lauantai 28. marraskuuta 2015

Vanhaa ArabiaaJouluaskartelut ovat jokseenkin hyvällä mallilla. Ompelukone kylläkin alkoi taas takkuilla; ensin se teki syttyrää, säätöjen jälkeen hyppytikkiä. Ja juuri kun olin niin iloinen siitä, että on pitkästä aikaa käsillä ompelus, johon ei tarvita saumuria ollenkaan.


Muutamaan suunnitteilla olevaan askarteluun tarvitaan tarvikkeita kirpparilta, joten kävinpä taas metsästysretkellä. Löysinkin loistavaa askartelumateriaalia, mutta löysinpä muutakin. Kontissa sattui olemaan astiat ja kodintekstiilit puoleen hintaan, joten päätin sitten laittaa astiakaapin sisällön uusiksi. Arabian pikkulautaset löytyivät kierrarilta; Riihimäen kermanekka toiselta kirpparilta. 

Kermanekka on astiakaapissani ensimmäinen laatuaan. Epäkäytännöllisyydessään nekat ovat huippusympaattisia; kaadan varmasti yhteen kahvimukilliseen sen verran maitoa, mitä yksi nekka vetää sisäänsä. Ehkä pitäisikin siirtyä vanhanaikaisten, pienten kahvikuppien käyttöön ja alkaa siemailla kahvia sivistyneesti. Kermanekka oikein kutsuu hienostuneen elämän pariin.


Sade vihmoo ulkona ja näin kello kahden paikkeilla on jo ankean pimeää. Ankea on sana, joka marraskuuta parhaiten kuvaa. Mutta ällös murehdi; huomenna on jo ensimmäinen adventti! Siitä se joulun odotus sitten alkaa, ja koska joulu on käännekohta päivän pitenemisessä, alkaa samalla myös kevään odotus! Jaksaa, jaksaa!


2 kommenttia:

  1. Oi nuo vanhat Arabiat on tosi ihania

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arabialla on tosi ihania vanhoja juttuja :) Nämähän on aivan arkiastioita, mutta ihan vastikään ihastelin kirpparilla sellaisia riikinkukkokuvioisia lautasia ja kuppeja. Olivat vain aika arvokkaita, en olisi raaskinut käyttää niitä.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!