torstai 3. syyskuuta 2015

Viimeisiä viedään!Kotikirppiksen seitsemäs päivä ja iihan viimeisiä tavaroita viedään! Aloin pari päivää sitten yhdistellä samanlajisia tavaroita paketeiksi, ja olen nyt naama näkkärillä seurannut, kuinka olohuone tyhjenee ihan silmissä. Vähän jo alkaa rassata ja väsyttää, mutta onneksi tämä on iiiihan kohta ohi.


Koko kirppisviikon aikana ainoastaan yksi pälli on tehnyt oharit noudon suhteen. Se olikin semmoinen kauppa, josta jo heti alkuunsa näki, että nyt takkuaa. Itse olen puolestani ollut yhden kerran pälli, kun en ollutkaan paikalla silloin, kun noutaja saapui. Se harmittaa vietävästi. Ihan hirveä vaivahan tässä nettikirppistelyssä on, mutta tosi paljon jouhevammin on nyt sujunut kaupanteko kuin joskus vaikkapa kolmisen vuotta sitten muuton aikaan, jolloin hirveän monen ihmisen kanssa oli kauheaa säätämistä ja ohareita tehtiin vaikka kuinka.


Sen yhden mojovan banaanilaatikkokaupan jälkeen loput kotitavarat mahtuivat kahteen kollaasiin.

Kahden kotitavarakollaasin lisäksi on jäljellä 53 vaatetta. Ne näpyttelin Huuto.netiin. En ole aikoihin käyttänyt Huutista, kun Tori.fi on ohittanut sen näppäryydellään, enkä tiedä, käykö siellä enää edes kauppa. Tori.fi:ssä ei kyllä ainakaan vaatteet mene kaupaksi, joten kokeillaan nyt näin.

 
Yksi kaveri väittää, ettei kukaan muka osta vaatepakettia. Varmasti ostaa. Ihan varmasti on olemassa sellaisia ihmisiä, joilla on juuri 53 vaatteen aukko vaatekaapissaan. 


(Ehkä juuri sinulla? Klikkaa vaatepakettiin täältä.)Vielä kokeilen kaupitella tuota järkyttävän kokoista vaatepakettia, muutamia kankaita ja noita jäljellä olevia kotitavaroita. Sitten onkin jäljellä enää epämääräistä laturi - pyörän kumi - vajaa setti porakoneen teriä -tyyppistä tavaraa. 


Oli ihan hyvä, että jossain kirppistelyn alkumetreillä päätin summan, johon olisin tyytyväinen: sen jälkeen kaiken lopun saa huoletta viedä hyväntekeväisyyskirpparille. Nyt ei kyllä yhtään harmita, vaikka lopputavarat jäisivät käsiin; niin mukavasti on kauppa käynyt.


Kun olen nyt rikas, olen jo selannut kaikki nettikaupat läpi ja miettinyt, miten omaisuuteni sijoitan. Tekisi mieli laittaa jo tilausta menemään, mutta ei saa ottaa varaslähtöä. Eilen hain kaupasta parvekkeelle pari krysanteemia, jotka nekin saavat hetken vielä odottaa, että raivausprojekti on ohi. Ja kun se on ohi, täytyy spektaakkelia juhlistaa monin eri tavoin.


20 kommenttia:

 1. Suosittelen facebookin oman alueen kirppareita. Ainakin täällä Espoossa ja meidän kotialueella käy vaatekauppa aika kuumana. Nopeasti saa myytyä hyvää vaatetta eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon laittanu Toriin ja Facebookin omalle aluekirpparille. Ihan muutama juttu on menny Torissa, ehdottomasti valtaosa Facebookissa.

   Mulla oli vaatteita ensin kollaaseissa FB-kirppareilla, mutta niitä ei aivan hirveästi menny. Kallein vaate oli 10 e (nahkatakki), suurin osa 2 tai 3 euroa.

   Ei nuo vaatteet minusta niin hyvin liiku.

