lauantai 7. marraskuuta 2015

ValmisteillaLapsen kymmenvuotissynttärit sattuvat joka vuosi syysloman aikoihin, jolloin ei kannata synttäreitä juhlistaa, koska kukaan ei kuitenkaan pääse paikalle. Vasta marraskuun puolella pääsemme juhlistamaan poikaa oikeiden, kaverivieraiden kanssa. 


Pientenkin kemujen valmisteluihin saa keveästi kulumaan kaksi päivää, vaikkei oikein tekisi mitään erityistä. Eilen aloiteltiin valmistelut siivoamisella ja kakun leipomisella, tänään leivottiin loppuun ja koristeltiin keittiö. Tänään ennen kakkupöydän kattamista meillä oli odottavaiset tunnelmat.

Muut leipomukset ja kakun koristelun jouti tehdä tänään, mutta kakkupohja ja täyttäminen olivat eilisen puuhaa. Kakkupohjan paistaminen on mukavaa; parasta on, kun saa aikaiseksi täydellisesti kohonneen, tasaisen kakun, joka vieläpä maistuukin murealta.

Kakun täytteiden ohjeet otin Kinuskikissan juhlakirjasta. Toisessa välissä on rahkainen marjatäyte, toisessa kinuski-puolukkatäyte. Kinuskin vaahdotus epäonnistui ja kerma juoksettui, kun odotin suurempaa vaahtoa ja vatkasin liian kauan. Ei sitä kukaan huomannut, eivätkä lapset muutenkaan kakusta välitä. Kunhan on joku, joka pöydän keskellä juhlavasti ja komeasti pönöttää.

Tikun nokkaan pistetyistä vaahtokarkeista tuli kiva kukkakimppu, kun tikut laittoi maljakkoon. Pojat tykkäsivät näistä.

 


Kemut ovat paraikaa käynnissä ja kaikilla kuulostaa olevan mukavaa. Railakasta lauantaita teillekin!


4 kommenttia:

 1. Kivoja kemuja teille! Aivan loistava idea nuo vaahtokarkkitikut, matkin heti seuraaviin synttärikestikemuihin. Meillä myös esikoisen synttärit sattuvat aina syyslomaviikolle.

  Olen jo pitkään seurannut blogiasi jättämättä koskaan jälkeä :) Blogiasi on tosi kiva seurata ja se on hyvin erityyppinen kuin muut seuraamani blogit. Pojot sille! Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtokarkkitikut oli kyllä mukavia tehdä! Ja yllättävän hyvin ne maistuikin :) Kai se on se, että on jotain jännittävää ja erilaista pöydässä.

   Matkipa vain; hyvät ideat kannattaa napata talteen :)

   Ja kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 2. Hauskaa juhlapäivää, herkut näyttävät olevan ainakin kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Herkkuja oli taas niin paljon, että tänäänkin on syöty ihan liikaa!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!