perjantai 13. marraskuuta 2015

Ihana pieni ompelujuttu!Ompeluhommia, ompeluhommia! Aika usein etsin kirppareilta kankaita ommeltavaksi, mutta aika usein yritän pitää silmäni kiinni. En mitenkään pysty vastustamaan värikkäitä, puoli-ilmaisia kirppiskankaita, mikä tarkoittaa, että kangaspinot alkavat taas pelottavalla tavalla kasvaa! Koskaanhan ei omista varastoista löydy juuri sitä, mitä johonkin ex tempore -työhön tarvitsisi, vaikka kaapit muuten notkuisivatkin. Sitä voi omistaa sata vetoketjua, mutta juuri sitä tietyn pituista ketjua tietyssä värissä varastoissa ei varmasti ole. Mistähän lie johtuu?


Muutama päivä sitten ostin kirpparilta ihanan pitsiliinatyynyn, joka innoitti laittamaan sohvatyynykokoelman uusiksi. Kaivelin kangaskaapista esille toisiinsa sopivat iloiset värit, kävin kirpparilta metstästämässä pari liinaa ja rupesin surruuttelemaan.
 

Tyynyt ovat vielä kesken, mutta juuri pestyt, vielä märät pitsiliinat jo lekottelevat niillä. Oikeasti tuo vihreä pehmokangas, jonka nimeä on juuri nyt muista, on joskus ostettu tavallisesta kangaskaupasta. Kaikki muut osat vihreää reunahapsua myöten ovat kirpparilta. Tekeillä on vielä kaksi tyynyä, fuksia ja turkoosi, joihin täytyy vielä löytää kivat liinat. Vastaväriset olisivat aika muikeat.
Edellisen kerran intouduin pitsiliinoista muutama vuosi sitten. Silloin etsin kirppareilta eriparisia, luonnonmateriaaleista virkattuja liinoja, jotka värjäsin mustiksi. Jostakin syystä värjätyt liinat haalistuivat seuraavassa pesussa ankean hailakoiksi, joten siitä viisastuneena yritän nyt etsiä liinoja, jotka ovat jo valmiiksi kivan värisiä.

 
Kaksi liinaa täytyy vielä löytää! Onpa kiva, kun saa tuollekin umpiankealle sohvalle jotakin tehtyä, vaikka sitten vain uusien tyynynpäällisten muodossa.


4 kommenttia:

 1. Mulla on ollu -öö- kymmenen vuotta tekeillä päiväpeitto pitsiliinoista. Hamstrasin silloin erivärisiä pitsiliinoja kirppikseltä ja värjäsin ne violetilla kangasvärillä. Oon sommitellut niitä lattialla yhteen lukuisia kertoja ja oon jopa virkkaillut pieniä "täyteliinoja", mutta ei se vaan valmistu. En siis oo edes aloittanut niiden yhteenompelemista. Viime keväänä ajattelin tehdä muutamasta liinasta kaitaliinan keittiön saarekkeen päälle, mutta kuinka ollakaan, tekemättä on. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsiliinoista on viime aikoina ollut tosi kivoja juttuja, just vaikka päiväpeittoja tai sitten niin, että yksittäisiä liinoja lisätään vaikka vaatteisiin.

   Mulla on nyt näihin uusiin tyynyliinoihin uudet, kivat liinat odottamassa ompelua :) Niistä tulee kyllä niiiiin kivat!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vain! Yritän häivyttää meidän olkkarin liiallisia ruskean sävyjä tuomalla tosi paljon kivoja sävyjä mukaan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!