sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 6: Merkillistä! Kivoja juttuja kirjaimistaKoristekirjainten näpertely on koukuttavaa: samaa mukaa kun askartelee, keksii koko ajan uusia ja uusia käyttötarkoituksia. Lehtisahalla vanerista sahatuista kirjaimista saa kestävämpiä koristeita kotiin. Aaltopahvista leikatut kirjaimet toimivat pakettikoristeina.


Annille A, Iirolle I. Nelihenkinen perhe saa yksittäisistä paketeista yhteisen arvoituksen: mikä sana muodostuukaan kirjaimista L, I, O ja A?

 

O niin kuin Onni? Pahviset kirjaimet on helppo askarrella, ja ne tuovat paketteihin kivasti ilmettä. Pahvipohjaiset kirjaimet näyttävät kivoilta, kun ne päällystää kuviollisilla papereilla tai paksulla huovalla. 
 


6-millisestä koivuvanerista lehtisahalla sahatut kirjaimet tuovat iloa makuuhuoneeseen. Paljas, käsittelemätön vaneri on kaunis sellaisenaan.
Pienemmät vanerikirjaimet saivat rusetit ja kulkuset koristeeksi. Yläreunaan on porattu reikä, josta on pujotettu naru. Kirjaimet voi kiinnittää vaikka oviaukkoon tai verhotankoon.

Vanerikirjaimet on maalattu vain toiselta sivulta, jotta kaunis materiaali jäisi esiin.

Tämänpäiväinen luukku löytyy myös Styleroomin bloggaajien yhteisestä joulukalenterista, jonne jokainen bloggaaja on tehnyt omat askartelu- tai koristeluvinkkinsä. Styleroomin joulukalenteria pääset seuraamaan Styleroomin Facebook-sivujen kautta.


Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille! Illalla sytytetään sinivalkoiset kynttilät 98-vuotiaan Suomen kunniaksi.


9 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä kirjaimia!meillä tehtiin eilen massasta joulukoristeita,tänään jatkuu.Kun ehdin laitan omaan blogiin juttua niistä tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mekin kokeiltiin alkukuusta Das-massaa, mutta se oli minusta niin tönkköä ja kökköä, ettei oikein tullut mitään.

   Sinun askartelut näyttää kyllä hienoilta! Onkohan tuo Darwi jotenkin erilaista kuin Das?

   Poista
 2. Ihania, varsinkin nuo vanerikirjaimet.
  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vanerikirjaimet on tarkoitus jättää esille joulun jälkeenkin, niin pitkäksi aikaa kuin niitä jaksaa katsella. Nuo pahviset ovat vain sellaisia pakettikoristeita, joita ei ole tarkoituskaan säästellä.

   Poista
 3. Mua nappaa nuo pakettikortit. Tosi kivoja!

  VastaaPoista
 4. Mua nappaa nuo pakettikortit. Tosi kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Pakettikortit on minustakin hirmukivoja; helppoja ja kohtuullisen nopsia väkertää, ja tuovat sitten kivasti ilmettä paketteihin :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!