perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4: MuistitauluLuukku neljä ja tuunailua! Tällä kertaa askartelin vanhoista kirppiskehyksistä nippelitaulut; toinen sopii koruille tai avaimille, toinen lippulappusille.

Muistitauluihin tarvitaan kehykset, vaneritausta, L-ruuveja tai nipsuja, maalia ja muut perusnikkarointitarpeet.
Ennen taustavanerin koristamista täytyy ruuveille ja nipsuille piirtää paikat. Ensin silmämääräisesti, sitten mittanauhan kanssa. Porailin tässä vaiheessa ruuvien alut valmiiksi, että nipsukat ja L-ruuvit olisi helppo ruuvailla paikoilleen. Toisessa kehyksessä käytin paperia, jonka läpi alkuun poratut reiät voi käsin tunnustella.
Maalia ja paperia pintaan! Tarkoitus oli liimata paperitaustat molempiin, mutta askartelukaupan kiva koristepaperi taisikin olla lahjapaperia, eikä se oikein tykännyt liimasta. Toisen taustan ympärille kiedoin paperia niin, että teippasin paperin taustapuolelta kiinni. Toisen taustan maalasin ensin valkoisella, sitten epätasaisesti ärtsypinkillä.
Ruuvit ja nipsut paikoilleen! Pienemmän taulun takana oli kiinnitysnipsut, isomman taulun taustan nakuttelin pikkunauloilla paikoilleen.
Muistitaulut päätyivät tällä erää vaatehuoneen oven sisäpuolelle. Ehkä sopisivat ompelupöydälle, mutta toisaalta taulun voisi antaa lahjaksikin.
Alempi korutaulu sai jo täytettä näpertämistäni koruista. Poikkeuksellisesti kokeilin jotakin ihan muuta kuin vaneria. Et arvaa mitä! Huomenna näet :)

2 kommenttia:

 1. Tulipa kivoja tauluja ♡☆♡
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Vastaan niin myöhässä, että saan taas melkein toivottaa mukavaa seuraavaa viikonloppua :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!