sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 13: bambiviiriKolmastoista päivä, ja jouluhulinat alkavat olla vauhdissaan! Olen tänä viikonloppuna värkkäillyt viimeisiä joulukortteja, paketoinut lahjoja ja valmistautunut siihen, että huomenna pitää saada postiin menevät tavarat postiin. Odotan postireissua kauhulla; posti on vihonviimeinen paikka hengailla näin joulun alla. Mieluummin sitä menisi vaikka poimimaan puolukoita. Lumen alta.


Tämän päivän luukusta aukeaa bambiviiri, joka on näillä näkymin joulukalenterin viimeinen vaneriaiheinen luukku. Itse käytin viiriin Ö-luokan bambit, joihin on sahaus- tai porausvaiheessa tullut repeämiä. Sahaton ihminen voi käyttää vanerin sijasta paksua kartonkia tai pahvia.

Viirin juju on värikkäissä papereissa, jotka liimataan hahmon päälle. Neliönmuotoisia koristepapereita myydään askartelupuolella vihkoina, jotka maksavat muutaman euron.


Leikkaa hahmo pahvista, piirrä sen ääriviivat paperille ja rupea liimailemaan.
Valmiin viirin voi kiinnittää seinälle tai verhotankoon. Sitä voi pitää esillä aina tai sitten sen voi vihkiä juhlakäyttöön niin, että se nostetaan esille vain erityisenä juhlan hetkenä.

Tämä viiri pujahti pienen tytön joulupakettiin. Toivottavasti siitä on hänelle iloa.


Postitettavista lahjoista enää yksi on viimeistelyä vaille valmis. Tänä vuonna suurin osa antamistani lahjoista on itse tehtyjä, mutta muutama ostettu pakettikin kuormasta löytyy. Ensimmäiset lahjat ostin jo keväällä, kun sopiva tavara sattui kohdalle ja kun olin rahoissani. Lahjajemma on vuoden verran lihonut vaatehuoneeni kätköissä, ja nyt on sitten paketoinnin aika.


Paketointia tulee aina tieten tahtoen vitkuteltua, että pääsisi hypistelemään isoa lahjapinoa. Kun paketoinnin aika koittaa, projekti on valtava, ja sitä alkaa katua, ettei ollut ajoissa liikkeillä. Joku vääristynyt, piintynyt mielikuva liittyy paketoinnin ihanuuteen; oikeastihan se on tosi rasittavaa puuhaa.


Mutta nyt ei auta muu kuin olla oikein reipas! Hippulat vinkumaan, lahjat kääröihin ja kääröt postiin! Huomenna taitaakin olla viimeinen päivä lähettää joulukortit joulumerkkien hinnalla; tästä päivämäärästä ei sovi myöhästyä!


12 kommenttia:

Mukava, kun jätit jälkesi!