torstai 15. lokakuuta 2015

OmenapiirakkaaVieras piipahti eilen asentamassa makuuhuoneen valaisimet loppuun, ja minä pyöräytin tapahtuman kunniaksi omenapiirakkaa. Nyt syksyllä kaupan omenat ovat olleet ihanan tuoreita ja käsittelemättömän oloisia, sellaisia jotka menevät luonnollisen nopeasti pilalle, jos niitä ei käytä.


Vehnäjauhoja, voita, sokeria ja kaikkea epäterveellistä samaan kippoon, vähän pyöritellään, omenaa päälle ja niin saadaan maailman parasta piirakkaa.

Voi oli liian kylmää, lämmitin sen mikrossa, siitä tuli taas liian löysää. Pitäisi olla joku MacGuyver, että osaisi edellisenä päivänä ennakoida voin lämmittämisen tarpeen piirakan varalle. Ihan hyvä siitä tuli silti!
Omenajutuista siirrytäänkin sulavasti nikkarointiasioihin. Eteisen perunalaatikoista tehdyt kenkälaatikot ovat nyt käsittelyssä. Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi!


2 kommenttia:

  1. Sain eräällä kakkukurssilla tuohon kylmän voin ja sokerin vaahdottamiseen huippuvinkin. Aluksi se tuntui kyllä ihan höpöhöpöjutulta, mutta toimii: voi palasina kulhoon, sokerit päälle ja vispilänä käytetään omaa kättä sormet harallaan. Käden lämpö pehmittää voin ja sokeri hieroutuu mukavasti sekaan. Kannattaa testata! (Mikrolämmitystä ei suositeltu, koska voin rakenne muuttuu liiaksi ja valmis tuote ei ole enää yhtä kuohkea.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin tulee kyllä usein tehtyäkin, jos (ja kun) se voi on jääkaappikylmää. Kesällä luin naistenlehdestä aika kivan vinkin: jos voi on liian kylmää, voi laittaa mikroon kuumenemaan mukin, jossa on vettä. Sitten kaataa sen veden pois, laittaa voin lautaselle ja kuuman mukin voin päälle. Siellä mukin alla voi sulaa tasaisesti melko nopeasti huoneenlämpöiseksi :) Kerran kokeilin tuota ja toimi ihan hyvin!

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!