perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18: pitsikello (+ arvonnan voittaja)Vielä kerran palataan kirppisliinojen pariin! Virkatut pienet liinat ovat liinakäytössä mahdottoman epäkäytännöllisiä, mutta mitä kaikkea niistä saakaan aikaan, kun rupeaa askartelemaan!
Tällä kertaa väkersin liinasta seinäkellon.

Seinäkellon tekemiseen tarvitset pitsiliinan, jossa on kellon viisareiden mentävä reikä keskellä, kellokoneiston ja viisarit (askartelukaupasta) ja liimaa. Märkä liina pingotetaan esimerkiksi pahvin päälle, ja nuppineulat ja kertakäyttöhanskat ovat tässä vaiheessa oivalliset apulaiset.

Työ ei sen kummempia kuvauksia kaipaa: pitsiliina upotetaan liima-vesiseokseen, annetaan kuivua ja sitten lisätään kellokoneisto.


Liima-vesiseoksen sekoitussuhde on joidenkin nettilähteiden mukaan 50-50. Purista ylimääräinen vesi liinasta ja pingota se alustalle kuivumaan. Minä käytin pahvilaatikkoa, jonka päälle laitoin kelmua, ettei liina värjäytyisi. Kuivumiseen menee vuorokausi.

Tällainen siitä sitten tuli! Lahjapakettiin menee, jahka keksin, miten paketoida!Tyllikkään arvonnan voittaja on arvottu, ja pyykkityttö menee seuraavan kommentin jättäneelle Virpille:


Oi, tuollaisen pyykkitytön ottaisin mielelläni pitämään kurissa vallattomia pyykkipoikia!

Nyt on tyytyväinen olo. Viikon viimeinen työpäivä takana, massu täynnä hyvää pitsaa ja kohta saunaan. Elämä mallillaan, vaikka joulujuttuja on vielä paaaljon tekemättä. Teen sen minkä ehdin ja loput joskus toiste... joulu tulee vähemmälläkin hössötyksellä, mutta vähän pitää kuitenkin hössöttää, se kun kuuluu asiaan :)"


Laitatko Virpi sähköpostia (kirpparikeiju at hotmail piste com) niin saadaan pussukka matkaan!
 


20 kommenttia:

 1. Ihana kello!!! Oot kyllä energinen!

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on nyt askartelubuumi meneillään! :)

   Poista
 2. Paketointiin varmaan kannattaa käyttää apuna pahvilaatikkoa.eli etsit sopivan pahvilaatikon, jonka sitten käärit kauniisti lahjapaperiin. Näin itse paketoin kaikki "ikävän malliset,hankalat" lahjat jotka pitää paketoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ja varmaan tueksi pitsin alle pitää saksia erillinen pahvinpala. Paketoinnista on enemmän vaiva kuin itse kellon tekemisestä :)

   Poista
 3. Niin ja piti sanoa sanoa että kello on aivan ihana.

  VastaaPoista
 4. Siis ihan älyttömän hieno tuli kellosta, tykkään :)
  Mukavaa perjantai-iltaa.

  VastaaPoista
 5. Wautsi wau miten hieno kello! Minäkin hamstraan pitsiliinoja kirppareilta. Haaveilen tekeväni niistä joskus itselleni mekon... mutta jos sopiva liina löytyy, kellon voisin tehdä ensin.

  Ja miten ihanan kutkuttava joulunalusajan yllätys tuo mukava uutinen, että olin onnekas arvonnassa. Laitan viestiä tulemaan...

  VastaaPoista
 6. Hieno kello ja onnittelut voittajalle!

  VastaaPoista
 7. Ihana! :) Pyydä pitseriasta yksi tyhjä ja puhdas pitsalaatikko paketiksi. Kuskasin aikoinaan vuosikaudet LP- levystä tehtyä kelloa muutosta toiseen pitsalaatikossa ja hyvin toimi :)
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsalaatikko olisi ollut hyvä! Minä askartelin munakellosta jonkinmoisen pidikkeen ja laitoin kellon lahjapussiin. Kyllä se kuulemma oli taittunut, mutta toivottavasti taittuu takaisin ennalleen!

   Poista
 8. Ihana ihana ihana! Tämmönen täytyy vielä tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi vuosi on hyvä aloittaa pitsikellon askartelulla :)

   Poista
 9. Todella hieno! Ilahtuisin tälläisestä lahjasta :) Värillisenäkin olisi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värillisenä olisi tosiaan myös aika kiva! Pitääpä katsoa, minkälaiseksi ompelunurkkaus alkaa muodostua ja josko sinne sopisi yksi pitsikello :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!