   Poista
 2. No on sulla hyvin sitten mennyt! :) Itse olen lahjoitellut vaan Roskalava-ryhmässä tavaraa pois, vois tietysti parempaa tavaraa koittaa pistää kirppiksellekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskisryhmästä on yhtä paljon vaivaa ku nettikirpparista :) Parempaa kannattaa kyllä yrittää myydä; niistä hiluista kertyy mukavasti rahaa, jos on paljon myytävää.

   Poista
 3. Keikumme samoilla FB kirpuilla ja täytyy sanoa, että tuossa tavaramäärässä on todellinen saavutus selvitä yksillä ohareilla! Tsemppiä loppukiriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla on kyllä ollu ihan järjettömästi tavaraa myynnissä. Oon tehny kollaaseja, ja aina kun vaikkapa puolet on myyty, yhdistelly kollaaseja niin, että poistaa myydyt ja lisää uusia. Ihan hullu puljuaminen ja värkkääminen, mutta kyllä se tuottaa tulostakin.

   Yhdet varsinaiset oharit on vain tullu. Sellaset siis, että olen antanu osoitteen ja ollaan sovittu aika, jota on siirretty ja siirretty ja sitten lopulta noutaja jättää saapumatta ilman ilmotusta. Laitoin ensimmäistä kertaa ikinä eston sille ohareiden tekijälle, mutta ilmeisesti se esto ei kuitenkaan käsitä yhteisiä ryhmiä. En kuitenkaan viittis alkaa vääntää uudestaan kauppaa sellasen ihmisen kanssa, joka kerran noin tekee.

   Sitten on sellaisia varailijoita, jotka innoissaan varailee ja hetken päästä vapauttaa. Jostain euron jutusta laitetaan "alustava varaus" (johon ei koskaan palata). Tai alustava varaus tyynyliinaan ja hetken päästä viestiä, että täytyy kysyä isännältä mielipidettä. Tai mikä ihmeellisintä, varataan ja kysytään, onko tuote kunnossa. Kun vastaa, että on, tuote vapautetaan.

   Miehet on ihan erilaisia kaupankävijöitä. Silloin harvoin kun ne jotakin varaa, ne myös noutaa. Joskin miehet tarjoaa härskisti reilusti alle pyyntihinnan. Nytkin ensimmäisenä kirppispäivänä joku mies tarjosi 20 euroa sellasesta huonekalusta, josta pyysin 100 euroa. Kieltäydyin, ja muutaman tunnin päästä samana iltana toinen ostaja sen haki. Ja pari kolme ihmistä kerty jonoksi siihen ilmotukseen.

   On tämä jännää! :)

   Poista
 4. Täällä pitäs kans saada vastaava urakka käyntiin. Meillä onneks paikallisella pöytökirpparilla käy hyvin kauppa. Oon todennut sen vaivattomimmaksi tavaksi kierrättää, kaiken kuvaaminen ja kuvaileminenkin kun on aika rasittavaa. Ja postitus varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytäkirpparilla menee minusta aina joku 40 % viedystä tavarasta; loput saa kantaa kotiin. Nyt kotikirppiksellä tavaraa on mennyt ihan järjettömästi, mutta vaivakin on ollut ihan tolkuton.

   Postitus on kyllä pyllystä.

   Poista
 5. Kirppistelyn autuus ja onni...teet löydön...myyt jotain pois...teet ihanan löydön ...kaapit pursuilevat...myyt jotain pois...teet upeita löytöjä ja siinä sitä taas ollaan, mihin kaikki mahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sitä se kyllä vähän on! Yritän vältellä kirppareita ainakin nyt toistaiseksi :) Odotukset ovat alhaiset.

   Poista
 6. Moikka! Saitko myytyä tuon paketin jo? Olisin kiinnostunut :) -Minni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Katsoin lukukerroista, ettei paketti ollut herättänyt kiinnostusta, ja ajattelin, että samoilla vaivoilla laitan ne Vähänkäytettyyn. Ei se nyt ihan samoilla vaivoilla mennyt, mutta samalla lähetyskerralla saan sitten kaiken muunkin kotoa pois.

   Eli valitettavasti paketti ei enää ole myynnissä :/ Vähänkäytetty.fi-sivuilta voi kyllä sitten yksittäisiä vaatteita ostaa, jahka tuotteet sinne ilmestyvät.

