torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3: LelukranssiLuukku kolme aukeaa, ja vuorossa on vekkuli askartelu, lelukranssi! Kranssi on aika näyttävä, mutta siitä huolimatta erittäin helppo näpertää. A- ja V-kirjainkranssit tulevat joululahjoiksi A- ja V-alkuisille naperoille. Olen näihin ihan supertyytyväinen!


Minä maalasin kranssit uljaan mustanpuhuviksi, mutta miten olisi pinkki, petrooli, valkoinen tai suklaanruskea?

Kranssi on simppeli rakentaa ja se valmistuu melko nopsaa. Löysin vastaavia lelukranssiohjeita netistä, ja pohjana voi näemmä käyttää ihan hyvin aaltopahvia; silloin varmaankin kannattaa katsoa, ettei käytä kovin raskaita leluja. Vannoutuneena vaneriaskartelijana tein tietysti omani vanerista. Nyt näistä riittää iloa tuleville sukupolville saakka.


Kranssiin tarvitaan pohja (vaneria tai pahvia), kasa sekalaista rompetta, kuumaliimapyssy ja spraymaaleja (pohjamaali + varsinainen väri). Vaneripohjaisiin kransseihin kiinnitin silmuruuvit ripustamista varten; pahvisen kranssin taakse voisi kiinnittää ripustusnarun.


Alemmassa kuvassa A-kirjaimen sahaaminen on vielä kesken. Reiän kohdalle porataan niin iso reikä, että lehtisahan terän mahtuu ujuttamaan sen läpi.

Piirrä pahville tai vanerille haluamasi muoto; peruspyöreä kranssikin on oikein kiva! Pese muovieläimet, sommittele ne pohjalle ja anna liimapyssyn laulaa. Liimapyssy on noussut yhdeksi lempiaskarteluvälineistäni. On se niin näppärä ja nopsa, jännittäväkin.

Liimattu!
Sitten suhuutellaan maali pintaan. Alle kannattaa suihkuttaa pohjamaali, niin pääsee vähemmillä maalauskerroilla. Harmaa pohjamaali peittää ja tarttuu tosi hyvin, eikä mustaa maalia tarvittu kuin yksi kerros.


Autoja, öttiäisiä, eläimiä ja jääkiekkoilijoita. Kranssiin voi kiinnittää ihan mitä mieleen pälkähtää. Oman romuläjäni kävin hakemassa Kontista.

Näin ovat kranssit valmiita pukinkonttiin.

Näistä tuli minusta ihan hirveän kivat! Veikkaisin, että näyttävät aika jännittäviltä valkoista ovea vasten.


Oikein mukavaa joulukuun kolmatta! Huomenna on taas kivan luukun aika, vähän niin kuin joka päivä muutenkin :)
 

6 kommenttia:

Mukava, kun jätit jälkesi!