hypistelemässä. Hypistelylöydöt ovat ehdottomasti parhaita kirppislöytöjä.

Olen viime vuosina hurahtanut vanhoihin astioihin aivan niin, että kaikki tolkku rupeaa katoamaan. Kirppareilla on hauska bongailla tuttuja kotimaisia valmistajia. Ruotsalaisetkin vanhat astiat osaavat olla hienoja, mutta niitä meillä ei ole. Vanhoissa astioissa on tietynlaista eleganssia, nostalgiaa ja kauneutta. On ihana kattaa pöytä eri aikakausien erivärisillä herkkupaloilla.


Jos kesän raivausoperaation jälkeen päätin, että minun on luvallista keräillä Kastehelmen tuikkukippoja ja Sarviksen Majureita, voisin nyt tehdä uuden täsmennyksen keräilyasioihin. Jatkossa minun on luvallista kerätä Majureita JA vanhoja hienoja astioita. Astiat pitävät sisällään Kastehelmen kipot, kaikenlaiset kupit ja maljakot.


Uusi linjaus tuntuu mukavalta. Toivotan tulevat Kauno-kupit tervetulleiksi kotiimme. Olisipa niitä jo pääsiäisenä muutama lisää!10 kommenttia:

 1. Mitäs värejä noitaa munakuppeja on? Meillä on kotona äidin astiakaapissa muiden ohella tuollaisia munakuppeja. Muistaakseni kaikki neljä ovat erivärisiä. Seuraavalla kerralla tarkistan niiden kunnon. Vanhaa 60-70-luvu Arabiaa meillä on runsaasti kahvikuppeina ja myös muuta sen ajan astiaa. Mutta onneksi(!!) niitä ei ole juurikaan käytetty, kun kasariastiat on olleet käyttöastioina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlen mukaan ainakin violetti, sininen, vihreä, punainen ja keltainen :)

   Nuo on kyllä ihania! Ja samoin vanhat Arabian kahvikupit. Nekin alkavat olla jo arvossaan.

   Poista
 2. Ihan kun olisit minun kirpparilöydöistä kirjottanut. Löysin nimittäin viime viikolla paikallisen Kontin henkarikorista (5kpl/1e) punasen Majurin ja mullakin oli nyt kolmas kpl eteisen naulakkoon. Hiljaa hyvä tulee, minä en raaski montaa euroa henkarista maksaa, joten ei auta kun keräillä yksitellen sieltä täältä. Ko. paikasta löysin myös romupöydästä pienen Björn Wiinbladin kupin. Sisäpuolella riksu, mutta koristekäytössä ei haittaa. Hintaa tuli yhden keramisen taulun ja muun pikku sälän kanssa 25snt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertsyygeli, eurolla viisi! Minä ostin joskus Rovaniemen Kontista puisia vanhoja hengareita, joissa lukee liikkeiden nimiä tuohon euron viisi -hintaan. Mutta että Sarviskin sieltä! Oulun Kontissa niiden arvo on kyllä tiedossa, ja jos joskus niitä löytää, ovat lähempänä kymppiä kappale.

   Minä raaskisin maksaa ihan maksimissaan 9 euroa kappale, jos oikein harvakseltaan ostaa. Mutta silloin pitää olla jo valmiiksi hyvä kirppismieli, että raaskii tuhlata :)

   Poista
  2. Minä olen tainnut maksaa maksimissaan 2,5 tai 3 e =) Vaatii kärsivällisyyttä, mutta ei niitä kyllä ole kalliimmallakaan tullut paikallisilla kirpuilla vastaan!

   Poista
  3. No nuo on kyllä tosi halpoja! Harvoin tulee tavallisilla itsepalvelukirppareilla mitään tämmöisiä hienoja keräilyjuttuja vastaan. Ne on joko netissä myynnissä tai sitten lahjoituskirppareilla.

   Poista
 3. Jaaha. Mää oonki miettinyt mitä nuo mun lapsuuskopista asti mukanani roikkuneet hengarit on. No ne on punaisia Majureita. Kiitos tiedosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, oletpa onnekas! Tietämättäsi olet Majureiden keräilijä :)

   Poista
  2. Lapsuuskoppi... koti piti kirjoittamani :D

   Poista
  3. En olis huomannut jos et olis sanonut :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!