tiistai 19. tammikuuta 2016

Hirmu kiva sisustuskirjavinkki!Ennen blogiaikaa, kymmenisen vuotta sitten, tykkäsin kovasti lukea sisustuskirjoja. Jossakin vaiheessa tuli totaalistoppi vastaan: sisustuskirjat tuntuivat jähmeiltä ja ajastaan jälkeen jääneiltä. Varsinkin käännöskirjojen kieli tuntui hirveän kököltä ja monet neuvot ja vinkit typeriltä. En muista enää kirjaa, mutta muistan viimeisen vinkin, jonka koskaan luin: "Sohva tulee vaihtaa kymmenen vuoden välein", tekstissä opastettiin.


Jokunen aika sitten kirjastolla silmille pomppasi kivannäköinen sisustuskirja, jonka otin selailtavakseni. Ja miten ihana se osaakaan olla! Heti teki mieli lähteä kirpparille, ruveta puunaamaan ja puljuamaan ja maalata ainakin puolet huonekaluista! Mahdoton väripläjäys sai ideat heti pursuilemaan.
Jos pidät värikkäistä kirppiskodeista, pidät varmasti myös Selina Laken sisustuskirjasta Kotoisa tyyli (Mäkelä 2012).

Kuinkas siellä: luetko sisustuskirjoja? Sisustuslehtiä? Pelkkiä blogeja? Mikä on ollut paras kirjalöytösi sisustusrintamalla? Mihin blogiin, lehteen tai kirjaan kannattaisi ihan ehdottomasti tutustua?


13 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti noista Selina Laken kirjoista! Muutama on tullut itselle hankittua. Myös Paumesin kirjat jaksavat ihastuttaa.
  Sisustuslehdistä mun mielestä ehdoton ykkönen on Unelmien Talo&Koti.
  Eneiten aikaa kyllä tulee vietettyä blogien parissa, mutta välillä on ihana kaivautua viltin alle kirjaa selailemaan ja haaveilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä guuglettaa muutkin Laken kirjat! En ole tosiaan vähääkään seuraillut sisustuskirjoja sen jälkeen, kun ne joskus jätin. Kirppareilla tulee vastaan useinkin sellaisia skandinaavisen sisustuksen opyksia, mutta niissä ei ole mitään tarttumapintaa.

   Unelmien Talo&Koti oli minun lemppari myös silloin kymmenisen vuotta sitten :) Tykkään siitä ihan vieläkin ja joskus ostan irtonumeroita. Minusta siinä on tosin aivan liikaa blogijuttuja, siis todella todella paljon. Naistenlehdissä yleensä tykkään kotijutuista. Kodin kuvalehti on hyvä lehti; siinä on paljon luettavaa ja aina joku yksi koti herkkuna.

   Retro-lehteä ostelen myös silloin tällöin, mutta siitä meneee kyllä melkoisesti ohi niin että viuhahtaa. Ruotsin kieli on niin surkeilla teloilla. Yritän pakottaa itseäni lukemaan edes kuvatekstit, jos se vaikka sivistäisi.

   Poista
 2. Luen sisustuksesta kirjoista, lehdistä ja blogeistakin.
  Tuo kirjasi on mielenkiintoisen näköinen, ihanan piristävä, kun niin usein on ihan vaaleaa sisustusta.
  Luen yleensä aina Jeanne d´Arc Living-lehtiä, tykkään niiden sisustuksesta joka vuodenaikaan. Aika harvoin tulee mitään mielenkiintoisia sisustuskirjoja vastaan.
  Luen useita ulkolaisia blogeja, joissa on romanttista sisustusta. Luen paljon kyllä puutarha-aiheisia ja niissä on siihen liittyvää sisustelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä joskus kokeilla tuota Living-lehteä; kanneltaan se on toki lehtihyllystä tuttu. Ulkomaiset lehdet jätän yleensä lukematta, kun niiden sisustukset tuntuu usein niin kaukaisilta. Siis sellaisilta ei-suomalaisilta, sellaisilta joihin on vaikea samaistua ja joita on vaikea nähdä omassa elämässä. Mutta otan asiakseni kokeilla paremmalla asenteella.

   Meillä on vain pienen pieni parveke, ja puutarha-aiheiset jutut menevät huisk huisk ohi vain niin että lehden sivut väpäjää :)

   Poista
 3. Sisustuskirjoja ei tuu juurikaan enää luettua, kun tuntuu tosiaan että ne kahlaa niin jäljessä jo... Siinä mielessä huono tää internet, kun joka tuutista tursuaa uutta ihan hirveän nopealla tahdilla! Tokikaan en yleensä seuraa varsinaisia trendejä, vaan poimin ideoita, jotka itseä miellyttää just sillä hetkellä. Uusista blogeista tykkään kovasti Rautatieläistalosta, joka on sopivasti retro, mutta modernilla tavalla. Unelmien Talo&Koti on tietysti suosikkilehti värikkäiden kotien vuoksi. Joskus tulee ostettua myös Hus&Hem. Pinterest on loputon ideoiden lähde ja blogeja on vaan mukava lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja joku kymmenen vuotta vanhoissa kirjoissa kuvatkin näyttävät ihan rakeisilta ja sumuisilta. Netti on kyllä armoton painojulkaisujen suhteen; jäävät kirjat ja lehdet helposti jälkeen.

