tiistai 8. joulukuuta 2015

Luukku 8: joulukortit kiiltokuvilla


Luukku 8 ja joulukorttien aika! Tänä vuonna päätin näpertää joulukortit oikein ajatuksella. Ajatus lähti siitä, kun löysin aikaisin syksyllä marketin paperiosastolta hirvittävän ihania, vanhantyylisiä kiiltokuvia.


Paperiosasto on perinteisesti osasto, jolla hullaannun aivan täysin, ja olenkin vähän yrittänyt hillitä itseäni kaikenlaisen sievän ja söpön edessä etenkin silloin, jos ei mielessä heti ole tavaralle käyttötarkoitusta. Heti kotona kuitenkin keksin yhdistää kiiltokuvat vanereihin ja tykkäsin lopputuloksesta niin paljon, että olisin mielelläni askarrellut joulukoristeita useampiakin. Jälkiviisaus on paras viisaus: olisi pitänyt aikaisin syksyllä varautua kiiltokuvahamstraukseen, kun kiiltokuvat näyttävät nyt olevan kauppojen hyllyiltä loppu.

Kaikki ihmiset eivät ole niin onnekkaita, että omistaisivat oman sahan, mutta koristeet voi kyllä aivan hyvin tehdä myös vahvalle pahville. Vanerille tehtäessä kuvat liimataan, reikä porataan ja sitten vasta sahataan. Jos erehtyy poraamaan vasta valmiiksi leikattua kuviota, porausjälki herkästi repeää.

Hionta reunolle, juuttinaru lenksuksi ja koristeet ovat valmiit. Lakkapinta tai decoupage-tyylinen lakka tekisi kuvista vielä kestävämmät, mutta ajattelin, että kuvat saavat rauhassa ränsistyä sen mitä ajan kanssa ränsistyvät.
Korttipohjaksi valitsin vanhaan tyyliin sopivan värittömän kartongin. Leimasimilla teksti, reunoihin tussilla mustaa ja naru teipillä korttiin kiinni.
Etsin netistä pari jouluista runoa joulutunnelmaa tuomaan.

(Huomataan yhdessä, että joulu kirjoitetaan pienellä. Samoin uusi vuosi, joka viittaa koko tulevaan uuteen vuoteen sekä uusivuosi, joka viittaa uudenvuoden päivään. Kyllä; valmiskorttien tekstit ovat mielestäni sietämättömiä.)


Kirjekuoriin vielä vanhantyylisiä tonttutarroja. Oulussa näitä saa kierrätyskeskuksesta; kierrätyskeskuksen yhteydessä oleva työpaja askartelee tarroja käsityönä.
Tänään kävin ostamassa joulupostimerkit (ja voi hyvänen aika niitä jonoja!). Kohta saa laittaa joulutoivotukset postin mukana maailmalle. Kaikkina vuosina emme ole lähettäneet joulukortteja, mutta jos kortteja ryhtyy puuhaamaan, tulee itsellekin ihanan jouluinen mieli! 


Kortteja on tietysti myös mukava saada, mutta enpä osaa sanoa, onko parempaa kortin lähettäminen vai sen saaminen.


12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Harmittaa, ettei noita samoja kiiltokuvia enää löydy. Olisin halunnut tehdä enemmänkin näitä kortteja. Mutta kaivelin tänään Muumipeikko-kiiltokuvat esille; niistäkin tulee varmasti hirveän kivoja :)

   Poista
 2. On kyllä kauniit kortit <3 Ihanaa kun on kortti ja koriste samassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti kortin saajat tykkäävät vanhahtavasta tyylistä.

   Poista
 3. Oo, ihania! Minä ostin juuri ison kasan vanhoja kiiltokuvia kirpparilta ja mietin, mitähän niillä tekisin. Ois kyllä kivoja nämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva! Oikeasti vanhat kiiltokuvat on kyllä aarteita!

   Poista
 4. Kivoja askartelu/lahjavinkkejä sinulla! Pitää ensi vuonna tulla katsastamaan tätä sinun kalenteria ajoissa.

  Annan puolestani sinulle vinkin, jolla säästät ensi vuonna joulupostimerkkien jonottamisen Postissa: osta ne kaupasta. Ainakin meidän kaupassa (jossa siis olen töissä, juu) eli S-marketissa niitä myydään ihan siitä kassalta. Ja bonuksetkin saa. Ostos hoituu ruokaostosten yhteydessä ja valmiit joulutervehdykset, kera merkkien, voi sitten vain tipauttaa lähimpään postilaatikkoon. Sou iisi.

  Mukavaa loppuvuotta ja upeaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Onpa kiva kuulla! Joulukalenteri odottelee täällä taas ensi vuotta :)

   Pitää tosiaan ensi vuonna ostaa joulumerkit joko tosi aikaisin tai sitten tavallisesta kaupasta, niin ei tarvitse turhaan mennä Postiin maleksimaan :)

   Mukavaa loppuvuotta ja ihanaa tulevaa vuotta!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!