torstai 29. lokakuuta 2015

Valoa kaukosäätimelläMakuuhuoneen uudet Artekit ovat olleet käytössä muutamia viikkoja. Valaisinten asentaminen tiesi hieman päänvaivaa, koska valot haluttiin siirtää yhdestä huoneen keskellä olevasta kattopistokepaikasta kahteen paikkaan seinän vierustoille.


Kattovalaisimet alkoivat siis toimittaa yöpöydän valon virkaa. Jotta ne olisivat järkevät käyttää, eikä yöllä tarvitsisi puikkelehtia sulkemaan valoja oven vierellä olevasta katkaisijasta, valaisimiin asennettiin kaukosäätimellä toimivat vastaanottimet.

Harmittaa laittaa tällainen ruma kuva kaikkien kauniiden makuuhuonekuvieni keskelle. Kerron tämän nyt postauksen alussa alta pois, niin pääsee sitten taas katselemaan niitä kunnollisia kuvia.


En ollut aikaisemmin edes tiennyt, että kaukosäätimellä ohjattavia kattovaloja on olemassa, ja ihan sattumalta satuin valaisinten ostoa suunnitellessani harmittelemaan oikealle henkilölle katkaisijaongelmasta. Kysyin sähköliikkeestä, mikä tuote oli kyseessä, ja sehän oli kotimaisen Johdottoman uppoasennettava vastaanotin. 


Vastaanotin asennetaan kattopistokkeen ja valaisimen väliin (molemmista  kulkee johdot vastaanottimen sisälle), ja palikka jää katonrajaan suojakuvun alle. Vastaanottimia on kaksi, yksi kummallekin valaisimelle, ja ne molemmat toimivat samalla kaukosäätimellä. Vastaanotin maksoi muistaakseni 20 euroa kappaleelta, kaukosäädin 17 euroa. Asentamiseen ei tarvita sähkömiestä; johtojen kytkeminen on samanlaista puuhaa kuin sokeripalallisen kattolampun asentaminen.

Nyt kun tietoisku on ohitse, päästään takaisin kivojen kuvien pariin. Ai että tykkään näistä meidän makuuhuoneen sävyistä! Sysimustaa, rouheaa puuta, puhtaanvalkoista ja kiiltävää messinkiä. Artekin valaisimet taitavat olla melkeinpä arvokkainta, mitä omistan. Ne kiiltävätkin siihen malliin, ettei arvokkuus vain jää keneltäkään huomaamatta.Lennolin useamman vuoden vanhat pellavalakanat ovat olleet kovalla käytöllä. Sieltä täältä ne alkavat nuhjaantua rikki, eikä varsinaisesti voisi sanoa, ettäkö Manun naskalihampaat ehjinä pysymistä edesauttaisivat.

Muutaman viikon käyttökokemuksella sanoisin, että kaukosäädin on kätevä yöllä, kun haluaa sängystä käsin sulkea valot. Kaukosäädin jää siten luonnollisesti yöpöydälle, ja kun seuraavan päivän illalla tulee takaisin makuuhuoneeseen, säädin on yhä pöydällä. Sitten täytyy kömpiä kohti yöpöytää käsikopelolla.


Iso miinus onkin se, että valoja ei enää saa oven vierellä olevasta katkaisijasta päälle! Miten dorkaa! Ovenvierustan katkaisijasta pystyy vain laittamaan valot pois päältä, mutta päälle napsauttamiseen tarvitaan kaukosäädin, siis se joka siellä yöpöydällä kököttää.


Vastaanottimen käyttö ei ollut aivan täysin vesiselvää ennen kuin palikka saatiin kattoon kiinni ja sitä pääsi itse kokeilemaan. Lieneeköhän koko laite ihan uusi juttu, kun sähköliikkeen mieskään ei siitä sen kummemmin osannut kertoa. Isosta miinuksesta huolimatta olisin silti ostanut laitteet, koska halusin Artekit niin kovasti. Toinen vaihtoehto olisi ollut sellainen Philipsin tavalliseen tapaan kiinnitettävä hehkulamppu, joka toimii kaukosäätimellä, josta saa säädettyä valoa eri väreissä. Se ei kuitenkaan vakuuttanut, enkä halunnut makuuhuoneeseen diskovärivaloja.Jos omistaisin tämän asunnon, olisin mielummin tilannut sähkömiehen asentamaan oikeat katkaisijat ja ylimääräiset pistokkeet lampuille, mutta näin vuokra-asujana täytyy vähän luovia sieltä ja täältä. Artekit sentään ovat katossa ja toiminnassa. Koska ne näyttävät niin hyviltä, ei ole niin nöpönuukaa, jos valojen päälle laittaminen sujuukin vähän kummallisesti!


8 kommenttia:

 1. On kyllä aivan ihanat nämä lamput ja etenkin tuon puun kanssa! Itsekin haaveilen näistä kunhan vaan joskus raaskisi investoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämähän oli juuri Hulluilla päivillä alennuksessa. En ole seurannut, mutta tuskinpa niitä saa käytettynäkään kovin edullisesti? Mutta mikä hienoa, uskoisin, ettei arvo alene: näitä lamppuja miettiessä googlettelin, ja löysin jonkun ihmisen parin kolmen vuoden takaisen postauksen, jossa lamppu oli maksanut viitisenkymppiä vähemmän kuin nykyään. Pari kolme vuotta ja 50 euroa lisää hintaa! Nyt kun minulla on nämä lamput, toivon, että sama tahti jatkuu.

   Poista
 2. oi teil on kans tollanen vanha ovi sängynpäätynä.itse ostin juuri 2 vanhaa ovea,joissa on ne peilit.toisesta tuli ruokapöytä ja toisesta ajattelin tehdä juurikin sängynpäädyn ja maalata batonimaalilla tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on vanha aitan ovi! Se on toiselta puolelta semmoinen perinnemaalin keltainen :)

   Mulla on myös työpöytä vanhasta peiliovesta: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2014/12/ovesta-poydaksi.html

   Poista
 3. Niin kaunis kokonaisuus ja ihana tunnelma teidän makuuhuoneessa! Lamput on nappivalinta :) Itselläni ihka ensimmäiset pellavalakanat käytössä ja ovat kyllä hintansa arvoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minustakin nuo lamput on aivan täydelliset meidän hämärään makkariin!

   Nuo meidän pellavalakanat on kai kolme tai neljä vuotta vanhat, ovat olleet tooosi kovalla käytöllä. Usein pyöritän koneessa, kuivaan ja laitan illalla samat lakanat takaisin. Nyt niissä on alkanut olla jonkun verran kulumaa siellä täällä. On ne ihanat ja todellakin hintansa väärtit, mutta sen verran tyyriit kuitenkin, etten raaski heti uusia ostaa :)

   Poista
 4. Kauniit valaisimet :) Tumman seinän kanssa todella upea kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Minä tykkään meidän makkarista nyt, kun siellä on niin ihanasti vastakohtia. Kiiltävää, karheaa, kirkasta ja tummaa. Silmällä pitää olla katsottavaa!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!