torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17: vekkuli värikynäaskarteluSeitsemännentoista päivän hyvät huomenet! Taas on käsillä jotakin niin jännää, ettei tiedä, miten housuissaan pysyisi.


Löysin joskus netin uumenista askarteluohjeen värikynistä, jotka sulatetaan silikonimuotissa uuteen hahmoon. Idea jäi kytemään mielen päälle, kunnes eilen löysin sopivan muotin kaupasta. Ja niin sitten into piukalla pätkin kaikki poikarukan värikynät säpäleiksi ja paistoin ne mössöksi!

Värikynien sulattamiseen tarvitset silikonimuotin, vanhoja surkeita värikyniä ja uunin. Mikrokin ilmeisesti kävisi, mutta jotenkin uuni oli mielestäni turvallisempi vaihtoehto tällaiseen epämääräiseen puuhailuun.

Napsi kynät muottiin.

Lämmitä uuni 250 asteeseen: värikynät sulavat muutamassa minuutissa. Ne ovat valmiit, kun seos on aivan vetistä lillua.


Sulattamisen jälkeen värien täytyy jähmettyä kunnolla ennen kuin ne voi irrottaa. Ulkona pakkasessa neste jähmettyy nopeiten, ehkä vartissa.

En ole vielä koettanut puhdistaa muottia, mutta veikkaan, että se on värikynäepisodin jälkeen vihitty pelkästään askartelukäyttöön. Muotti löytyi Stockmannilta (3.90 e). 


Jossakin netin ohjeissa näin aivan huippuja värikyniä tehdyn Lego-kuvioisista silikonimuoteista, mutta muotit olisi pitänyt tilata netin kautta, ja minä olen sellaiseen ponnistukseen aivan liian laiska.
 Nämä värikynät annan kahdelle kouluikäiselle sisarukselle. Kirjoitin värikynien mukaan askarteluohjeet, jos vaikka innostuisivat itsekin näpertämään. Koetin liimailla värikynät kuumaliimatipalla kartongeille, mutta täytyy vielä kiepauttaa Elmu-kelmua päälle.


Värikästä päivän jatkoa sinulle!


4 kommenttia:

 1. Vahaliituja varmaan sulatit. Mulle tule värikynistä puuvärit mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vahaliituja! Ei taitaisi puuvärit uunissa sulaa :)

   Poista
 2. Aivan huippuja! Varmasti jahjansaajat tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Kiva olisi, jos lahjan saajat vielä innostuisivat itse askartelemaan värejä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!