torstai 12. marraskuuta 2015

LöydöksiäHellurei ja heipsansaa! Elinen oli oikea onnenpäivä: löysin kaksi hukassa ollutta asiaa ja säästin samalla hirveän summan rahaa. Ensimmäinen hukassa ollut asia oli pyöröpihdit, joita muutama päivä sitten tarvitsin. Kävin jo hypistelemässä uusia pihtejä, mutta pihiyssyistä jätin ostamatta. Mikä onni! Nyt olisi kahdet pihdit, vaikka vain yksiä voi yksi ihminen kerrallansa käyttää.


Toinen kaappilöytö oli minipienet ruuvimeisselit, joita tarvitsin ongelmallisen ompelukoneen pistolevyn avaamiseen. En tiennyt, että sitä kuuluu edes availla, ja sinne olikin kertynyt yhdeksän vuoden pölyt. Sain säädettyä oikeaa namiskaa niin, että kone taas toimii, vaikka voi olla, että pelkkä pöly olikin syy. 


Tänään on tietenkin otettu takapakkia vähintäänkin sen verran, mikä eilisten onnenpotkujen myötä mentiin eteenpäin. Tässä ensin kukkakuva niille, jotka eivät halua kuulla iljettävistä asioista ollenkaan.


Lemmikki-ihmiset: tässä tulee teille valistavaa tietoutta. Elukoiden herkkupalat kannattaa totta tosiaan säilöä tiiviisiin rasioihin.


Elmo ja Manu olivat tänään taas niin hyviä poikia, että lähdimme kolmeen pekkaan kohti herkkukaappia. Otin sieltä kuivattua sydänpalleroa, annoin molemmille koirille ja onnessani katselin, kuinka ne iloisesti herkkujansa mäiskyttivät. Sitten katsoin purkin pohjalle. Ja siellä kuhisi. Kymmenkunta epämääräistä ötökkää piti elämää koiranherkkupurkin pohjalla.


Kumihanskat käteen ja kuvia ottamaan. Ei sillä, että juuri olin paljasta kättäni tuonne tunkenut. Koiriin en koske kolmeen viikkoon ennen kuin ovat desinfioituneet ötökkäepisodin jäljiltä.
Koirien herkut ovat juuri sellaista epämääräistä tavaraa, jonka joukosta saattaisin öttiäisiä kuvitella löytäväni. Koskaan aiemmin niitä ei ole tullut vastaan, mutta onneksi ollaan pidetty niitä lasipurkissa. Nyt pimeän tullen en uskalla, mutta kunhan päivä valkenee, täytyy rohkaistua tarkistamaan loppukaappi. Tuskinpa ovat purkin läpi päässeet pujahtamaan, mutta pakkohan se on tarkistaa. Tunnistaako joku ötökkää?Olen aika herkkä kaikenlaisille tämäntyyppisille "kun lapsena söin muroja ja kaadoin purkista, sieltä kuhisi matoja" -tarinoille. Tämä löydös ei tee hyvää hysteerisyydelleni. Isot luut, possunkorvat ja koirien 20 kilogramman pusseissa ostettavat nappulat ovat yhä aukinaisissa pusseissa. Mistä saan sellaisen tiiviin astian, johon mahtuu 20 kg nappulaa? Ja joka mahtuu minipieneen siivouskaappiin.


14 kommenttia:

 1. http://www.hyonteismaailma.fi/hyonteiset/kovakuoriaiset/hinkalokuoriainen-ja-vakkakuoriainen/

  Oisko tommonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan tuo? Ihan samannäköinen, mutta kaikki ötökät on minusta enemmän tai vähemmän samannäköisiä. Siellä kyllä lukee näin:

   "Hinkalokuoriainen (Tribolium confusum) ja vakkakuoriainen (Tribolium castaneum) vaativat rohmukuoriaista lämpimämmät ja kosteammat olot lisääntyäkseen, joten ne eivät viihdy asunnoissa. Hinkalokuoriainen kulkeutuu viljan mukana myllyihin ja leipätehtaisiin. Ne saastuttavat myös kuivia hedelmiä, mausteita ja suklaata. Molemmat ovat harvinaisia asunnoissa ja helppoa torjua hävittämällä saastuneet tuotteet ja siivoamalla."

