torstai 1. lokakuuta 2015

RullakkoUudet kirppiskankaat kuivuvat vielä esipesun jäljiltä narulla. Muutama mukava käsityö on kesken, yksi villapaidan viritelmä pitäisi purkaa alkuunsa ja sitäkin useampi idea odottaa toteutumistaan. Olen omistanut saman ompelukoneen jo yhdeksän vuotta, mutta eilen vasta reipastuin lukemaan sen käyttöohjekirjan. (Ei hävetä.) En tiedä tulinko yhtään viisaammaksi, mutta ainakin valaistuin peruskoneeni suomista mahdollisuuksista.
Löysin muuten eilen kirpparilta Kalevala-korun Hattulan linnun viidellä eurolla. Pronssi on pikkuisen hapettunut. Kuinkakohan tuota lähtisi puunaamaan?

Jokohan tänään vihdoin pääsisin kokeilemaan taas T-paidan ompelemista? Veikkauksia otetaan vastaan; joko nyt onnistuisi vai eikö vieläkään?


PS. Oma vaatepakettini on vielä Vähänkäytetyssä myynnissä (93 tavarasta 18 näyttää olevan myyty), ja sen verran täytyy nyt tässä tilaisuuden tullen mainostaa, että "syysmyrsky"-koodilla saa postikulut ilmaiseksi vielä tänään. Vähänkäytettyhän toimii niin kuin mikä tahansa verkkokauppa, mutta siellä myydään kirppistavaraa. Samassa paketissa voi tilata yhdellä kertaa monen eri kirppismyyjän tavaroita.

4 kommenttia:

 1. Pronssi pudistuu parhaimmin/hellimmin saippuavedellä, eli lämmimtä vettä ja fairya (nimenomaan vihreää perus fairya) anna liota päivä/pari ja sitten huuhtelu ja kuivaa hyvin. Fairykylpy silloin tällöin, niin pysyy koru kauniina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Tätä täytyy vielä googlettaa! Minusta olen kerran saanut yhden pronssitavaran hapatettua juurikin sillä, että pesin sen tiskiaineella.

   Poista
  2. Kunnollinen huuhtelu, että kaikki saippua lähtee pois ja kuivaaminen on tärkeää, itse hopea-ja pronssikorujen tekijänä, sekä muutaman pronssisen Kalevalakorun omistajana olen tuota fairya puhdistamiseen käyttänyt ja hyvin on puhdistunut, eikä ollenkaan hapettunut. Mutta aina kannattaa hakea lisätietoa, pronssilaatujakin kun on erilaisia ja puhdistustapoja löytyy varmasti muitakin :)

   Poista
  3. Ok! No en kyllä kuivannut enkä välttämättä huuhdellutkaan mitenkään perusteellisesti, niin ehkäpä kynttelikkö hapettui siitä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!