sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Suosituksia uuden imurin hankintaan?Paras hetki siivouspäivässä on, kun siivouksen lopuksi avaa kaikki ikkunat ja antaa ristivedon tehdä tehtävänsä. Raikkaan kirpsakka syysilma tuoksuu ihanalta juuri siivotussa kodissa.

Tykkään hirveästi näistä vanhoista ikkunoista. Kaikki yksityiskohdatkin ovat niin kauniita.

Vaihdoin samalla pikkuisen järjestystä ja raahasin hetken aikaa ikkunan alla olleen työpöydän takaisin vanhalle paikalleen, pois ikkuna-alaa peittämästä.

Ja sitten päästäänkin otsikon aiheeseen, pimahtaneeseen imuriin. Imuri toimi aivan normaalisti, kunnes se sammutettiin ja siirrettiin toiseen huoneeseen patjan tommuutuspuuhiin. Merkkivalot palavat, mutta mitään ei tapahdu, kun painaa virtanappia. Edellinen imuri toimi yhdeksän vuotta ja meni rikki aivan täysin omasta syystä, kun pöljyyttäni imuroin sillä remonttipölyä. Tämä nykyinen on ostettu tähän asuntoon, ja se täyttäisi keväällä vasta kolme vuotta.


Googletin hakusanalla "imuri ei toimi" ja sain vastaukseksi keskusteluketjuja juurikin omasta imurimallistani, Electroluxin Ultraonesta. Keskusteluketjujen perusteella olisi nyt kolme vaihtoehtoa:


1. Imuri on ylikuumentunut, koska ilma ei pääse kiertämään (täysi imuripussi, likainen suodatin). Ylikuumentuminen on paljon mahdollista, koska imurin peräpää ja moottori suodattimen alla on tulikuuma. Vaihdoin täydehkön imuripussin uuteen, ei vaikutusta.  Suodatin näyttää kyllä likaiselta, ja kunhan imuri on täysin jäähtynyt, kokeilen, josko kone käynnistyisi ilman suodatinta.  Jos imuri lähtee päälle ilman suodatinta, selviän suodattimen vaihdolla.


2. Kuparijohdot suojajohdon sisällä ovat katkenneet. Tämä on kuulemma imureille tyypillistä ja johtuu usein siitä, ettei johtoa vedetä kokonaan ulos ennen imuroimista. Olen ollut tietoinen siitä, että johto pitää vetää kokonaan ulos, joskaan en tiennyt miksi. Minä olen meidän perheen imurivastaava ja käytän imuria aina johto kokonaan ulos vedettynä. Niinä satunnaisina kertoina, kun joku muu imuriin koskee, johto on saatettu  jättää vetämättä.  Kuten sanottu, nämä kerrat ovat kyllä harvinaisia.


3. Electroluxin Ultaonen tyyppivika, joka liittyy johonkin piirikorttiin. Joku imurinörtti osaisi vaihtaa kortin netistä löytyvien, selkeiden ohjeiden mukaan. Minulla ei ole piirikorteista minkäänlaista käryä, eli tämä vaihtoehto on täysin pois suljettu.


Sopivasti sattuikin, että muutama vanha valaisin odottaa sähköliikkeeseen pääsyä. Ehkä voisin samalla käydä vilauttamassa imurinromua ja kysyä kustannusarviota. Kaikenlaiset korjaamiset tulevat aina yllättävän kalliiksi, ja mietinkin, mikä olisi oma kattorajani korjaukselle. Uusi imuri maksanee reilu 200 euroa, ja minusta joku 80 euroa korjauksesta alkaisi olla jo aika paljon. Nykyiset elekroniikkavehkeet ovat niin heppoista tekoa, että korjaaminen tuntuu riskaabelilta hommalta. Vähän kuin heittäisi rahaa toivomuskaivoon ja sitten laittaisi silmät kiinni ja sormet ristiin. Ja sen jälkeen toteaisi touhun turhaksi ja kävisi ostamassa uuden laitteen.


