tiistai 22. syyskuuta 2015

Verhoton - verhot onSyksyisen ikkunanpesun jäljiltä koti on ollut hetken aikaa ilman verhoja. Joskus verhottomuus on mukavan raikasta, mutta syksyllä kaipaa vähän tavallista enemmän pehmeyttä ja väriä ympärilleen.


Silitin kaapissa odottaneet, alkukesästä kirpparilta löytyneet keltaiset ja oranssin verhon ja nostin ne vasta pestyihin ikkunoihin. Kylläpä ne tuovat mukavasti aurinkoa sisälle.

Keltaiset retroverhot löytyivät Rovaniemen Kontista. Näissä on vieläpä mukavasti pituuttakin, vaikka retroverhot yleensä tuppaavat olemaan kovin lyhyitä.

Kuviottomat keltaiset verhot päätyivät olohuoneeseen, kuviollinen oranssi pojan huoneeseen. Kuviollisiakin olisi ollut kirpparilla kaksin kappalein, mutta mikä lie pihiys juuri silloin iski, kun päätin ostaa vain yhden. Noh, onpa nyt neljä ja puoli euroa kyseenalaisesti säästetty.

Muutaman vuoden takaisella Liettuan reissulla piipahdin pikapikaa paikallisella kirpparilla, josta ostin parilla eurolla tämän sinisen retroverhon (silloin en säästänyt; niitä oli kaupan vain yksi). Tykkään tuosta paksusta ja jämäkästä, sopivasti vanhahtavasta kankaasta kovin, ja se tuo mieleen mukavia reissumuistoja.

Pojan huoneessakin paistaa nyt aurinko. Sinisävyinen taulu nojailee vielä kaapin päällä. Näyttäisi paremmalta, kun saisi ilmaa ympärilleen. Sille pitäisi kai keksiä parempi paikka.

Toivottavasti ehdin tänään maalailemaan keskeneräisiä juttuja. Arkistokaapin ovet vaativat vähintään toisen jos ei kolmannenkin maalikerroksen. Vanhan lokerikon maalaamista en ole vielä päässyt aloittamaankaan, kun jouduin liimaamaan ja puristamaan siitä yhden palikan paikoilleen. Jokainen vaihe maalauksessa vie yhden päivän, ja lokerikolle tulee taas yksi uusi päivä uuden pakkelikerroksen lisäämisestä.


14 kommenttia:

 1. Hei - millä maalilla maalasit kaapin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko tätä pojan huoneessa olevaa mustaa kaappia? Se on monta vuotta sitten maalattu, en muista enää millä. Luultavasti Tikkurilan joku. Toisin kuin normaalisti, en poistanut vanhoja maaleja tai hionut ollenkaan. Laitoin pohjamaalin ja siihen päälle kalustemaalin. Muutaman vuoden päästä pinta alkoi krakeloitua, mikä johtuu varmaan siitä, ettei alla olevia maaleja tai petsejä poistettu.

   Arkistokaappia maalaan oranssilla. Sitäkään ei nyt ole tässä, mutta jotakin tavallista Tikkurilaa sekin on :)

   Poista
 2. Kauniita verhoja, tuo teidän lattia on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jos nyt remppaisin, en laittaisi valkoista lattiaa. Olen liian laiska moppaaja.

   Poista
 3. Ihanan valoisalta näyttää verhojen kanssa.
  Mukavaa tiistai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on outoa, että verhon laittaminen voi tuoda lisää valon tuntua!

   Poista
 4. Verhot on tosiaan kuin pala aurinkoa sisällä. Jonka muuten tekee auringonkukatkin, joita toin meille. Syksyyn haluaa vähän väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on sellaista aikaa, että tekee mieli rakentaa pesää sisätiloihin. Kai se on joku alkukantainen vietti.

   Poista
 5. Keltainen on NIIN ihana väri sisustuksessa. Maalasin makuuhuoneen seinän keltaiseksi ja mies vähän nieleskeli, kunnes tottui :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Mulla on pari keltaista maalailua juuri tekeillä. Mietin, löytyisikö ideoita joulukalenteriin saakka: voisin säästää toisen maalailun sinne. Tai sitten vain jätän joulukalenterin sikseen ja paljastan maalailuni heti!

   Poista
 6. Hei!

  Eikö olekin jännää tuo tuollainen retrokangas, niin kuin tuo sinun keltainen verhosi. Karheaa, kotoisaa ja näyttävää. Puuvillaa kai se on? Ei mitään huithapelia muovisekoitetta, jota ei edes silittää kärsi. Minullakin on turkoosia ja valkeaa retrokangasta, ja tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, mitä materiaalia se on, mutta veikkaisin myös puuvillaa! Karheat, vähän niin kuin olisi villaa, mutta ei kai nyt verhoissa sentään? On ne kyllä ihanat :)

   Retrokankaat on kyllä aivan mahtavia. Tykkään kovasti sellaisista kuvioiduista puuvillaisistakin, mutta niiden kanssa saa olla vähän tarkkana, ettei mene liian synkäksi.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!