perjantai 2. lokakuuta 2015

PorailuaTämä päivä on ollut oikea porailujen päivä! Sain vihdoinkin kaivettua porakoneen  ja ruuvit kaapista, tyhjennettyä porailtavat lootat ja otettua vielä kiinnitettävät rullatkin esille. Uuden akkuporakoneen tehtaalla ladattu akku kesti puolikkaan ruuvin verran; siinä olivat jo luovuttamisen hetket lähellä. Mutta ei muuta kuin akku latautumaan, sinnillä tympeä homma loppuun ja nyt on meidän kotona taas kolme uutta rullallista asiaa.


Vanhaan vanerilootaan täytyi ensin nakutella puupalikat pohjan tueksi, että ohuen vanerin läpi ruuvattavat ruuvit saivat vastakappaleet. Rullien kanssa koko laatikko näyttää muuttaneen ilmettään ihan toiseksi.

Vaikeasti säilytettävät Aku Ankatkin ovat nyt säntillisesti järjestyksessä. Sieltä niitä on helppo selailla ja ottaa luettavaksi.

Eteisen kenkähyllyn virkaa toimittavat perunalaatikotkin ovat nyt molemmat nätisti rivissä. Jos toisessa säilyttäisi matalia ja toisessa korkeita kenkiä, näihin mahtuisi yhteensä kolme välihyllyä. Laitoin lasiliikkeelle kysymystä, paljonko kolme lasia maksaisi. Jos ei kovin paljon, täytyy tilata näihin vielä hyllyt.

Sepä olisi taas perjantai ja saunavuoro! Mukavaa viikon parasta päivää kaikille!


12 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Kullä vanha puupinta on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös :)

   Jos noihin pottulaatikoihin saisi vielä lasihyllyt, voisi tulla mukavasti vastakohtaa. No lähinnä säilytystilaa, mutta myös mukavaa kiiltävän lasin ja karhean puun vastakohtaa :)

   Poista
 2. Topi ja Tessu. Paras lastenelokuva ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juliste on miehen; itse en ole edes Topia ja Tessua nähnyt. Pitäisi kyllä katsoa!

   Poista
 3. Moi ja kiitos kivasta blogista! :)

  Onko sinulla tarkempaa tietoa tuosta kuvissa näkyvästä keltaisesta naulakosta? Itselläni odottelee tuolla samanlainen rapistuneen, kuvan kaltaisen keltaisen maalin poistoa. Pohjassa oli Niemen tehtaiden tarra mutta oli niin irtonaisen oloinen, etten ole ihan varma onko siihen alunperin kuulunut.
  Kiitos mahdollisesta infosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä!

   Ostin tuon naulakon jokunen vuosi sitten muutamalla kympillä kirpparilta. Piti vielä käydä tarkistamassa, mutta ei ole tässä naulakossa minkäänlaisia merkintöjä.

   Laitoin retroryhmään naulakosta kyselyä.

   Poista
  2. Kiitos kun teit myös tuon postauksen, odottelen innolla löytyykö lisäinfoa keltään! :)

   Laitoin aikoinani tiedustelun kuvan kera myös Niemen tehtaille (muistaakseni kahdesti...) mutta sieltä ei vastattu mitään takaisin.

   Poista
  3. Mullakin kiinnostaa tuon naulakon alkuperä! Toivottavasti siihen saataisiin vastauksia :)

   Poista
 4. Hienolle näyttää, onnea lasihyllyjen mettästykseen! Varmasti pääsee aika edukkaasti, kun pyytää jämälaseja ja jos ei niin haittaa, että ne ei ihan identtisiä ole (ai miten niin pihi kommentoija, miiiiten niin...;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!

   Itse asiassa ajatus oli ensin sellainen, että leikkaan itse hyllyt ullakolla olevista laseista. Sitten ajattelin, että ne voisi viedä lasiliikkeeseen leikattavaksi, niin tulee varmasti hyvä. Ja sen jälkeen ajattelin, että sitten on sama ostaa lasikin liikkeestä, että saa karkaistuna (jos vaikka hylly hajoaa, niin eivät mene tuusannuuskaksi alla oleviin kenkiin). Veikkaisin, että se työ on kalliimpaa kuin itse lasi.

   Poista
 5. Kivat lootat! Ja tosi moni käyttöiset kyllä.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!