Vajaa kolme vuotta sitten imuria ostaessa mietin pölypussitonta vaihtoehtoa, mutta myyjä sai käytön kuulostamaan niin vaivalloiselta ja rasittavalta, että päädyin perinteiseen, pussilliseen malliin. Jos nyt käykin niin, että uuden imurin hankinta on edessä, mitä keskihintaista mallia suosittelisit? Käyttöominaisuuksiltaan (fyysinen tuntuma, teho) tämä imuri on ollut tosi hyvä (joskin suulake on ollut huono, koska kerää pölyä itseensä), mutta jos se nyt vajaa kolmivuotiaana pimahti lopullisesti, joutuu merkki osaltani ei-koskaan-enää -listalle.


29 kommenttia:

 1. Voltan imurit ovat hyviä. Edellinen imuri oli pölypussiton ja enää en sellaista osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin verkkokauppojen valikoimaa, ja huomasin, että Kärcherillä on joku hyperalergiaimuri, jossa on pölypussin sijasta vesisäiliö. Vähän niin kuin pölypussiton, mutta ei sitten kuitenkaan?

   Mutta eipä tässä hätää eikä huolta: annoin imurin kunnolla levähtää ja viiletä, ja sehän lähti taas käyntiin! Mitä lie ryttyilee. Se ei käynnistynyt vielä puolen tunnin levon jälkeenkään, kun se oli vielä hieman lämpöinen. Ihan täysin kylmenneenä se taas alkoi toimia.

   Onkohan tämä nyt lopun alku?

   Poista
  2. Meillä oli sama imuri ja sama pimahtaminen. Yön yli levättyään jatkoi taas aivan normaalisti toimintaa :) väsähtänyt raukka :)

   Poista
  3. En ole nyt uudempaa kertaa kokeillut, mutta imurin piti tosiaan päästä aivan kokonaan jäähtymään ennen kuin se lähti uudelleen käyntiin. Ehkä se nyt vain osoitti mieltään? Liikaa pölyä, liikaa työtä.

   Poista
 2. En suosittele mitään Electroluxin imuria ainakaan. Näyttävät hajoavan alta aikayksikön, terveisin nimimerkki jo kolmas menossa. Neljäs ei tule olemaan ainakaan Electrolux. Osaatko muuten sanoa mitä noin pääsääntöisesti mahtaisi maksaa vanhaan lamppuun pistokkeen uusiminen? Ilmeisesti olet käynyt vaihdattamassa niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, oletpa ollut kärsivällinen, kun olet ostanut monta kertaa samaa merkkiä! Mulla oli puhelimien kanssa jossain vaiheessa sama: vaikka tietyn merkin puhelin hajosi kerta toisensa jälkeen, jotenkin vain kaupassa aina päädyin siihen yhteen ja samaan.

   Tarkotatko sitä töpseliosaa vai sitä namiskaa, josta valo laitetaan päälle ja pois? Sellasen päälle-pois-katkaisijan olen kertaalleen itse vaihtanut, netissä oli siihen tosi hyvät ja selkeät kuvalliset ohjeet. Pariin valaisimeen vaihdatin johdot kokonaan. Jalkalampun sähkötyöt maksoi n. 85 euroa, pöytävalaisimen oli joko 15 tai 20 euroa.

   Poista
  2. Jalkalampussa hintaerittelyssä oli mainittu tuntihinta (oliko se jotain 40 e / tunti), pöytävalaisin taisi mennä jollakin kertataksalla.

   Ne töpselit voi myös itse vaihtaa, siihenkin löytyy varmasti selkeät ohjeet. Mutta tietenkin kannattaa viedä sähköliikkeeseen, jos on epävarma. Mulla on nyt kahden retrolampun lisäksi korjausjonossa yksi sellainen lamppu, josta töpselin pistorasiaan työnnettävät palikat on vääntyneet. Ajattelin ottaa sen mukaan ja kysäistä, mitä maksaa. Jos on kovin kallis (lamppu itsessään maksoi uutena 20 euroa), voisin vaihtaa sen itse.

