perjantai 9. lokakuuta 2015

Valkoinen senkkiVanha kustavilainen senkki siirtyi jokunen aika sitten turkoosia seinää vasten. Iso öljyvärimaalaus pitäisi kiinnittää seinälle asti, mutta taulun kiinnittäminen on taas niitä porailuja, jotka vain venyvät ja venyvät. 


Kokopuinen senkki on pojan lempikaluste. Sen yksityiskohdissa on kultamaalaukset, joista en ostettaessa yhtään tykännyt. Onneksi en mennyt niitä silloin hiomaan tai maalaamaan pois; nyt tykkään senkistä juuri tällaisenaan, kultauksineen kaikkineen.

Jos en aivan väärin muista, edellinen omistaja osti kalusteen vankilamyymälästä 1950-luvulla. Pöytäkannen maalipinnassa on pikkuisen rispaumaa, mutta ei niin paljon ettäkö sille pitäisi tehdä mitään. Melko tukevaa tekoa nämä vanhat kalusteet: ei nitise, ei nitku, ja hyllytasot kannattavat vääntymättä tasan niin paljon painoa kuin niille painoa laittaa. Eikä mitään syytä epäillä, etteikö 60-vuotias senkki kestäisi vielä tuleviakin 60 vuotta.

Ullakolta pitäisi hakea räsymatto pojan huoneeseen. Sitten ne iänikuiset porailut, ja yksi lamppu pitää viedä sähköliikkeeseen. Mitäs muuta kivaa tänne keksisi?


9 kommenttia:

 1. Tosi mukava kun postailet nykyisin niin useasti.
  Töistä tullessa mukava tulla katsomaan mitä nyt olet saanut aikaiseksi.
  Uskomaton oli toi sun raivausoperaatio, voi kumpa pystyisin itse samaan. Odottelen inspiraatiota.
  Teidän koti on niin kaunis ja ennenkaikkea kodikas.
  -Ts

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kommentti! Kiitos! :)

   Raivausoperaatio on jo kaukana takana. Meillä on olkkarissa ompeluvehkeet ja uusi saumuri levällään, eikä ensinäkemältä ihan heti uskoisi, että suurjättisiivous on takana! Se on tuulimyllyä vastaan taistelemista koko siivoushomma.

   Poista
 2. Päivän piristys on käydä lukemassa postauksesi. Onnittelut onnistuneesta rauvausurakasta ja värikästä syksynjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Kunhan saadaan jonakin vuonna taulut ja hyllyt kiinnitettyä, raivausprojektin viimeinen osa on saatu päätökseen. (No, en jaksanut käydä läpi johtolaatikoita, mutta niitä ei nyt lasketakaan.)

   Mukavaa syksyä! :)

   Poista
 3. Kenen teos tuo taulu muuten on? Ihailen sitä aina,kun se vilahtaa kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taulu on joskus aikoja sitten blogin kautta Aava Helsingiltä saatu (tämä: http://aavahelsinki.fi/products/elinvoima-vol-1) :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!