tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15: tähdellinen tyynyOmpelukoneen ääreltä moikat! Nyt jouluompelusten myötä olen saanut kangaskaapin sisältöä mukavalla tavalla karsittua. Tähän tyynynpäälliseen valitsin pellavakankaan, jota oli alun perin monta metriä, ja joka oli mielestäni niin rumaa, että olen yrittänyt sitä tarkoituksella kuluttaa sinne ja tänne.


Nyt kun tähtityyny on valmis, harmittaa, ettei rumaa pellavakangasta olekaan enempää. Rassukka pellava vain kaipasi kaverikseen jotakin kivaa ja kaunista!

Tyynynpäälliseen tarvitset kahdenlaista kangasta. Jos ompelet päällisen tällä ohjeella, et tarvitse nappeja tai vetoketjuja. Minulla oli kangasta niin nippa nappa, että päädyin lisäämään napit taakse.


Tähtikuvion hain netistä kuvahaulla: tallenna kuva, suurenna se mieleiseksesi (paina "ctrl +") ja piirrä suoraan ruudun läpi :) Applikointeihin ei lisätä saumanvaroja.

Tee näin:


1. Leikkaa osat


Kiinnitä kuvio tyynylle. Tässä vaiheessa olen jo ommellut tyynystä taakse päällekkäin tulevat sivut ja niihin tulevat napinlävet.


Helpoimmin kuvion saa keskelle, kun tekee apuviivat silittämällä: taita ensin yhdeltä suuntaa kaksin kerroin ja silitä. Taita myös toisin päin. Viivojen avulla saat kuvion helposti kohdistettua.

2. Ompele kuvio


Ompele kuvio kankaalle. Aloita yhdestä sakarasta ja lähde etenemään keskemmälle yksi paininjalan mitallinen kerrallaan.


Kun koko kuvio on ommeltu, leikkaa välit auki.


3. Ompele tyyny loppuun


Ompele tyyny loppuun valitsemallasi tavalla. Oman tyynyni taakse laitoin nappikiinnityksen.

Tällä tekniikalla lienee jonkinlainen nimikin, mutta itse en ole siitä tietoinen. Saksittu ommel saa kuvion eläväksi. Jos kuviota silittää kädellä, pohjakangas tulee näkyviin.

En ole vielä ihan varma, pidänkö tyynyn itse vai annanko sen lahjaksi. Jos vain pellavakangasta olisi enemmän, tietäisin heti muutaman ihmisen, joille tähtityyny sopisi.


10 kommenttia:

 1. Kiva idea! Samaa tekniikkaa muistan käyttäneeni joskus yläasteen kässätunneilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ilmeisesti tämä nyt mukailee chenille-tekniikkaa, mutta oikeassa chenille-tekniikassa pitäisi kangaskerroksia olla useampi päällekkäin.

   Poista
 2. Hieno tyyny, vähän erilainen tähti kuin yleensä näkee.

  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tämä on nyt melko maalaisromanttinen tyyny, mutta yritän ajatella, että se on enemmänkin talvinen :)

   Poista
 3. Kaunis tyyny. Pellava on ihan huippu materiaali mutta se tosiaan tarvitsee jonkin jujun puhjetakseen kukkaan. Tuosta tuli ihan superihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on; yksinään pellava näyttää vähän ankealta. Kiitokset :)

   Poista
 4. Pitääkin kokeilla joskus tuota tekniikkaa. Olen tilkkukaupoissa nähnyt jotain työvälineitä tuohon liittyen, mutta ehkä sen takia ei ole tullut lähdettyä kokeilemaan. Mutta jos se kerta onnistuu ilmankin, niin vois kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chenille-tekniikka lienee oikea nimi, ja siihen löytyy netistä tarkkoja ohjeita. Noita kangaskerroksia olisi ilmeisesti jostakin syystä tarkoitus olla monta päällekkäin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!