   Poista
  3. Tahtovat olla vaihtoehtolistalla hintahaarukassa kohtuu edullinen melko laajalti edustettuina nimenomaan nuo Electroluxit. Ja kun täysin tekniikkatumpelona olen sitten myyjää uskonut niin noita on tullut kannettua kotiin useampi. Ei näemmä aina kannata sitä myyjääkään kuunnella ;)
   Ja seinälampun se seinään työnnettävä osa pitäisi vaihtaa, mikäli lampun päädyn ostamaan. Hieno lamppu, mietityttää vain juurikin tuo töpseliasia :) Täytynee kysäistä josko sukulaissetä handlaisi homman, ei raaskisi parinkympin kirppislampusta kovin huikeita korjaushintojakaan maksaa.

   Poista
 3. Kotimaisen 80-luvun UPO:n imurin ruvettua tupsuttamaan pölyjä ympäriinsä olen muutaman vuoden imuroinut Dyson Allergy Parquet -imurilla. Se on pussiton, helppokäyttöinen ja suodatin on helppo puhdistaa. Varoitan erityisesti ns. varsi-imureista. Varsi-imuri ei pysty ihmisten eikä eläinten karvoihin. Sitä piti ladata noin vuorokausi, jolla imuroi 20 min. Miksi valitella korjauksen hinnasta? Millä hinnalla itse tekisit työtä? Työmies ja -nainen on palkkansa ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että meillä oli koti-kotona aikanaan Upon imuri. Pääväriltään beige, tummanruskeaa mukana. Sekin oli ihan viime vuosiin asti käytössä. Melko varma peli siis! Vieläköhän Upo tekee imureita? Tuskin mistään saa enää semmoista, joka kestää liki 30 vuotta.

   Mulle se kodinkonemyyjä sai niin ankean mielikuvan luotua pölypussittoman imurin käytöstä, ettei yhtään tehny mieli sitä valita! Pitääkö se säiliö tosiaan tyhjentää ja pestä joka kerta? Ei kai sitä oikeasti tarvi pihalla tyhjentää?

   Varsi-imuria en koskaan edes harkitsisi, pidän sitä epäkäytännöllisenä. Jos sen on tarkoitus toimia pelkkänä siellä täällä käytettävänä rikkaimurina, käytän mielummin rikkalapiota ja kihveliä. Akuista olen myös lukenut, etteivät ole kovin pitkäkestoisia. Varsi-imuri vaikuttaa kaikin puolin rasittavalta ostokselta.

   Tietenkin työmies on palkkansa ansainnut, ja varmasti ne taksat on aivan kohdillaan. Jos tarvitsisin sähkömiestä kodin sähkötöihin, maksaisin ilomielin siitä, että joku asiansa osaava tekee hommat niin että kaikki sitten toimii. Mutta jos puhutaan jonkun epävarman elektroniikkajutun korjaamisesta, on pakko miettiä, onko järkevää korjata vai ostaa uusi. Äskeisessä kommentissa mainitsin yhdestä 20 euron lampusta, johon pitäisi vaihtaa pelkkä töpseliosa: jos sen vaihto maksaa vaikkapa 20 euroa, en viitsi sitä korjauttaa. Ei sillä, etteikö työmies ansaitsisi työstään 20 euroa, mutta sillä, etten minä raaski sitä maksaa, kun vertaan korjauksen hintaa uuden hintaan.

   Edellisestä pyykinpesukoneesta meillä hajosi elektroniikkakortti. Kone oli halvin mahdollinen, maksoiko se 300 euroa uutena. Ihan takuuaikana se piti korjauttaa kahdesti; toisella kerralla se sama elektroniikkakortti meni pilipalihajalle, ja se vaihdettiin takuuseen. Kun kone oli muutaman vuoden ikäinen, takuu ohi ja elektroniikkakortti taas hajalla, ei käynyt mielessäkään, että olisin taas sen uusinut. Koko kone oli minusta niin riski laite, ja korjaus olisi maksanut leijonasosan uuden koneen hinnasta. Vanha pyykkikone meni kaatopaikalle (sinne minne kodinkoneet menevät), tilalle ostettiin käytettynä paremman merkkinen vanha kone. Tuolla se vielä puksuttaa: kovalla käytöllä ihan jatkuvasti, eikä koskaan mitään ongelmaa.

