maanantai 2. marraskuuta 2015

JulistejuttuLapsen huoneen Myyrä-taulut kävivät kymmenvuotiaalle pojalle turhan lapsekkaiksi, ja tilalle pitäisi keksiä jotakin uutta.

Myyrä-taulut menivät kaupaksi heti, kun ne nettiin näpyttelin. Tilalle suunnittelin toiselta seinältä ylijäänyttä Aava Helsingin öljyvärityötä, mutta nyt kun sitä on tuossa seinää vasten katsellut, alkaa tuntua, että sinisävyinen taulu sinisävyisellä taustalla on aivan liian sävy sävyyn. Liian seesteistä ja harmonista; kaikki roso ja leikkisyys puuttuu.

Jotakin vähän raflaavampaa ja retrompaa voisi tulla tilalle! Olohuoneessa kiinnitystään odottaa vanha Kalle-lehden kansi, joka on varmasti ainakin vuosi jos ei kaksi sitten käyty kehystyttämässä! Me olemme niin jähmeitä näissä taulujen kiinnitysliikkeissämme, ettei vain tulisi porailtua turhia paikkoja seiniin. Tykkään muuten tuosta kehystystyöstä ihan hirveästi; en olisi itse osannut valita noin hyvää taustapahvia ja kehyksiä, jotka päästävät itse kuvan oikeuksiinsa.

Ei nyt sentään Myyrä-taulusta hypätä heti Kallen maailmaan, mutta ilmeeltään joku tuommoinen vanha, rosoinen ja retro juliste olisi kiva! Mistähän sitä lähtisi hakemaan? Uusretro on vaihtoehto, mutta parasta olisi, jos löytäisi jotakin oikeasti vanhaa ja jännää.


13 kommenttia:

 1. Joku vanha Apu, Seura, Koululainen tms ja siitä vätikuvakansi tai joku kiva aukeama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku vanha kiva lehti tai elokuvajuliste olis kiva!

   Poista
 2. Itse lähtisin kanssa kirpparikierroksille vanhoja lehtiä selaamaan ja kehystäisin jonkun kannen. Ihanat nuo myyrätkin! Ei ihme, että menivät pian kaupaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikäs, mukava vanhan lehden kansi olis kyllä hyvä! :) Pidän silmät auki!

   Poista
 3. Voihan myyrä!!! ;) olisi kelvannut minullekin.. Uskon että löydät jonkun kivan tilalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennemmin tai myöhemmin varmasti jotain löytyy! Lupasin jo tuon ison taulun veljelle, niin tyhjä tila ehkä jouduttaa mietintää :)

   Poista
 4. Joku vanhoihin sarjakuviin liittyvä? Spiderman, Teräsmies, Hulk tai vastaava..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi, tosi hyvä idea! Olikohan se just Hulk, josta joskus näin tosi mahtavan värikkään ja hienon tapetin jossain blogissa! Muistaakseni keltapohjainen, muuten kaikkia maailman värejä.

   Tai hei, miksi ei Mad-lehden kansi! Uskomatonta, ettei se ole ennen tullut mieleen! Huomaakohan tuo ukkeli, jos pari lehteä katoaa lehtihyllystä....

   Poista
 5. Iik, Myyrät myyty?!? Meinasin (mutten uskaltanut) viime keväänä laittaa viestiä, että jos joskus suunnittelet luopuvasi niistä, olisin kiinnostunut... Byääh. Meillä on muuten melkein samanlainen Kalle-lehti, vuodelta -55. Sain laitettua sen viime viikolla kehyksiin, mutta seinälle asti se ei ole vielä ehtinyt :) Täytyy laittaa kuva blogiin jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyrät myyty raivauksen aikaan! Kierränkö veistä haavassa, jos sanon, että oisippa vain sanonu! :D Väännänkö vielä enemmän, jos sanon, että menivät ilmeisesti halvalla, kun viidessä minuutissa kertyi jono :P

   Ei mulla ollu mitään pitkäaikaista suunnitelmaa Myyrä-taulujen myynnin suhteen, mutta jotenkin ne vain alko tuntua lapsekkailta ison pojan huoneessa. Ihanathan ne kyllä oli.

   Ootko muuten kattonu, löytyykö Myyrä-kaupasta mitään: http://www.myyrakauppa.fi/index.php Ainakin kortteja siellä on joskus ollut.

   Meidän Kalle näyttää olevan 54 vuodelta. Sille on jo piirretty seinään poranreikää varten merkki. Tää on enemmän edistystä ku kuluneiden 12-24 kuukauden aikana yhteensä.

   Poista
 6. Auuuhh... Julma Kirpparikeiju! Mää tulostin keväällä sun myyrätaulujen innoittamana netistä pari myyräkuvaa ja ne on nyt Poikasen huoneessa. Yllättävän kivat tuli tulosteista, mutta oishan nuo sun taulut ollu hienommat. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Möhöhöhö :)

   Mie löysin nuo julisteet aikanaan kirpparilta, ne oli sillon rumissa kehyksissä. Hienoissa kehyksistä niistä tuli oikein kivat! Myyrä-juttuja myydään myös kortteina, varmasti myös kirjakaupoissa. Niitäkinhän voisi kehystää!

   Poista
 7. Hei ootko tutustunu liimattaviin taulukoukkuihin? Meillä ei olis seinät täynnä nuita 50x70 cm tauluja ilman noita teippejä! Nuo Clasun tuotteet toimii ainaki meiän maalatuissa kiviseinissä :)
  http://www.clasohlson.com/fi/Taulukoukku-Command/34-9528#moreinfo
  http://www.clasohlson.com/fi/Taulukiinnike-Command/34-9529

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!