keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23: maalatut ruukutAatonaatto! Kuinka jännittävää! Huomattavaa on, että päivä on lähtenyt pidentymään, ja päivä kerrallaan siirrytään kohti kevättä. Ensin vähä kerrallaan, sitten oikein rytinällä. Voitaisiin sanoa, että olemme nyt selättäneet vuoden ankeimman ajan! Onnea meille kaikille!


Joulussa parasta onkin kaksi asiaa:

1) jouluhössötys, tohina, ihmiset, ruuat ja lahjat sekä
2) se että aletaan siirtyä kohti kevättä ja aurinkoa!


Aatonaattona ehtii ihan hyvin vielä maalailemaan. Joku saattaa vielä tänään touhuta ja posottaa, mutta meillä on mielet jo lomamailla.


Valesypressien ruukut kaipasivat vähän uutta ilmettä, ja niinpä minä rupesin maalaamaan.

Saviruukut ovat toisaalta hirveän kauniita ja sopivat erityisesti kesäiseen ja keväiseen ilmeeseen, mutta näin joulun alla ruukut näyttivät minusta vähän ankeilta ja sopimattomilta.


Kaadoin ruukut nurinniskoin, suhauttelin päälle pohjamaalin ja mustan maalin ja koristelin sitten akryylimaalilla. Ruukkujen sisäpuolet ovat yhä saven väriset, ja hioin pois maaliroiskeet yläreunasta.

Piirsin tähtikuvion ruukkuun mallin mukaan. Yhden tähden töpsöttelin sienellä, kaksi muuta ronskisti pensselillä.

Maalaamisasioissa tärkeintä on, että on mukavaa. Vähän menee yli eikä ole niin kuin Strömsössä, mutta onpahan hyvä mieli! Sitä paitsi aina voi sanoa, että lapsi sen askarteli. Jos ei oma niin sukulaisen tai naapurin, kyllä kai näitä riittää.
Kai ne kuuluisi istuttaa ruukkuihin, mutta aikaisemman kokemuksen perusteella olen kouliutunut siihen ajatukseen, etteivät kasvini kuitenkaan menesty. Vai ehkäpä menestyisivätkin, jos viitsisin ne istuttaa? Joulun jälkeen valesypressit voisi kiikuttaa parvekkeelle kevättä kutsumaan.


Minkälaiset ovat tunnelmat aatonaattona? Onko vielä paljon puuhaa jäljellä?


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Samoin teille, vaikka ajatukset taitaakin useimmilla olla jo uudessa vuodessa :) Ja sitten kevät! Ihan kohta!

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!