   Poista
  2. Pussittoman imuroinnin jälkeen otan imurin säiliön ja muovipussin ja menen niiden kanssa pihalle, jossa kopistan pölyt pussiin ja vien roskiin. Säiliön tyhjennän joka tai joka toisen imuroinnin jälkeen, niin on hyvä, koska olemme karvainen perhe. Säiliötä en ole pessyt ikinä, joskus on hyvä pyyhkäistä ulkopuolta rätillä. Suodatin pitää puolivuosittain huuhtoa, minä huuhdon useammin. Se on helppo homma. Muovinen roskapussi siis menee joka kerta, mutta ne ovat halpoja, paljon halvempia kuin imurien varsinaiset pölypussit. En vaihda pussi-imuriin enää.
   UPO:n erinomaisia, pieniä UPO Compact -2200 pyykinpesukoneita ei enää saa niitäkään. Onneksi meidän kolmen ja puolen kilon pyykkääjä toimii monen vuoden jälkeen hyvin. Sen yritän korjauttaa, jos vikaa sattuu tulemaan.

   Poista
  3. Tuolloin vajaa kolme vuotta sitten, kun hain imuria, googlettelin pussittomia, ja muistan, että silloin jossain tekniikkavertailuissa paljon puhuttu Dyson ei ollut ykkönen. En ole nyt vertailuja ollenkaan katsonut, mutta tuommoinen vesisäiliöimuri pisti uutena silmään.

   Silloin kun tämän Electroluxin valitsin, valitsin sen tuntuman perusteella, siis siltä miten jämäkältä se imuroidessa tuntui. Ehkä tuntuma + ihmisten aidot suositukset + netistä löytyvät tekniikkavertailut voisivat olla se, minkä perusteella uuden valitsee. Plus sitten se oma hintahaarukka, jonka on ajatellut imurille sopivaksi.

   Pesukonekin vaihdettiin koti-kotona vasta ehkä 10-15 vuotta sitten. Se edellinen olikin joskus 70-luvun lopulla ostettu :)

   Poista
 4. Pölypussiton Dyson on minullakin ja kun imuroin koko talon (160 m2), säiliö on täynnä ja vaatii tyhjennystä ja puhdistusta. Meillä toki on tuo koira ja pitkähiuksinen naisväki...
  Nopeaan imurointiin olen ostanut vuosi sitten electroluxin ergorapido varsi-imurin. Maksoi muistaakseni n. 180e ja on todella hyvä. Siinä on erikseen tekstiilisuutin ja mahdollisuus irtottaa imursta rikkaimuriosa. Imurilla hurruuttaa puolituntia putkeen ilman ongelmia ja lataus on nopea. Meillä ainakin juuri kangassohvien imurointi onnistuu parhaiten tällä. Imee koirankarvat ja ne tummat, pitkät hiukset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onko siinä sitten pieni se säiliö? Imuripussiahan ei niin kovin usein tarvi tyhjentää. On ne pölypussit sen verran hintavia, että onneksi ei sentään. Nyt kun lueskelin noista imurin mahdollisista vioista, luin, ettei imurille kannattaisi käyttää paperisia pölypusseja, kun ne voivat rikkoutua ja sitten sitä pölyä joutuu imurin sisälle sinne minne ei pitäisi. Meillä on kyllä ollutkin semmoiset kankaiset pussit käytössä, semmoinen jossa on kissan ja koiran kuva ja lukee "anti-odour".

   Onko siinä varsi-imurissa kestänyt akku? Muistan lukeneeni jostain, ettei se ole kovin pitkäikäinen. Meillä kyllä tilanpuute estää tehokkaasti kakkosimurin hankinnan; nytkin imuri lojuu aina milloin missäkin nurkassa, kun ei se siivouskaappiin mahdu. Kuka onkaan suunnitellut ne minimittaiset siivouskaapit, joihin ei mitään mahdu.

