sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tennispallolla tahroja vastaanEilen oli taas tarkoituksena kokkailla uudesta intialaisesta keittokirjasta joku ennen kokeilematon resepti. Intialaisten ruokien valmistaminen ei niin vain valmistelematta suju: kaikki varteenotettavat reseptit vaativat vähintään kahden päivän valmistelut. "Valmista tandoorikana edellisenä päivänä", "liota papuja yön yli", "marinoi yön yli" tai "hauduta kolme tuntia" luki kirjassani, joten päätettiin sitten nälissämme säveltää.

Kanaa, inkivääriä, kurkumaa, juustokuminaa, mustapippuria, suolaa, tuoretta korianteria, minttua sekä inkivääriä, kookoskermaa, punasipulia ja valkosipulia samaan pataan. Ja hyvä tuli!

Seuraavana päivänä koitti surun hetki. Kastiketta oli tipahtanut pöydälle, ja siinähän sitten oli neonkeltainen tahra syvälle puuhun imeytyneenä. Syytän kurkumaa. Siinä vasta petollinen kaveri. Ensin niin hyvää pataa, sitten täystuho.

Aikaisemmin olen käyttänyt tavallista tennispalloa lattialla oleviin vaikeisiin tahroihin ja viiruihin, joihin eivät pesuaineet ja mikrokuituliinalla hinkkaaminen auta. Tennispallo on oikea ihmeidentekijä vaikeiden tahrojen hoitamisessa, mutta en silti oikein uskonut, että se toimisi pöytään.

Ja eihän se toiminutkaan! Tahra kyllä lähti, mutta niin lähti pöydän pinnoitekin. Eikä vaatinut mitään yltiöpäistä hinkuttamista.
Surkea siivousvinkki tähän hätään, mutta täytyy silti vinkata eteenpäin: tennispallo on yllättävän tehokas tahranpoistaja. Jos laitetaan kurkumatahra ja tennispallo taistelemaan, tennispallo voittaa. Pöytä kyllä häviää, mutta sehän ei varsinaisesti ollutkaan tässä taistossa aktiivinen osallistuja.


5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Hinkataanko tahraa tennispallolla vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Tennispallovinkki on oikeasti tosi hyvä; olen saanut sillä lattioista poistettua monenlaisia viiruja, jotka eivät muuten ole lähteneet. Näemmä se pallo saattaa olla myös turhan tuju, eli vähän varovaisesti pitää hinkutella.

   Tahraa hinkataan tennispallolla, sillä pehmeällä keltaisella osalla. Ei tarvitse kovasti painaa eikä muutenkaan tolkuttomasti pakertaa. Hinkkauskohtaa pallosta voi vähän kastella pelkällä vedellä, niin tahra lähtee paremmin. Joku tahra saattaa lähteä ilman vettäkin.

   En tajua, miten joku tennispallo voi poistaa tahroja, mutta niin se vain tekee!

   Poista
  2. Pitääpä tähän vielä lisätä; tykkään tämmöisistä siivousvinkeistä, jotka ei vaadi mitään erillistä ainetta tai rahallista panostusta. Yritän muutenkin pitää siivousainevalikoiman rajattuna, ja mulla vain rasittaa, jos joka ikistä asiaa varten pitäisi ostaa erillinen aine tai tavara, niin että on kaapit täynnä rojua.

   Katsoin joku aika sitten kemikaalidokumentin, joka sai ajattelemaan sitä, mitä kaikkea siivousaineetkin sisältävät. Yritän nyt välttää sellaisia aineita, joita suihkutellaan ympäriinsä; niitä kun sitten suihkutellessa samalla itsekin hengittää. (Ikkunanpesuaineesta en ole osannut vielä luopua, vaikka senkin voisi ihan hyvin korvata tiskiaineella.)

   Poista
 2. Onko tennispallo tehokkaampi kuin ihmesieni? Sillä olen saanut ihan hämmästyttäviä tahroja pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmesientä (tai taikasientä) olen myös käyttänyt, viimeksi hinkuttelin jääkaapin ovesta maitopurkin jättämät viirut. Ajattelin, että tennispallo olisi hellävaraisempi kuin ihmesieni ja siksi käytin palloa pöytään. Mutta näemmä sekin sai pinnan hajalle.

   En tiedä, kumpi on tehokkaampi. Kaipa molemmat hiovat pintaa. Kokeile ja kerro sitten! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!