   Minäkään en seuraa trendejä, mutta pakko myöntää, että ne asiat, joita usein ympäristössä näkee, alkavat pian omaakin silmää miellyttää.

   Rautatieläistaloa moni ehdottikin! Se on vilaisulta tuttu, mutta alanpa nyt tarkemmin seurata.

   Poista
 4. Luen monipuolisesti sisustuslehtiä ja -blogeja, silloin tällöin sisustuskirjojakin. Vaikka blogeja on nykyään moninverroin enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten, tuntuu, ettei kiinnostavia blogeja enää meinaa löytyä, vaan melkein kaikki hukkuvat persoonattomaan massaan sponsoroitune sisältöineen. Tai sitten en vain osaa etsiä oikeista paikoista :).

  Tilaan useampaa sisustuslehteä, mutta Se Täydellinen sisustuslehti on hakusessa, turhan moni lehti on täynnä samaa mainostusta samoista (hervottoman hinnakkaista) uutuustuotteista ja blogikotien esittelyä. Unelmien Talo ja Koti on sisustuslehdistä ehkä "maanläheisin", mutta useimmiten minun makuuni vähän turhan romanttinen. First world problems...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on jotenkin vaikea löytää uutta blogiluettavaa. Jos on kauan aikaa seurannut jotakin blogia, sitä tulee seurattua vastaisuudessakin. Uuden blogin kelkkaan on vain vaikea innostua hyppäämään. Parhaita on oikeiden lukijoiden aidot suositukset. Tai jos joskus harvoin joku kaveri vinkkaa jostain kivasta blogista, jota on itse tykännyt seurata.

   Ihanat ongelmat :) Talo & Koti -lehdessä on kyllä usein värikkäitä, erikoisia koteja. Tuon lehden kodit on minustakin kivoja.

   Poista
 5. Ruottalaiset sisustuslehdet tulee melkein kaikki ostettua, niissä kodit näyttää mun makuun kodikkaammilta. Deko-lehden ostan kans, vaikka suurin osa kodeista onkin liian kliinisiä. Viimeksi oli mukava poikkeus muistaakseni Kunnaksen Jennan koti. Oletko jo tutustunut Rautatieläistalo-blogiin? Se on aivan mahtava mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niiiin rupuisen surkea ruotsin kielen taito, että ainoastaan Retro-lehteä ostan silloin tällöin, ja siitäkin menee suurin osa humisten ohi :) Kuvat ja aiheet ovat kiinnostavia, mutta harmittaa, että kymmenen sanan virkkeestä tajuaa kaksi sanaa. Loput pitää yrittää arvata.

   Deko-lehteä lueskelin joskus vuosikausia sitten. Siinä oli ainakin silloin tosi moderneja koteja, turhan kliinisiä omaan makuun

   Rautatieläistaloa moni vinkkasi! Se on vilaukselta tuttu, mutta ryhdyn nyt aktiiviseuraajaksi :)

   Poista
 6. Lähes kaikki menee siis kirjat, jotkut lehdet, blogit ja Pinterest. Lehdistä tulee tuo Unelmien Talo ja Koti tällä hetkellä. Toisinaan se osuu ja toisinaan ei niinkään. Tuo Kotoisa tyyli on suosikkini myös, tykkään myös pastellikirjasta. Nuo Laken kirjat on minusta kivoja selailla ja katsella. Blogeista suosikkeja on mm. tuo Rautatieläiskoti, Mokkasin, Niinan unelmia, Riuttala Old School, Pömpeli. Erilaisia tyylejä on kiva katsella.

  Susanna Zacken ja Sania Hedengrenin kirjat saattaisivat väreillään ja kierrätysideoillaan miellyttää sinua. Osa on enempi sisustusta, osa käsityöjuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjauduin joskus Pinterestiin, mutten jaksanut siitä intoutua. Se on kyllä oikeasti tosi hyvä paikka, enkä tajua, mikä minua vaivaa, kun en siitä innostu! Ihan täsmäiskuja sinne toisinaan teen, jos haen vaikka kortti-ideoita.

   Riuttala Old School on pudonnut minun lukulistalta! Kiitos muistutuksesta. Seurasin aikanaan blogeja Blogilistan kautta, ja kun se loppui, moni blogi jäi unholaan.

   Kiitos myös kirjavinkeistä; otan nimet talteen!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!