maanantai 2. marraskuuta 2015

Räsy keittiöönKeittiön edellinen punasävyinen räsymatto koki raskaan kohtalon.  Kovalla tuulella parvekkeella tuulettunut matto repesi puoliksi, ja nyt se on nyt siirretty ullakon puolelle odottamaan jatkojalostusta.


Pitkän matottoman kauden jälkeen pikkuruinen korvaava matto löytyi kirpparilta. Tiskipöydän ääressä vettä roiskuu usein lattiallekin, joten maton tehtävä on suojata lattiaa altaan edessä.

Elmo tuli heti tutustumaan uuteen tulokkaaseen. Tai saattaa olla, että Elmo vain odottelee herkkupalaa. Tuossa Elmon kohdalla meillä on nimittäin koiranherkkukaappi, jossa säilytetään koirien herkkunapsut ja luut. Hämäävästi samassa kaapissa säilytetään myös trimmausvehkeet ja koirien kynsisakset. Yleensä koirat saavat kaapista nameja ja ne tulevatkin kaapin luo aina innoissaan. Pettymys on karsea, kun kaappi avataankin kynsisaksien vuoksi. Silloin Elmo ottaa jalat alleen ja hiipii selkä kyyryssä, naama mutturalla pöydän alle piiloon tärisemään.
Oikeasti olin pitänyt silmiäni auki keltaisten räsymattojen varalta, mutta niitä ei vain ole tullut vastaan. Jostain syystä vierastan sinisävyjä kodin pohjoispuolen valossa; kylmät sävyt näyttävät siellä entistä kylmemmiltä. Mutta kyllä se keltainen matto sieltä vielä joskus löytyy! Täytyy vain pitää silmät auki entistä paremmin.

2 kommenttia:

 1. OiVoi, entistä mattoa:( karu kohtalo. Uudessa matossa on kuitenkin todella kauniit värit,tykkåän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli marketista ostettu matto, se oli sillä tapaa löyhempään kudottu, että pääsi kovassa tuulessa halkeamaan. Eteisessä meillä on myös kynnysmattona marketista ostettu räsymatto, joka vielä vuosien päästäkin päästää joka pesussa aivan tolkuttomasti väriä! Oikeat, vanhoista lumpuista kudotut matot ei sitä tee.

   Tästä kirppismatosta en kyllä ottanut selvää: kudos on minusta tiivis ja reunat näyttävät myös tiukoilta. Mutta mitta on niin tismalleen kaupan mittoja, että saattaa olla markettimattokin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!