   Poista
 5. Hei.
  Kun teilläkin on noita koiria niinkuin meilläkin, suosittelisin oman kokemuksen perusteella samaa imuria kuin itselläni. Miele cat&dog. Itselläni ollut ehkä seitsemän vuotta, enkä toiseen vaihtaisi. Ja jos kyseinen menee rikki joskus niin seuraava tulee olemaan samanlainen. Tykkään kun lisänä siinä on matoille tarkoitettu mattotamppari jonka avulla koiran karvat saa kyytiä matoista, varsinkin karvanlähdön aikaan tämä on mitä mainioin.
  -Ts

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota imuria näyttää useampikin suosittelevan! 7 vuotta alkaa olla jo ihan hyvä ikä imurille; minusta monet kodinkoneet ja vempeleet tuntuu posahtelevan järjestäin muutaman vuoden jälkeen.

   Minäpä käyn tuon googlettamassa.

   Poista
 6. meillä on ollut kaikenmerkkisiä, viimeisin hankinta( ja toivottavasti toooodella pitkäksi aikaa)on Mielen cats and dogs- imuri. hintava, mutta ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä. tehokas, kulkee näppärästi ja sitten on mukana vielä erillinen tehoputsaushärveli niiden perinteisten lisäosien lisäksi. meille ei kodinkoneliikkeen myyjät ( joista yksi paras ystäväni, joten kertoo aika suoraan;D)suositelleet sitä pölypussitonta ( olisin kai dysonista haaveillut), koska pitää oikeesti niin orjallisesti putsata ja koska se putsaaminen on kai vähän pölyävää hommaa( miehellä astma). mielen pitäis olla kestävä ja sitä me haettiin, kun elukoitten karvoja, hiekkaa yms impataan harva se päivä. meillä oli ennen mieleä philips, teki samaa; stoppaili kun kuumeni...vaihtoon lähti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin tuon monen suositteleman Cats&Dogsin; parista ensimmäisestä paikasta se oli poistunut valikoimasta, Kodin1:ssä näyttää olevan 259 euroa. Ei se nyt niiiiin paha hinta ole, jos noin parisataa oli se, mitä olin ajatellut.

   Tämä on kyllä vakuuttava: "Tämä Saksassa valmistettu imuri on testattu kestämään keskimäärin 20 vuoden imuroinnit."

   Minustakin se pölypussittoman putsaaminen kuulostaa hirveän vaivalloiselta hommalta. Vaikka kyllähän sitä nyt muutkin siivousvälineet aina siivouksen jälkeen puhdistaa, mutta olen tottunut siihen, että imuri saa jäädä niille sijoilleen.

   Minun edeltänyt imuri, se 9-vuotias, oli Philips (olikohan joku Ultrasilence tai semmoista). Tykkäsin siitä kovasti, mutta se tosiaan meni remonttipölystä hajalle. Siinä oleva suutin oli paljon parempi kuin tässä nykyisessä: nykyisen suuttimen karvaosiin tarttuu pöly niin, etten mitenkään saa sitä edes pesemällä pois.

   Poista
 7. Meillä on menossa jo toinen pussiton imuri. Edellinen meni vaihtoon siksi, että se suulake osa hajosi. Tyhjennämme säiliön joka imuroinnin jälkeen, mutta en ole viitsinyt pestä säiliötä aina, Pesen sen silloin tällöin. Jos on oikein tarkka, säiliön tyhjentäminen ulkona estää vähäisintäkään määrää pölystä leijailemaan takaisin sisätiloihin, mutta talvella en ole viitsinyt mennä tyjennyspuuhiin ulkosalle vaan olen ihan keittiössä tyhjentänyt säiliön roskapussiin. Ei se nyt niin kamalan sottaisaa hommaa ole, jos ei ryhdy tomerasti heiluttelemaan avointa säiliötä.

