tiistai 13. lokakuuta 2015

Uutta eteisessäOlohuoneen ompelunurkkauksesta vapautunut musta kynttelikkö siirtyi eteiseen. Porasimme raskaan rautakynttelikön kattoon, ja nyt koko eteinen tuntuu ihan erilaiselta.


Mittavista kynttilävarastoistani löytyi keltaisia ja vihreitä kruunukynttilöitä, jotka laitoin kynttelikköön vähän väriä tuomaan. 

Pystyyköhän jostakin tarkistamaan, minkä verran mikäkin ruuvi kannattaa painoa? Kynttelikkö on melko raskas, ja valitsimme sen kannakkeeksi paksun koukun.

Postiluukku on meidän ovessa epätavallisen korkealla, ja putoava posti kiihottaa postimiestä vihaavan Elmon hirveään taistoon. Yleensä siinä käy niin, että Elmo voittaa, posti häviää ja silpun voi sitten kerätä ympäri eteistä. Jos Elmolle räyhää siitä, että Elmo räyhää, Elmo arvelee, että isäntäkin osallistuu postimiehen vastaiseen kamppailuun ja räyhää mielissään entistä enemmän.


Kärkkäiseltä löytyneen ritiläkorin on tarkoitus pitää posti ja Elmon naskalihampaat toisistaan erillään. Aika näyttää, onko korin paikka oikea, vai lentääkö posti korin ohi. Joku matemaatikko nyt katselee kuvaa, laskee postin lentämisen kulmia ja naureskelee partaansa.

Tässä kuvassa Elmo havainnollistaa, kuinka postin tuloon varaudutaan. Sillä on pää kallellaan ja se kuuntelee korvat höröllään käytävän liikkeitä. Jokohan siellä olisi postikuski?

 


Henkaritangolla roikkuu vanhojen puuhenkareiden lisäksi kaksi melko uutta ostosta, Sarviksen Majuri-henkarit. Olen ihastunut Majureiden kömpelön herttaiseen olomuotoon ja tarkoituksenani on kerätä niitä lisää eri väreissä. Oranssin sain kirkon kirpparilta kahden euron vaatteen kylkiäisenä; mustasta maksoin 8 euroa. Tuo likimain kymmenen euroa tuntuu olevan Majureille ihan normaali hinta, mutta koetan bongailla vähän edullisempia.

Vanhoihin perunalaatikoihin pitäisi vielä saada lisättyä ylimääräiset hyllytasot. Ullakolta löytyy pari lasia, joista voisi koettaa leikata sopivat levyt lasiveitsellä. Elmohan olisi näissä silppuamispuuhissa avain omiaan, mutta katsotaan, kuinka lasin leikkaaminen minulta sujuu!


13 kommenttia:

 1. Harmistuneena Elmo katsoo, että mitä se emäntä nyt oikein keksi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Elmo on niin älykäs. Tai sitten se miettii, miten pääsee uuden ritiläkorin kiertämään niin että pääsee käsiksi postiin. Varmaan se aikoo rämpätä korin irti.

   Poista
 2. Mukulana jaettiin ilmaisjakelulehtiä iltapuhteiksi. Sormille postiluukuista napsivat koirat olivat vihon viimeisiä kiusankappaleita. Joskus tylysti jätettiin lehdet joko ihan oven ulkopuolelle tai sitten ei työnnetty niin pitkälle luukusta, että ne jäivät roikkumaan. Siitäkös vasta riemu syntyi ja sitä valistusten määrää, joka saatiin huolimattomasta työstä. "Sarjassamme: Kauniit lapsuusmuistot!!" =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuulostaa inhalta! Miten ne koirat näpeille asti pääsee?

   Elmohan itse ajattelee, että tekee lauman puolesta kaikkensa ja puolustaa meitä epäilyttävää postia vastaan. Kai se pitäisi opettaa tekemään voltteja ja piruetteja aina silloin, kun kuuluu postimiehen äänet. Käytännössä on helpointa laittaa koirat makuuhuoneeseen ja ovi kiinni, jos tietää odottaa sellaista postia, jonka ei soisi menevän hajalle.

   Paitsi ehkä ritiläkori on nyt pelastus.

   Poista
 3. En oo kyllä ymmärtänyt tuollaisten retrohenkareiden päälle mitään, kun niitä äitin kuolinpesästä tuli. Viskannut vaan pois ja nyt ne näyttävät jollain lailla niin kivoilta. Sama kohtalo oli eräällä lampulla. Ei saisi mitään heittää pois. Ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou, kuulostaa pahalta! Muistatko mikä lamppu se oli?

   Niin se vain menee, että kun joku asia nousee pinnalle, omakin silmä alkaa vähä kerrallaan siihen tottua. Kun housujen lahkeet ovat leveät, ne ovat leveät kaikille. Sitten kun siirrytään pilliaikaan, kaikki siirtyvät. Ja kun kömpelöistä muovihenkareista tulee trendikkäitä, niistä alkaa ennen pitkää itsekin tykätä.

   Poista
  2. Juu, jotain disainii oli. Mut ku oli oranssi, niin heitin pois. Ihana, vähän sientä muistuttava lamppu. Mitähän nykyajan esineitä aletaan kaipaamaan?

   Mä tykkään jopa "revontulet" ruskeasta värilasikulhosta nykyään... Vaikken muuten esim. vaatteissa tykkää retroilla.

   K

   Poista
  3. Tuota mietin useinkin. Tai lähinnä sellaisia hirvitysasioita, että tulevatkohan joskus takaisin muotiin.

   Ysäriltä se Sotkan Rocky-sohva (se semmoinen ruma vuodesohva, joka kaikilla ysärillä oli) ja lastulevyinen kirjahylly, jossa on paikka tv:lle mietityttävät kaikkein eniten. Ei kai ne sentään koskaan tule takaisin? Vai kuka sen tietää, jos tulee joku junttibuumi.

   Poista
  4. Heh! Se Rocky sohva! Onhan 70-luvun pyörivä nahkanojatuolikin jo pop. Lähes ainakin. Muistan miten sitä halveksin nuorena...

   Poista
 4. ihana elmo :D ! vitsit toi teidän kenkätelinesysteemi on vaan niin hieno ja näppärä! tarvittais samanlainen, tosin mä niiiiin voisin ennustaa, että sieltä löytyis kaikki meidän lapsetkin orrelta istumasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka korkealle ne lapset kiputtaa? Voisko siitä tehdä sillä tapaa lyhyemmän, että se roikkuu korkeammalla katossa :) :) Tai sitten kaktuksia alatasolle.

   Poista
 5. Teidän eteinen on niin ihanan kotoisa! Hyvä idis toi kori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kori on nyt parina päivänä napannut postit, yhtenä päivänä osa postista lensi ohi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!