torstai 15. lokakuuta 2015

Lasihyllyt pottulaatikoihinOlipahan vihonviimeinen projekti! Kaikki perusnormaali, jossa vähän sahataan, porataan ja mitataan on niin vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa. Pelkän porakoneen kanssa tuhersin tolkuttoman kauan aikaa; miten voikaan ruuvi aina mennä vinoon, ja kun sitä poistaa, alkaa porakone lyödä sutia ja sitten lähtee ruuvinkannoista jenkat. Argh!


Päätin, etten anna pottulaatikolle periksi, ja niinhän siinä valmista tuli ennen pitkää. Pottulaatikkokenkähyllyissä on nyt komiasti kaksi uutta lasitasoa. Tarkoitus oli laittaa kolme hyllyä, mutta sain yhden lasin hajotettua päreiksi, eikä lasia sitten enää riittänytkään. Lasiliikkeessä kolme lasia olisi maksanut 90 euroa, enkä nyt aio kertoa, montako euroa se oli yli pottulaatikkoihin varaamani budjetin. Sen kerron, että kävin ostamassa lasiveitsen (3.95 e), kannoin ullakolta pari raivausoperaatiolta säästynyttä ylimääräistä lasia ja vetelin ne palasiksi. Muutama (-kymmenen) kertaa lasin leikkaamista piti harjoitella, ja usko onnistumiseen alkoi olla nollan luokkaa, kun ihan viimeinen levynpuoliska ihmetyksekseni onnistuikin täydellisesti. Ei siinä leikkaamisessa mitään, mutta kun irrotusvaiheessa lasi räsähteli niin komiasti palasiksi tai sitten leikkaus oli röpelöinen niin, että taittaessa lasi pääsi lohkeamaan sivusuunnassa.


Pikkuisen hermoja raastavaa hommaa koko pottulaatikon tuunaus, mutta uusi taito opittu, 86 euroa säästetty ja pottulaatikoissa on nyt enemmän hyllytilaa. Vuhuu!
Mietin, että olisin maalannut tukipalikat mustiksi, mutta sitten mietin, että en jaksa. Tulipa siitä nyt käytännöllinen!


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Olen harkinnu noiden puulootien maalaamista jollain kirkkailla väreillä, mutta menkööt vielä ainakin hetken.

   Poista
 2. Olisikohan käynyt niin että käyttämäsi lasit olivat jotakin laminoituja versioita? Itse kun olen leikannut lasia tiffanytöissä joskus niin ei siinä ikinä mitään isoja ongelmia ilmennyt. Isot ja pienet palaset oli helppo leikata, myös röpyliäisemmät lasilaadut, enkä muista että koskaan olisi rikkoutunut jostain muualta kuin siitä mistä piti. Laminointi selittäisi sen miksi palojen irrottamisen kanssa on ollut ongelmia ja ovat hajonneet muualtakin kuin siitä leikatusta kohtaa.
  Hieno idea kyllä noin muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan näin? Lasit on vanhasta 50-luvun rullakosta.

   Mulle kyllä sanottiin, että jos veitsi ei leikatessa kulje sulavasti, se tekee röpelöä ja siksi lasi halkaistessa repeää. Voi olla hyvin kiinni siitäkin.

   Poista
 3. Onpa hienot! Varmasti vaivan arvoiset 😊 ja saahan siitä niin hyvän mielen, kun voi omia kädenjälkiä katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on aina kivaa, kun tekee jotain uutta, jota ei ole ennen osannut :)

   Poista
 4. Tosi upeita tuli!
  Mä olen niin kateellinen ihmiselle joilla on normaalin malliset eteiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain!

   Onko meillä normaalin mallinen eteinen? Minusta meillä on tosi vaikea eteinen, kun siinä ei ole ehjää seinäpitntaa juuri ollenkaan. Tuohon naulakko-osuudelle pitää saada kaikki mahtumaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitää vielä sanoa, että se minun leikkaama pinta jäi tuonne takaosan puolelle, nämä pyöristykset oli jo laseissa valmiiksi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!