keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9: iloisten asioiden purkkiTällä kertaa joulukalenterissa ei olekaan askartelua vaan kiva idea. Iloisten asioiden purkki ilmestyi ompelupöytäni kulmalle silloin, kun kivoja ideoita alkoi olla niin paljon, että ne piti jollakin tapaa saada jäsenneltyä ja järjestykseen.


Iloisten asioiden purkki pitää hyvät ideat tallessa, jos ideaa ei juuri sillä sekunnilla pystykään toteuttamaan. Purkki on inspiroiva idealaari, josta lappuja nostamalla saa tekemistä myös silloin, kun ei millään keksisisi mitään touhuttavaa.

Oma purkkini sisältää erilaisia askarteluideoita, jotka on värikoodattu. Värikoodeja voi käyttää vaikkapa niin, että punainen tarkoittaa liikuntaa, vihreä kokkaamista ja keltainen kirjastoreissua. Isompi lappu voisi tarkoittaa aikaa vievää askaretta, pienempi nopsaa näpertelyä.

Hyvät ajatukset tuppaavat tupsahtamaan mieleen niin, että ne myös häviävät yhtä nopeasti kuin saapuivatkin, jos ei heti saa ajatuksen päästä napattua kiinni. 

Idea lapulle, lappu purkkiin ja kansi kiinni! Siellä se odottelee oikeaa hetkeä!


6 kommenttia:

 1. Oi miten hauska idea :) Mulla pullottelee vihkot ja kalenterit erilaisia merkintöjä. Ja arvaan jo nyt, etten niitä merkintöjä sillä hetkellä sitten löydä, kun niiden aika olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on muistikirjoja ja -vihkoja täynnä kaikenlaista epämääräistä suttua. Eipä niitä juuri tule jälkikäteen selailtua. Mutta jos jotain saa kirjoitettua ylös, se jää paremmin mieleen, vaikkei sitä enää koskaan lukisikaan.

   Poista
 2. Hyvä idea! Minäkin aina harmittelen, että hyvät ajatukset jää toteuttamatta ajanpuutteesta johtuen. Olen myös miettinyt ihan, että pitäisi laittaa ompeluhuoneeseen lista aiotuista projekteista ja siitä tehdä sitten sen ajan koittaessa. Välillä käy nimittäin niin, että rupean häseltämään päämäärättömästi, kun saan omaa aikaa ja siihenhän se sitten kuluu hukkaan.

  Yöpöydällä pidän kyllä ideakirjaani, johon piirtelen ideoitani, mutta aika harvoin tulee sieltä kuitenkaan katsottua. Olen sentään jotain sieltä toteuttanutkin, wuhuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni taitaa käyttää ideakirjaa suttuihin, joihin ei koskaan palaa. Ehkä, jos malttaisi tehdä oikein säntillisen siistit merkinnät, niin muistivihkon arvo nousisi ja sitä tulisi ihasteltua :) Minun muistivihkoissa on aina kaikenlaista sotkua, sellasta kauppalistatyylistä, joka joutaa roskiin.

   Poista
 3. Hei aivan mahtava idea! Näinhän ne ideat pitäski laittaa kivasti talteen. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Mulla on nyt joulukalenterin aikaan tullut monta uutta lappua purkkiin :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!