maanantai 18. tammikuuta 2016

Aurinkoinen olohuoneAurinkoista uutta viikkoa! Kaamosaika on vihdoin selätetty ja valoa kohti aletaan mennä ihan rytinällä!

 
Olohuone kylpee päivisin auringossa. Tekisi mieli laitella kotia ja keksiä jotakin uutta. Ottaisiko vaikkapa verhot pois. Kirjahyllyn sisältöäkin voisi vähän kiepsauttaa.

Kirjoittaminen on nyt kovin vaikeaa. Menin ilmeisesti painamaan jotakin semmoista namiskaa, että sain ääkköset ja välimerkit miten sattuu. Nyt joudun kopioimaan ja liittämään kaikki erikoismerkit yksi kerrallaan. Kenenhän upea älynväläys onkaan ollut nappula, jota painamalla saa näppäimistön ihan sikinsokin sekaisin. Tietokoneet ovat kyllä rasittavia. Aina tulee vastaan joku yksi toistaan kummempi ongelma. Korjautuisipa tämä itsekseen, ettei tarvitsisi sillä enempää päätään vaivata.


PS. Tässä postauksessa oli neljä ö-kirjainta ja aika tosi monta ä-kirjainta. Välimerkkejä en jaksanut alkaa kopioimaan. Onneksi piste sentään toimii. Sillä pääsee jo aika pitkälle.


14 kommenttia:

 1. Näppiksesi on ilmeisesti vaihtanut kieliasetuksia, asia korjaantuu pitämällä Alt pohjassa ja näpäyttämällä samalla Shiftiä. Päivittäinen riesa täällä kun kirjoittelen eurooppalaiseen läppikseen yhdistetyllä skandinäppäimistöllä. :D

  Ihana koti muuten! Näyttää jo kovin keväiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tosiaan oli! Ongelma ratkaistu! :)

   Sain blogisivunkin pienennettyä minipieneksi (ctrl +), kun ajattelin, että kyllä se siitä vielä suurenee, kun tarpeeksi monta kertaa painaa. Joka kerta pieneni. Ja silti vain painoin uudestaan ja uudestaan.

   Olisin jo ollut ihan valmis viemään koko koneen romuttamolle, mutta onneksi oli näin simppeli juttu! :)

   Poista
  2. Ctrl ja 0 palauttaa aina alkuperäiseen kokoon! :)

   Poista
  3. Uskomatonta, ettei tämä ole koskaan tullut mieleen! Nolla loogisesti tulee sinne + ja - -nappuloiden väliin! Pitää kokeilla, toimiiko tuo ctrl 0 silloin, kun kieliasetukset ovat erit. Käyttämistäni näppäimistä ainakin sulkumerkit, kysymysmerkki ja viiva olivat eri paikoilla.

   Poista
 2. Sinulla näyttää ihanan keväiseltä, ja tilavalta...toisin kuin meillä, vaikka raivausta olenkin harrastanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo, ei meillä enää näytä! Kaivelin eilen kankaat esille ja rupesin ompelemaan :)

   Kiitokset kommentista!

   Poista
 3. Ihanan aurinkoinen kuva. Ihan voisi kuvan perusteella kuvitella, että on jo kesä.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Maaliskuussa meille paistaa aurinko erityisesti pojan huoneeseen aivan uskomattoman lämpimästi! Oi että olen odottanut kevättä niiiin paljon, suorastaan kesästä asti! Keväällä ilmatkin ovat aina niin paljon paremmat kuin kesällä. Kevät on lupaus paremmasta, ja kesä sitten se lupauksen pettäjä. (Kesällä vain sataa ja on aina tosi kylmä.)

   Poista
 4. Virkistävää nähdä olohuone jossa ei ole kaikki istuimet kohdistettuna televisioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaako hirveän sivistyneeltä, jos sanon, ettei meillä ole ollenkaan televisiota? :D Punaista nojatuolia vasten tosin on oma tietokoneeni, ja sitä voi käyttää näyttönä. Vanha videotykki laitettiin kesällä pois, ja uutta ei ole vielä saatu aikaiseksi hankkia. Videotykkiseinämä on tuossa kirjastorullakon tilalla.

   Poista
 5. Hehe, hyvä kun ongelma ratkesi, koneparka olisi syyttömänä joutunut kaatopaikalle! :D

  Minä olen ihan kateellinen, kun teillä paistaa aurinko sisälle jo näin aikaisin! Meille ei paista ollenkaan lähellekään tonttia aurinko ennen maaliskuuta, jolloin se alkaa ihan pikkuisen tontin alareunaan osumaan. Viime kesänä tosin kaatui vihdoinkin isoja puita ihan tontin laidasta, joten elättelen toivoa, että jos edes VÄHÄN aikaisemmin yltäisi aurinko.. toivossa on hyvä elää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, no teillä tosiaan myöhään alkaa aurinko pilkistää!

   Taaskin muuten porottaa siihen malliin, että pitäisi kevätjuttuja alkaa miettiä :) Kohta tulee pääsiäinen! Menisivätpä pakkaset jo pois.

   Tietokone säästyi tämän kerran. Hermot ovat kyllä koetuksella kaikenlaisten teknisten ongelmien suhteen. Niiden ratkominen on rasittavaa, eikä aihe jaksa kiinnostaa. Onneksi on keskustelupalstoja: kun laittaa guugleen hakusanat, pääsee johonkin keskusteluun, jossa jollakulla toisella on ollut aivan sama ongelma.

   Poista
 6. Noi olohuoneen tuolit kelpaisi mulle tänne aivan heti. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo keltainen pyöreä ja punainen muhkea? :) Ne ovat melkein samanaikaisia kirppislöytöjä viime syksyltä. Mulla ei ole mitään ongelmia löytää jänniä nojatuoleja kirpparilta. Päin vastoin, pitää yrittää olla näkemättä niitä. Olen vähän niin kuin hullu kissanainen, paitsi sellainen, jolla ei ole kissoja, vaan nojatuoleja.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!