   Poista
 7. Voi, kyllä kateeksi käy! Mua alkoikin kiinnostaa että mistä sä sait ton valtavan inspiraation? Mä kun aloitan ja sit alan heti miettii esim. että kyllä tästäkin kankaasta vois tehdä sitä ja tätä... Vaikka ihan hyvin tiedän että liika tavara tukkii kyllä sitä inspiraatiota ja mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Vastasin uusimmassa postauksessa tähän sinun kysymykseen :) Mutta siis lyhyesti sanottuna: liika tavara ärsyttää ja apinan raivolla olen täällä raivannut.

   Poista
 8. Voi vitsit, kateeksi käy. Oon edelleen etsimässä sitä inspiraatiota. Mulla on ongelma se, että jos kuitenkin muka tarvitsen esim. just tätä kangasta tmv.

  Oot kyllä tehnyt paljon töitä ja mua kiinnostaa, miten sä päädyit tuohon kertarysäyksellä karsimiseen. Ja miten pystyit luopumaan niin paljosta, ettet takertunut siihen tavaraan kiinni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni. Mä laitoin saman jutun kahteen kertaan kun luulin ettei tuo eka lähtenyt.

   Oon sillä aikaa keksinyt mihin voisin viedä ylimääräiset kamat, pakolaisia auttamaan. Ne on nyt niin pop puheenaihe....

   Poista
  2. Mie yritän pyrkiä siihen, että ostaisin vain sellaista, josta juuri heti voisin jotakin ommella. Että kaapit eivät olisi pullollaan sellaista, josta ei sitten kuitenkaan saa tehtyä juuri sitä tai tätä.

   Mulla ei kyllä säälitä luopua tavarasta. Ajattelen, että joku toinen sen ottaa käyttöön, eikä se mene hukkaan.

   Poista
  3. Haha, ei oo totta :D Katoin kommenteissa että tais tulla sama kommentti kahdesti, mutta näköjään pönttö silti vastasin molempiin niinku en tajuais mistään mitään :,D

   Poista
 9. Mä kävin aamulla vaatekaapin läpi, ja olen älyttömän tyytyväinen siihen että aloin pari vuotta sitten suhtautumaan vaatteisiin huomattavasti kriittisemmin. Arvokkaimmat myin ihan pöytäkirpparilla ja loput lahjoitin pois. Kun tätä karsintaa tekee säännöllisesti niin oho, vaatteet mahtuu kaappiin ja kaikkia tulee käytettyäkin.
  Vaikka tykkään muuten valokuvata niin vaatteiden valokuvaaminen, sitten se kotona odottaminen parin euron rätin takia ei ollenkaan sovi meikäläiselle! Jotenkin lasken, että se aikakin on rahaa.

  Vieläkin tykkään kierrellä kirppareilla ja kantaa jotain kotiinkin, mutta jos niitä ei tule käytettyä niin seuraavassa inventaariossa ne saa lähteä.

  Kohta meillä alkaa siivoaminen olla jo helppoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä melko paljon vaatteita, vaikka aika paljon näemmä karsinkin :) Lempparithan sieltä kaapista aina on käytössä, ja toiset sitten jää vähemmälle huomiolle. Mutta vaatehuone ja vaaterekit vie ihan saman verran tilaa, oli ne täynnä tai tyhjät.

   Mie kuvasin vaatteita nyt liukuhihnalta; paidat ja mekot puin sovitusnuken päälle, housut ja hameet rumasti lattialla. On se silti tosi työlästä ja aikaa vievää hommaa, mutta pitää yrittää löytää joku järjestys ja logiikka siihen projektiin.

   Mie laitoin vaatteet ensin Huutikseen pakettina, mutta ajattelin, että sama lopputulos (kaikki pois) syntyy sillä, että näpyttelen ne Vähänkäytettyyn.

   Meilläkin on kohta siivoaminen helppoa! Tässä lopullista järjestystä odotellessa olen pessy peittoja, tyynyjä ja matot. Mulla on myös lista korjattavista ja rempallaan olevista asioista, jotka samassa rytäkässä voi hoitaa kuntoon :) Sitten on kaikki tiptop ja sitten poltellaan kynttilöitä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!