  Minusta pussiton imuri on kätevä ja siinä säästää pitkän pennin kun ei tarvitse pusseja ostella. Mutta nämä ovat makuasioita ja jokainen valitsee itselleen sopivimman ja mieluisen. Mutta halvinta imuria ei kannata hankkia oli siinä sitten pölypussi tai ei, Sitä saa huvikseen talutella pitkin huushollia, mökä on kamala eikä pölyt katoa minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ulkona kuulostaminen vaikuttaa kyllä niin vaivalloiselta, etenkin kerrostalossa. Toisaalta siinä tosiaan sitten säästäisi, kun ei tarvi niitä pölypusseja. Ja eikö tuommoinen pussiton imuri kierrätä pölyä huoneilmassa pussillista vähemmän?

   Halvin imuri ei olisi mikään vaihtoehto. Sen kyllä huomaa heti, kun imuri on rämpylä, ei istu käteen, suulakkeet ei pysy kunnolla kiinni ja sen semmoista. Joskus opiskeluaikoina ostettiin kämppiksen kanssa puoliksi halvin mahdollinen imuri, semmoinen ettei tiedetty edes että niin halpoja on olemassa. Vihasin sitä alusta alkaen. Joka kerta, kun imuroi sängyn alta, suulake irtosi ja jäi sinne sängyn alle. Kun sen laittoi takaisin ja jatkoi imuroimista, se irtosi taas. Argh!

   Poista
  2. "Ulkona kuulostaminen" = siis ulkona puhdistaminen.

   Poista
 8. Meillä on Hyla-merkkinen imuri, jossa on vesisäiliö. Oma vaivansa sen tyhjentämisessä toki on (hiekkaiset vedet kaadan mieluummin pihalle kuin vessanpönttöön...) mutta imurina aivan loistava. Todella hyvä imuteho eikä varmasti pölise mitään huoneilmaan. Samalla laitteella voi myös puhdistaa ilmaa eli laittaa päälle ilman letkua ja antaa hurista - en olisi ikinä uskonut, että huoneilmassa olisi niin paljon pölyä ym. mutta lapsiperheessä sitä tuntuu riittävän... Tällä imurilla saa myös matot ja patjat puhtaaksi. Imuri on kyllä törkeän hintainen (ostettuna esittelijältä) - meille ostin imurin netin kautta uudenveroisena eli kuitenkin käytettynä. Vaikka laitteella oli hintaa, niin toisaalta meidän on toiminut jo 10v hyvin ja täysin ilman vikoja. Mitään pölypussi tai kuivasäiliö imuria en enää huolisi - vedestä näkee joka siivouskerta minkä verran likaa on saatu siivottua eikä lika pääse vedestä "karkuun". Allergia-perheessä on tärkeää, ettei pölyt pääse takaisin huoneilmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyla on kyllä ihan vieras merkki. Yritin googlettaa ja sain sellaisen osuman, jossa lukee "Hyla vesi-imuri (289)", mutta sen alla olevat imurit ovat muuta merkkiä.

   Kärcherillä näytti myös olevan vesi-imuri, n. 250 euroa. Paljonko tuo Hyla-imuri siis maksoi? Tuommoinen sohvien puhdistaja olisi kyllä melko luksusvehje :)

   Poista
 9. Vaihda ihmeessä pussittomaan imuriin! Meillä nyt toinen menossa enkä enää ikinä osta pussillista imuria. Ensimmäinen oli Voltan XL, siinä oli hirmu iso pölysäiliö eikä tarvinnut joka imuroinnin jälkeen edes tyhjentää. Vuosien myötä siitä alkoi hajoilla osia (osittain ihmisten huolimattomuuden takia) ja sen imuteho alkoi myös hieman laskea (siis vuosien vuosien käytön jälkeen). Lopulta kun taas hajotin vahingossa suulakkeen halusin uuden imurin ja ostimme Dysonin. Sen teho on ihan omaa luokkaansa. Siitä on erilaisia malleja olemassa, meillä on niitä halvempia malleja oleva. Pölysäiliön tyhjentäminen on helpompaa kuin pussin vaihto ja suodattimen pesu myös yksinkertaista. Parasta kuitenkin pussittomassa on se etteivät ne haise! Pussillinen imuri alkaa aina jossain vaiheessa haista tympeelle ja nämä on aina raikkaita! Harkitsin muuten sitä vesi-imuria mutta hylkäsin sen painavana, minun nivelillä ei niin raskaita imureita vedellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussillisuus ja pussittomuus selvästi jakaa mielipiteitä; molemmilla on kannattajansa ja vastustajansa!

