keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kuurattu!Vanha penkki kesti juuriharja- ja mäntysuopakäsittelyn aivan mainiosti. Penkki on nyt kuurattu ja tuotu olohuoneeseen. Sommittelin sen päälle heti kauneimpia lasiastioitani.

Erityisesti keltainen tuntuu sopivan taivaansinisen pariksi niin nätisti. Täytyy heti käydä ostamassa keltaiseen maljakkoon kukkia, niin pääsee ihastelemaan uutta penkkiä oikein toden teolla.


Jokohan tulppaanit ovat saapuneet? Kohta bussipysäkeillä alkaa näkyä niitä "tulppaani tuo kevään" -mainoksia. Aina liian aikaisin, aina varmana merkkinä häämöttävästä keväästä.

10 kommenttia:

 1. Onpa nättejä ja käy hyvin penkin kanssa! Haaveilen juuri noista pastellisen pinkeistä ja keltaisista Kastehelmen lyhdyistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos satut asumaan Halpa-Hallin suunnilla, niin katsopas niitä tuplapakkauksia! Itse ostin oman keltaisen yksittäin Kärkkäiseltä, hinta n. 25 euroa, mutta Halpa-Hallissa myydään noita kalliimpia erikoisvärejä tuplapakkauksessa kirkkaan Kastehelmen kanssa, hinta n. 23 euroa. Laitoin tästä Iittalalle kysymystä ja kysyin, onko ne jotain kakkoslaatua tai välivärejä, mutta kuulemma samaa tavaraa kaikki tyynni :O

   Tosin kaveri väittää, että hänen punainen Kastehelmensä on eri värinen kuin minun tuplapakkauksessa ostettu punainen. Hmmmmm....

   Poista
  2. Iittala lopetti punaisen värin 2014 ja tilalle tuli karpalo. Värien ero on huomattava ja tämän vuoksi lopetin iittalan punaisen värin keräämisen ;)Joten kaverisi Kastehelmi on varmaankin tuota vanhaa punaista...

   Poista
  3. No tämä selittää! Yritin kaupassa vertailla yksittäispakattua punaista ja tuplapakkauksessa myytävää punaista, mutta en huomannut mitään eroa. Laitoin vielä Iittalalle viestiä, ja kun sanottiin, että samoja ovat, jäin vain ihmettelemään, miten minun ja kaverin punaiset kipot voivatkin olla erivärisiä :)

   Poista
 2. Oli ihan pakko tulla hehkuttamaan, miten ihana oli lukea kuuraamisesta! Että voikin ihminen tulla näin pienestä onnelliseksi. Pitänee ehkä vähän selittää: miusta tuntuu, että nykyisillään ihmiset eivät enää ymmärrä kunnon kuurauksen merkitystä, vaan pinnat vain pyyhkäistään kostealla, kuvitellen, että ne siten tehokkaastikin puhdistuvat, sen sijaan että älyttäisiin, että jotkut pinnat toisinaan vaativat sen tehokkaan, huolellisen kuuraamisen juuriharjalla tahikka muulla sellaisella.
  Ja kyllä, asia oli niin syrämellä, että piti ihan kommentoimaan sen takia tulla:D Itselläni on useita vanhoja huonekaluja, jotka ovat asuntoon saapuessaan joutuneet kunnon jynssäyksen kohteeksi, enkä koskaan lakkaa hämmästelemästä miten paljon niistä onkaan irronnut likaa - ja viel kun ajattelee, että joku on niin sontaista kapistusta pitän kotonansa iät ajat, hyh hyh!
  Ei siis sillä, että olisin joku siivousfriikki, eiii toki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan tunteella kirjoitettu kommentti! :D

   Mulla on pakkomielle joidenkin asioiden juuriharjakuuraukseen: parvekelaatat on esimerkiksi pakko kuurata keväällä ja syksyllä yltä päältä Mäntysuovalla ja juuriharjalla. Tämmöiset vuosikausiksi hylätyt kalusteetkin mieluusti oikein kuuraamalla kuuraan, mutta täytyy nyt sanoa, että jos maalipinta olisi lähtenyt repeilemään, olisin tyytynyt pelkkään pohjapuolen kuuraukseen ja pyyhkinyt yläpuolelta. Sitten olisi tietenkin pitänyt elää sen tiedon kanssa, ettei penkkiä ole kunnolla puhdistettu.

   Itse asiassa juuri tänään kuuratessa mietin sitä, että kuinka paljon asioita on oikeasti tarpeen pestä. Esimerkiksi puinen leikkuulauta on hygieenisempi kuin muovinen, mutta minun mielikuvissa esimerkiksi riskaabelin kanan leikkaamisessa käytetään muovista eikä puista lautaa (muovisen saa tiskariin). Kerrostaloasuntojen keittiökalusteisiin kuuluvia puisia leikkuulautoja en ole koskaan käyttänyt; ne ovat minusta iljettäviä, vaikka tuskinpa niistä oikeasti mitään tautia saisi. Taudin saaminen likaisesta leikkuulaudasta tai vanhasta kalusteesta on melko kaukainen ajatus, mutta oman mielenrauhan takiahan sitä kuuraillaan :)

   Mutta kyllä niistä vanhoista kalusteista oikeasti irtoaa likaa, kun lähtee kuuraamaan :)

   Poista
 3. Tuo penkki on kyllä ihana <3 Kiva kun se pääsee esille olkkarissa.
  Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa keskiviikkoa! Kävin tänään hakemassa tulppaanit uudelle penkille :)

   Poista
 4. Katsoin ennen joulua Kärkkäisen nettikaupasta, että osa Kastehelmistä oli vain 8,90€/kpl. En vain muista mitkä värit. Kannattaa kurkata sieltäkin :)
  Ihana penkki. Tulee ihan oma mummula mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuohon hintaan saa niitä ei-punasävyisiä kynttiläkippoja :) Punasävyiset maksaa enemmän, koska niiden valmistaminen on työläämpää (pitää uunittaa useammin tai jotakin sellaista). N. 25 e / kpl on normihinta punasävyisille, mutta jostain syystä niitä saa tuplapakkauksissa vähän halvemmalla.

   Tämä penkki onkin ollut vanhan rintamamiestalon tuvassa :) En yhtään tiedä, minkä ikäinen se on, mutta voisikohan olla jostain 40-50-luvulta?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!