tiistai 6. lokakuuta 2015

VanerileikkiLehtisaha on maannut koskemattomana vaikka kuinka pitkän aikaa. Kaveri pyysi tekemään muutaman korun itselleen ja omille kavereilleen, ja niin pääsi saha taas pitkästä aikaa vinkumaan.


Olipa mukava taas sahailla! Bambi on vanha tuttu, perhonen uusi kokeilu ja muut toivottuja kuvioita.

Ammattimainen timantinmaalaustelineeni on pystytetty keittiön pöydälle. Jännä nähdä, mitä dipatusta timantista tulee.

 


Vanerikorut kuivuvat pari päivää ennen pakkausta. Sitten ne saavat liihottaa kuka minnekin.


5 kommenttia:

 1. Vau, hienon näköisiä! Saanko udella; ostatko jostain valmiiksi sopivan ohutta vanerilevyä?

  Me ostettiin pari vuotta sitten suurin toivein vanerisaha "saksalaisesta marketista". Mutta jotenkin en saa sillä siistiä jälkeä. Joskus opiskeluaikoina käytin isoa, ammattilaisvanerisahaa ja sehän toimi tietysti kuin ihmisen mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälainen saha sulla on? Jos se on joku pistosaha, niin sitten se tekee samanlaista jälkeä kuin moottorisaha :) Mulla on lehtisaha, ja se kyllä tekee siistiä jälkeä, kun terä on tarpeeksi tiukalla ja pitää vaneria tarpeeksi tukevasti, ettei se pääse hyppimään.

   Mie oon ostanu vaneria rautakaupasta (ja pyytäny sahaamaan jättikokoisen levyn kolmeen autoon mahtuvaan levyyn, äkisevät vähän), vaneriliikkeestä (kallista) ja lasiliikkeen valmiina paloina. Rautakaupassa myydään tosi isoja levyjä, mutta ne on halvimpia. Jos tavii vain vähän, tuommoset valmiit palat tulee halvimmiksi.

   Mulla on ollu 4 ja 6 mm vaneria; molempia myydään joka paikassa. Isosta levystä rouhin pienemmät, helpommin käsiteltävät ihan sillä lehtisahalla ennen varsinaista, tarkkaa sahausta.

   Poista
 2. Tulipas taas hienoja koruja. Rakastan tuota bambia, mutta kyllä tuollainen perhonenkin kelpaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bambi on minunkin lemppari ja ihan vakiokäytössä :)

   Yritin tehdä tuon perhosen niin, että ruuvi olisi tullut perhosen päähän. Mutta eihän se koru suorassa pysynyt, kun perhonen on epäsymmetrinen. Laitoin ruuvin paikan siipeen, niin perhonen saa roikkua pitkittäin.

   Poista
 3. Nää on tosi kivoja! Itsekin harrastan maaliin dippailua, lähinnä lusikkakorujen yms. osalta. Oma "pro"-kuivumistelineeni on astiankuivauskaappin alaritilä, josta korut roikkuu s-koukuista langoilla :)

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!