   Enpä ajatellutkaan, että vesi-imuri voisi olla painava! Noita tosiaan pitäisi päästä hypistelemään, että osaa sanoa, miltä ne tuntuu. Ketteryys on kyllä imurille plussaa. Semmoinen, että se kulkee näppärästi perässä eikä niin että pitää riuhtoa ja suuttua.

   Poista
 10. Kannatan kyllä pussitonta imuria! Omaa kokemusta ei ole kuin yhdestä merkistä, joten en osaa suositella mikä olisi oikeasti paras. Sen käyttöä eli tyhjennystä itsekin epäilin ennen imurin ostoa, mutta olen ollut valintaani tyytyväinen! :) Pienen asunnon ansiosta voi imuroida helposti muutamia kertoja ennen kuin tyhjennys pitää tehdä. Teen sen aina sisällä (härpäke pussiin ja parilla ranneliikkeellä moskan hömpsäytys pussin pohjalle). Pari kertaa olen jättänyt tyhjentämisen liian myöhäiseen ja sitten on saanut sormin ronkkia säiliö tyhjäksi. Sen verran oli ällöttävää, että olen virheistä nyt oppinut :D Pussiton imuri on siitäkin muuten hyvä, että oikeasti näkee sen pölyn jne määrän mitä asunnosta lähtee. Toimii motivaattorina siihen ettei siirrä seuraavaa imurointikertaa liian pitkälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölypussin sisältöä on kyllä kiintoisaa tutkia :) Nyt kun vaihdoin pussin, oikein pysähdyin tuijottamaan sitä pussin suulta loistavaa pölymäärää ja hypistelemään raskasta pussia. Ehkä voisinkin saada tietynlaista iloa siitä, että pääsisin ihastelemaan pölysäiliöön kertynyttä tavaraa joka imuroimiskerran jälkeen.

   Poista
 11. Mulla on Mielen Cat&Dog. Tykkään:))

  Miele Cat&Dog-imuri on uudistunut. Uudessa S8320-mallissa on entistä laajempi toimintasäde 11m sekä Silence-System äänenvaimennus. Imuriin kuuluu vakiovarusteena turbosuulake mattojen tehokkaaseen puhdistukseen, joten imuri sopii erityisesti eläinperheisiin. Poistoilman puhtaudesta huolehtii aktiivihiilisuodatin, joka poistaa epämiellyttävät hajut poistoilmasta. Tilava 4,5 litran HyClean-pölypussi on helppo vaihtaa ja 9 suodatinkerrosta pitää pölyt pussin sisällä. Tämä Saksassa valmistettu imuri on testattu kestämään keskimäärin 20 vuoden imuroinnit.


  Tekniset tiedot:


  -liitäntäteho 2200W

  -elektroninen tehonsäätö kumartumatta +/- painikkeilla

  -comfort-johdonkelausmekanismi, yksi painallus riittää

  -täysin ympärikääntyvät pyörät 3kpl

  -lisäsuulakkeet 3kpl kannen alla (rako-, tekstiili- ja pölysuulake)

  -säädettävä teleskooppiputki

  -lattia-/mattosuulake SBD285-3

  -turbosuulake matoille STB205-3

  -valmistettu Saksassa

  -takuu 2 vuotta

  Tuotenumero: 50021302

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä onkin muutama jo suositellut! Tuo teksti taitaa olla Kodin ykkösen sivuilta? Muutamasta paikasta imuri oli poistunut valikoimista.

   Aika mahtava, jos se 20 vuotta kestää! Siis hyvänä ja toimivana.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!