   Possunsydänhän on lihaa.

   Odottelen vielä eläinkaupan vastausta, mutta tuskinpa noista mikään riesa tulee. Uskaltauduin tänään jopa hakemaan lasipurkin parvekkeelta. Huuhtelin ja täytin vedellä, laitoin kannen kiinni. En tiedä, koska uskallan avata ja pestä sen :)

   Poista
 2. Hyi yök mitä ötököitä. Ikeassa on sellaisia isoja peltiroskiksia, niissä on mun mielestä todella tiiviit kannet. Oliskohan sellaisesta apua nappulan säilytysongelmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat sellaisia pyöreitä, niin meillä on joskus sellainen ollut. Siinä ei kyllä ollut tiivis kansi. Katsoin yhden eläinkaupan sivuilta isojen purkkien tarjontaa, ja siellä oli vain sellainen jäteroskista muistuttava, hirveän ruma muovinen pömpeli.

   Poista
 3. Saanko kerto tarinan? Kerron kuitenkin. Vuosia. Vuosia sitten nostin koirie1n kuivaruokatynnyrin pois vanhan taloni komerosta. Tynnyrin alla oli 4 sellaista tulitikun pituista ja paksuista valkoista toukkaa! Yyh! Komero oli vain koirien kamppeille, joten suhuutiin kaappiin eka purkillisen (!) Raidia ja annoin olla seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä kapaloin itseni haarniskaan ja siivosin ihan kaiken keittämistä kestämättömän roskiin. Metallikammat jäi ja minkkiöljyspray jäi. Kaikki muu meni roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro. Rakastan kuulla inhottavia tarinoita.

   Otitko valokuvat? Epämääräiset öttiäiset on kyllä iljettäviä.

   Poista
 4. Koru saapui perille ja oli juuri niin ihana kuin arvelinkin. Pääsee heti käyttöön :) Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tuli nopeasti! Kiva kun kerroit; onpa mukava kuulla! :)

   Poista
 5. Yyyh, tuollaset löydökset on kamalia!!! Minä löysin kerran leivinjauhepurkistani jonkun madon ja sen jälkeen en moneen vuoteen omistanut ko ainetta enkä jauhoja, ym kodissani =) Ehkä lievää ylireagointia havaittavissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyyyyi! Toisaalta elämä ilman leivinjauhetta kuulostaa melko vaikealta :) Kokeile rohkeasti uudestaan uuden leivinjauheen kanssa! Ei voi salama sattua kahta kertaa samaan kohteeseen!

   Poista
 6. Iiks, inha löytö! Ja meille lukijoille hyvä muistutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötökät omassa kodissa on ikäviä. Onneksi noita herkkupaloja säilytettiin lasipurkissa! En tiedä, kuinka nopeasti lisääntyvää sorttia nuo öttiäiset ovat.

   Poista
 7. Hei!

  Löysin blogisi viime viikolla ja nyt olen nauttinut jo monta päivää sen parissa ( ja siivonnut kaappejani. ;) Kiitos ihanasta blogista! :) Itsellänikin on kaksi koiraa ja koirien ruoan säilytys on ollut ongelma, meillä sen takia että toinen on aika moinen ruokarosmo. Meillä olen ratkaissut koiran ruoan säilytysongelman maitotongalla, on tiivis ja sopii ainakin omaan sisutussilmään. Vielä kun tonkassa on mummolan tilanumero. Mun vinkki voi tosin tulla jo auttamattoman myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Ja kiitokset viestistä! Kiva, että olet löytänyt tänne :)

   Tuo maitotonkka-vinkki onkin aika loistava! Semmoiseen isoon tonkkaanhan mahtuu vaikka kuinka paljon nappuloita.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!