torstai 17. syyskuuta 2015

Tuunailua ompelunurkkauksessaOlohuoneen joutoseinälle on muotoutumassa ompelunurkkaus. Nurkkaus muodostuu pienestä pöydästä ja vanhasta arkistokaapista, jonka sisälle koneet on helppo nostaa silloin, kun niitä ei käytetä.


Kaappi on nyt muodonmuutosleikissä mukana, mutta tekisipä mieleni maalata tai tapetoida taustaseinää mukavammaksi.Arkistokaappiin kuuluu liukuovet ylös ja alas, mutta alemmat olivat sen verran kärsineet, että ajattelin korvata ne verholla. Jumiutunut lukko oli viiruttanut taakse jäävän oven, ja kun yritin irrottaa ovia maalausta varten, sain vielä pienet tukipalikat hajalle. No, myönnän, olin vähän kovakouraisempi, ja joo, ärsytti, mutta yhtä kaikki olen saanut alaovista tarpeekseni.


Ankara kuurauskaan ei pelastanut kellarissa vuosikausia nyhjöttänyttä kaappia. Tarvitaan maalia pintaan.

Telakin oli hukassa (olin raivauksen aikaan heittänyt sen pois, "Himohamstraajan painajainen", osa 2), joten piti tupsutella ihan liian pienellä siveltimellä, koska inspiraation iskiessä ei vain voi odottaa sitä, että lähtisi kauppaan hakemaan tarvittavia tarvikkeita. Tämä on selvästikin niitä projekteja, joissa kaikki menee alusta asti mönkään ja joita ei koskaan olisi pitänyt aloittaakaan. Luotto onnistumisen suhteen on aikalailla nolla.
Yläosaan tulee ovet, jotka otin eilen käsittelyn alle. Myös kirpparilta ajat sitten löytynyt pikkulokerikko on samalla kertaa korjauksessa. Kokeilin ensimmäistä kertaa Erikeeperistä ja hienonhienosta puuhiomapölystä sekoitettua pakkelia koloihin. Kaapin ovien ruuvinkoloihin riitti yksi käsittelykerta, mutta pikkulokerikon syvissä koloissa pakkeli oli yön aikana vetäytynyt niin, että tänään piti laittaa toinen kerros. Yritin tehdä pakkelista tällä kertaa vähän vetelämpää.

Ovet ovat nyt valkoisella pohjamaalilla. Onpahan jännittävää! Ja olipa kerrassaan mukava päästä telailemaan kunnollisella telalla. Sujui vähän sutjakkaampaa kuin pienellä pensselillä, ja jäljestäkin tuli paljon tasaisempi.
 
Yläosan ovet ajattelin maalata keltaisiksi ja sutia päälle lintuja ja oksia. Pip studion Chinese rose -tapetit olisivat aivan ihania, mutten raaski niitä vanhaa kaappia varten ostaa. Maalaan itse ja säästän. Tulee varmasti ihan hyvä.
Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi!


10 kommenttia:

 1. Arkistokaapin muuttumisleikki vaikuttaa lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mulla ei ole mitään luottoa tähän hommaan! Kunhan maalailen, kerran kaapista löytyy jämäpurkkeja :) Kaappi oli jo tuhoon tuomittu, niin pahemmaksi se ei enää voi mennä.

   Poista
 2. Tuskin maltan odottaa lopputulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi tietää, kuinka tässä käy! Rasittava, ärsyttävä kaappi. Toivottavasti siitä tulee edes hieno.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ne on kyllä tosi ihania! Tuommoisella olisi kiva tapetoida joku seinä :)

   Poista
 4. voi että, olen just noita tapetteja aatellut liisteröidä meidän keittiön vanhan kaapin oviin. niitä saa paloina coloren verkkokaupasta, niin ei tarvitse koko rullaa ostaa ;). mulla ei vaan ole ollut rohkeutta toteutta visiota, ihana nähdä millainen sun kaapista tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitokset vinkistä! Tiesin, että niitä on Coloressa myynnissä ja että liikkeessä tapetteja on myyty metreittäin. Näemmä niitä myydään metreittäin vielä nettikaupassakin!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!