maanantai 5. lokakuuta 2015

PyykkipäiväMaanantai on ihan hyvä päivä siivouspäiväksi! Taas on uusi viikko ja uusi alku edessä. Petivaatteet vaihtoon, pyykkikone laulamaan, matot, tyynyt ja peitot pihalle ja sitten varsinaisen siivouksen pariin! 


Ihana, raikas ilma ulkona! Hirveän kylmä, vaikka aurinko paistaakin, mutta vielä pystyy kuivaamaan pyykit pihalla.

Tampatut matot, tyynyt ja peitot saavat tuulettua napakassa syystuulessa parvekkeella. Illalla ne on mukava kantaa raikkaina takaisin sisälle.

Uutta saumuria odotellessa laitoin vanhan rämpylän myyntiin. Soitin aamulla ompelukonehuoltoon ja kysyin, olisivatko ostaneet koneen varaosiksi. Eivät ostaneet, ja perushuoltokin olisi maksanut peräti 75 euroa (plus ekstraa, jos osia olisi tarvinnut uusia). Koneestahan saisi tietenkin paremman hinnan huollettuna, mutta tuo 75 euroa oli minusta liian suuri riski: itse maksoin koneesta muistaakseni 150 euroa, ja ajattelin, että siitä voisi nyt saada 100 euroa huollettuna. Laitoin ilmoituksen nettiin, ja toimintakunnottomana 20 euron hintaan myytynä ilmoitus keräsi pienessä ajassa vaikka kuinka monta varaajaa. Vanha saumuri oli minulla vain pari vuotta eli kesti paljon vähemmän kuin olisin sen toivonut kestävän. Mutta turha harmitella rahanhukkaa; muistan, kuinka pari vuotta sitten pitkään mietin, onko saumuri ollenkaan edes tarpeellinen. Nyt saumuroinnin makuun päästyäni tiedän kertoa, että kyllä se vain on. Vanhan rämpylän jälkeen en malta odottaa, että pääsen käsiksi uuteen, tuliterään koneeseen. Uudet koneet ovat kuuleman mukaan vanhoja helpompia langoittaa. Ehkä se pitää pienempää ääntäkin? Tekee parempaa jälkeä? Uuden saumurin myötä minusta saattaa tulla loisto-ompelija.


Postipakettia odotellessa on hyvää aikaa siivota. Pääsee sitten taas häiriöittä levittäytymään ympäriinsä kangassilpun, langanpätkien ja muun epämääräisen sotkun kanssa.


5 kommenttia:

 1. Ulkona kuivattu pyykki tuoksuu niin hyvältä <3
  Mukavaa maanantaita ja toivottavasti se saumuri jo pian tulisi sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Ja varsinkin kirpsakalla ilmalla kuivattu pyykki tuoksuu erityisen hyvältä!

   Poista
 2. Miksi toimimaton laite pitää vielä yrittää myydä? Parasta olisi toimittaa vanha palvelija kierrätykseen, Sortti-asemalle. Kuka haluaa "rämpylän"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastauksena kysymykseesi: viisi ihmistä puolen tunnin sisällä halusi ostaa toimimattoman rämpylän. Sen jälkeen poistin ilmoituksen. Valitsin ostajista sen, joka nopeimmin sopi kaupoista. Ilmoituksessa kirjoitin koneen vioista ja vielä puhelimessa kerroin, ettei kannata olettaa koneen toimivan. Ostaja oli oikein tyytyväinen kauppoihin. Hän aikoo käyttää saumurin varaosina, koska omistaa itse samanlaisen.

   Mutta ylipäänsä saumurit ja ompelukoneet ovat sellaisia vehkeitä, että ne kannattaa kyllä korjata (http://yle.fi/uutiset/vanhakin_ompelukone_kannattaa_korjata/5276011). Veikkaisin, että tämä omakin vanha saumuri korjaantuu oikeissa käsissä, jos tajuaa mikä siinä on vikana, mutta itse en siitä ollut valmis maksamaan 75 euroa, kun olin jo päättänyt ostaa uuden mallin.

   Ja jos katsoo vanhojen saumureiden hintoja, niin kyllä niistä vanhoista rämpylöistäkin saa maksaa. Itse maksoin tästä sen 150 euroa pari vuotta sitten. Nyt ennen uuden ostamista katsastin käytettyjen saumureiden tarjonnan, ja jonkun uudemman mallin olisi saanut 650 eurolla (ovh 890 e). Eivät ne ilmaisia ole käytettynäkään, ja kuten nyt nähtiin, myös toimimattomilla on kysyntää.

   Poista
  2. Täytyy vielä lisätä tähän, ettei jää epäselväksi. Mitä tahansa voi myydä, mutta myynti-ilmoituksessa täytyy tietenkin kertoa tavaran puutteet. Jos ostaja tietää, ettei laite toimi, on ostajasta kiinni, haluaako rämpylän vai ei.

   Minulle vanha saumuri oli rämpylä, koska en sitä osaa korjata, mutta aika moni muu näki siinä potentiaalia. Varaosina tai korjattuna, kuinka vain; kyllä sillä vanhalla koneellakin on vielä käyttöikää jossakin muodossa jäljellä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!