tiistai 6. lokakuuta 2015

PuolukkaaPakaste täynnä puolukkaa! Pussitin puoli ämpärillistä puolukoita talven varalle, mutta yksi satsi piti vohkia heti kokattavaksi.

Lappapuuroa, mmmmm! Puolukan kuoret voisi keittämisen jälkeen siivilöidä, että puurosta tulisi kuohkeampaa. Minusta se on vähän tuhlausta; syömme puolukat kuorineen.Ihania syksyn makuja ja ihanaa lappapuuroa! Tein niin ison satsin, että huomisaamukin lähtee tällä käyntiin.


16 kommenttia:

 1. Meillä keskisuomessa tää on vispipuuro =D ja ei ole ikinä tullut mieleenkään siivilöidä kuoria pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin ohjeesta tuon kuorien siivilöinnin. En minäkään tiedä ketään, joka ne siivilöisi.

   Vispipuuroksi sitä kai muualla päin Suomea kutsutaan. Pohjoisessa se on lappapuuroa. Rovaniemen seuduilla ainakin, oululaisten kanssa ei ole tullut puheeksi.

   Poista
 2. NAM.... Olen parit puolukkaruispuurot jo keitellyt enkä siivilöi kuoria pois, minusta se on haaskausta ja sitäpaitsi kuoret on parasta kuitua ja antaa hyvän maun :) T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko puolukkaruispuuro samaa kuin vispipuuro mutta ilman vispausta?

   Parhaat osat lähtee, jos siivilöi! Haluan elää siinä uskomuksessa, että saadaan näin kaikki puolukan vitamiinit syötyä :)

   Poista
 3. Enpä ole vispipuurosta tuota lappapuuro nimitystä ennen kuullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappapuuro taitaa olla Lapin juttuja :) Vispipuuro kuulostaa kummalta.

   Poista
 4. Lappapuuro se on täällä Oulaisissaki :D ja ollaan 100km Oulusta etelään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Eli ei vain Lapin juttu, enemmänkin Pohjois-Suomen :)

   Poista
 5. Enpä siivilöi vaan ruukaan surauttaa sauvasekoittimella soseeksi ennenkuin lisään suurimot niin ei jää ältsyjä klönttejä =D Lappapuuroa son mullekki mutta joutunu opetteleen puhumaan vispipuurosta kun ei net muuten tajunneet :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin meinaa jo vispipuuro sanana tarttua puheeseen, mutta pyristelen vastaan. Lappapuuroa se tietenki on.

   Poista
 6. Olinkin juuri samaa tulossa sanomaan että lappapuurona se minulle on kotona opetettu, Oulaisissa juurikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja lappuuro on myös värin nimitys. Joku asia voi olla lappapuuron värinen, mutta ei kai nyt sentään vispipuuron värisestä puhu kukaan.

   Poista
 7. Meilläkin se on lappapuuro, vispipuuro on tylsä nimitys, kieltäydyn käyttämästä sitä täällä etelässä vaikka joudunkin sitten aina selittämään, että mitä se on. :D Ja kuoria en siivilöi pois, kuulostaa yhdeltä ihan ylimääräiseltä vaivalta, vaikka voisihan sitä joskus kokeilla. Pitääkin varmaan kaivaa taas pakastimesta puolukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä, tulisko lappapuurosta ihan superkuohkeaa, jos kuoret siivilöis pois. Vaikka ei meillä kyllä koskaan ole ollut sellaista ongelmaa, ettäkö ne olisi häirinneet.

   Poista
 8. Lappapuuro... mielenkiintoista, sillä minulle se on ollut aina vispipuuro. Tänään juuri tuli tehtyä sitä. :) En ole koskaan kuullut, että sillä olisi tuollainen nimi, etelässä kun asun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu! Ne, jotka kutsuu puuroa lappapuuroksi tietää, että sitä sanotaan myös vispipuuroksi, mutta vispipuuroihmiset eivät tunne pohjoista nimitystä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!