maanantai 16. marraskuuta 2015

PitsillistäPitsityynyliinat ovat nyt valmiit! Ompelin tyynyliinat koneella, eikä siihen monta hetkeä hurahtanut. Pitsiliinat täytyi nypertää käsipistoilla kiinni, ja siinä menikin vähän kauemmin.


Tyynyrykelmästä tuli mielestäni todella kaunis, ja inhoamani sohvakin näyttää nyt ihan hyvältä! Niin se vain on, että jos jotakin asiaa ei voi peittää, sitä kannattaa korostaa. Pirtsakat retrovärit sopivat hyvin ruskean pariksi.
Keltavihreä tyyny on kirppislöytö, ja siitä koko innostus saikin alkunsa.

Ihastuin uusiin tyynyihin niin palavasti, että nyt on vaarana hurahtaa pitsiliinoihin aivan täysin! Minnehän muualle näitä voisi vielä lisäillä?


12 kommenttia:

 1. Mutta siinä on se vaara että jos kohta sun koti on täynnä pitsiliinaviritelmiä siellä ja täällä, niin nämä upeat pitsiliinatyynyliinat eivät pääse oikeuksiinsa.
  Tyynynpäälliset ovat noin kyllä ihana piristys ruskealla sohvalla
  Voi kumpa itsekin osaisin käyttää värejä sisustuksessa. Toisten kodissa näyttää niin upealta, itse kun laitan niin se tuntuu jokseenkin hassulta ja vieraalta. Onneksi voin ihailla värejä toisten kodeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joku pitsiliinaviritelmä pitää vielä tehdä! Yksi vain!

   Ihastuin joku aika sitten mandala-piirroksiin (niihin semmoisiin, joissa kuvio kehä kehältä jatkuu symmetrisenä). Pitsiliinoissa on jotakin samaa. Ehkä piirrän pitsiliinamandalan seinälle?

   Sohvatyynyt on aika matalan kynnyksen aloitus värien lisäämiseen. Mutta moni asia on kyllä sellainen, että voi ihastella toisten kotona, vaikkei omaan kotiin haluaisikaan :)

   Poista
 2. Ihanat tyynyt! Jos pitsiliinoja sinulla vielä, niin tee lopuista "viirinauha". Minä laitoin kaikki mummoni tekemät pienimmät pitsiliinat nauhaan puolestavälin roikkumaan, ja nauhan kiinnitin ikkunanlaidaata toiseen. Nämä kolmioista tehtyjä nauhoja kun on joka paikassa, niin vanhoilla pitsiliinoilla siihen tuli hieman eri twistiä. Ja rakkaudella virkatut liinat pääsevät nyt kunnolla esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo viirinauha kuulostaa kyllä aivan ihanalta! Minä tykkään niistä perinteisistä kolmioviirinauhoista, mutta niitä tosiaan on joka paikassa (ei tosin meillä, eli sillä ei pitäisi olla mitään väliä).

   Valkoisista pitsiliinoista tehty viiri olisi vähän niin kuin lumihiutaleita. Ja värikkäät taas muuten vain kivat :)

   Poista
 3. Pieniä pitsiliinoja voi tosiaan ripustaa nauhaan kuten Hippa ehdotti. Ne ovat kauniimpia, jos tärkkäät niitä vähän kovemmaksi sokerivedessä. Tein yhteen näyttelyyn sellaisia pitsiliinoja seinälle ja osa oli aika isojakin. Minäkin tein viime talvena pitsityynyjä, niissä suvun naisten liinat ovat esillä ja tallessa.
  Viimeisimmässä Jeanne d´Arc Living-lehdessä on kauniita joulukoristeita pitsistä. Ne on koristeltu rautalangalla ja helmillä. Mukavia askarteluja pitsien parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva! Pakko kai tätäkin on kokeilla :)

   Poista
 4. Minä olen kiinnittänyt pitsiliinoja kangaskassiin (peittääkseni typerän logon, mutta se ei ole oleellista). Tuli hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia pitsiliinakasseja olenkin nähnyt. Ne on oikein hienoja!

   Poista
 5. Onpas söpöjä :) Mulla on ollut samainen ajatus jo pitkään mielessä, pitsitkin ostettu ajat sitten. Juttusi ansiosta saan toivottavasti potkua ryhtyä tuumasta toimeen *peukku*. Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on parasta, kun jostain näkemästään saa innostuksen tehä itekin! :) Tsemppiä pitseilyyn!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!