torstai 24. syyskuuta 2015

Väriläiskiä mustalla seinälläKylläpä on taas päivä hujahtanut nopeasti ohi! Kuuden aikoihin alkaa olla jo hämärää, ja pimeän laskeutuessa tuntuu, että voisi vaipua unille.


Ihastelin tänään mustan, valkoisen ja väriläiskien yhdistelmiä olohuoneessa. Mustaa tai valkoista vasten kaikki näyttää niin hyvältä.Ankka ja bambit ovat omia sahailuja, pöllön on poika nikkaroinut koulussa. Noita mintunvärisiä bambeja sahailin vuosi sitten joulumyyjäisiin into piukalla, kunnes tajusin, ettei akseli mahdukaan rei'istä. Kokeilin pariin bambiin sahata suuremmat reiät, mutta silloin jalat sanoivat niks naks ja minä ehkä jotakin sen tyylistä kuin AAARGH. Ehkä sellainen koekappaleen valmistaminen ennen sarjatuotannon aloitusta voisi olla hyvä ajatus, mutta enpä menisi tätä vannomaan. Sitä paitsi jälkiviisaus on surkein viisauden laji. Yritäpä itse väkertää yksi mallikappale alusta loppuun, kun tekee vain mieli sahata ja maalata.


(Pitäisikö koettaa kesyttää bambi uudemman kerran ja vääntää ne akselit siihen väkisin.)
Arkistokaapin tuunailu on vielä vaiheessa, ja suunnittelen sille melkoista överipläjäystä. Yläosan liukuoviin tulee kukkia ja lintuja, alaosaan verho vaijerin varaan. 


Näiden kahden kankaan välillä tuumailin, mutta taisin jo tehdä valintani. Vasen ruusukangas on Oulun Löytö-Palasta, oikea Tampella Rovaniemen Kontista.

Ostin joskus kesällä kasan sabluunoita kirpparilta, ja olen nyt vähän yrittänyt lajitella niitä arkistokaapin maalaukseen sopiviin ja ei-sopiviin kasoihin. Yhä edelleen luotto kaapin onnistuneeseen tuunaukseen on tasan nolla – voin hyvin kuvitella, kuinka lopputuloksesta tulee niin ankea ja etova, että meille tulee kiire päästä kaapista eroon – mutta ei kai sitä enää tässä vaiheessa peräännytä! Jos tekee mieli kokeilla sabluunamaalauksia huonekaluun, niin pakkohan homma on loppuun asti saattaa!


2 kommenttia:

 1. Minullakin on suunnitelmissa piirongin tuunaus ja en ole vielä uskaltanut kajota siihen sabluunoilla...alaoviim tulisi sabluunamaalaus ja yläoviin kanaverkko+verho:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie käytin sabluunatöpsöttelyssä maalina askartelumaalia. Melko nopeastihan se kuivuu, mutta on siinä jonkun verran aikaa pyyhkiä suttuisat jäljet, jos tulee tyrittyä :)

   Kokeile sabluunoita ensin vaikka paperille! Mulla ainakin ensimmäisistä tuli vähemmän kivat kuviot kuin jälkimmäisistä. Seuraava tuunaus meneekin sitten paremmin!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!