sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Söpistelyä 50-luvun keittiössäOi miten ihana päästä vihdoin viimein kaiken raivauksen ja siivouksen jälkeen näkemään nättiä ja kaunista ympärillään. Keittiö on nyt kuurattu (pl. kodinkoneet ja se ihmeellinen ritilä seinässä, jonka siivous on minulle yhä mysteeri, mutta joka ulkoisesta olemuksesta päätellen ehdottomasti tulisi siivota). 


Missään ei ole enää mitään ylimääräistä, ei yhtään hilavitkutinta ja vempelettä, vaan jäljelle ovat jääneet kaikki kauniit ja ihanat asiat. Nyt ne tulevat niin paljon paremmin esille.


Tommuuttelin ja järjestelin Mad-lehdet uuteen järjestykseen. Tuovat keittiöön kivasti väriä nekin.

Vakipaikalleen jumiutunut Kekkonen on saanut kaverikseen mukavia ja reippaita asioita; siellä ne yhdessä jutustelevat mukavia. Vanha Samarin-pullo ja punainen Finelin kulho ovat kesäisiä löytöjä mummolan vintiltä. Ne on mukava ottaa nyt esille siivottuun keittiöön.

Vanha etiketti oli irronnut ja liimasin sen varovaisesti paikoilleen. Kuinkahan vanha tämä puteli on?

Finelin punainen emalikulho on minusta supersöpö. Se on ollut äidillä normaalikäytössä keittiössä ihan viime vuosiin saakka. En ollut siihen aikaisemmin kiinnittänyt mitään huomiota, mutta kesällä ullakkoa kolutessa bongasin rompelaatikosta jotakin hehkuvan punaista...

Tiskipöydälläkin on jotakin uuttavanhaa: tehtävänsä toisaalla menettänyt muovikori tuli tiskiaineiden ja rumien asioiden peittäjäksi. Keltainen varoituskyltti on sukulaisen työpaikalta.
Converse-fanin kotona kaikki Converse-lootat on säilötty keittiön kaapin päälle.  Itse Converse-hylly kurkistaa pikkuisen eteisestä.

Siellä täällä ajelehtineet peltipurkitkin saivat nyt oikean paikan. Vanha radio siirtyi keittiöön makuuhuoneesta, jossa se oli enemmän tiellä kuin koristuksena. Tämän kai pitäisi oikeastikin toimia, mutta siinä on vanhan mallinen pistoke, enkä uskalla koettaa. Syttyy vielä palamaan.

1960-luvun vitriini on yksi lempikalusteistani. Se kantaa arkiastioita ja kaikkein hienoimpia lasikippojani. Nyt siivotessa tyhjensin sen ensin kokonaan ja nostelin astiat sitten paikoilleen. Aika kovalla kuormituksella se on; yksi lautaspinokin painaa vaikka kuinka paljon. Onneksi se on jykevää tekoa.

Sellaiselta näyttää meidän keittiössä! Jos jaksaisin ja olisin reipas, miltä ei kyllä nyt yhtään tunnu, pesisin tänään ikkunat. Sitten huomenna voisi kirsikkana kakun päälle tehdä perussiivouksen ja päättää tämän naurettaviin mittasuhteisiin yltyneen siivousraivauksen.
 

12 kommenttia:

 1. Täällä ollut samainen projekti meneillään, en tosin ole pystynyt ihan yhtä mittaviin toimenpiteisiin kuin sinä :) Mutta perus suursiivouksena toukokuussa alkanut projekti, joka lähti vähän lapasesta päättyi täällä perjantaina kun viimeinenkin uusi huonekalu, uusi sohva saapui ja sain tehtyä siivouksen. I-ha-naa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toukokuusta alkanut projekti kuulostaa minulta aika mittavalta toimenpiteeltä :)

   Meillä vetelee onneksi vihdoin viimein ihan viimeisiään! Yksi iso ikkuna, jonka pesemiseen tarvii nostoapua, on vielä pesemättä. Sitten kukka-asiat kuntoon, ehkä vähän parveketta, ja perussiivous!

   Poista
 2. Lopussa kiitos seisoo, vai miten se nyt meni? Kyllä nyt on kaunista, kaikki tavarat tulevat nyt hyvin esille. Kaunista teillä on kyllä mielestäni aina ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Kohta-kohta! Keittiö näyttää taas mukavan tuoreelta ja erilaiselta, kun sitä on vähän puunattu ja laitettu uuteen uskoon.

   Jotain vihreää sinne vielä kaipaisin. Yrtit ja salaatit olisivat tarpeellisia ja luontevia, mutta ne ei kyllä kauaa purkeissa menesty.

   Poista
 3. Oi mitä ihanuuksia teillä on keittiössä! Etenkin tuo vitriini on niin hieno, että kelpais tännekin :D Itsekin olen päässyt siivousurakassani siihen pisteeseen, että keittiön vitriini on käyty läpi ja sieltä on laitettu astioita kiertoon. Tosin en vielä viitsinyt vitriiniä blogiini kuvata, sillä se on edelleen aivan täynnä, eivätkä astiat pääse kauniisti esille niinkuin vaikka tuossa sun vitriinissäsi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain :)

   Meilläkin on vitriini niin täynnä, ettei sinne enää astioita mahtuisi. Alatasolla on maljakot, ja vähän harmittaa, etteivät ne sieltä mihinkään näy.

   Poista
 4. Heippa, täysin tähän postaukseen liittymättä, vieläkö sinulla olisi niitä joulunaikaisissa postauksissa esiteltyjä ankkoja? Ja jos olisi, olisitko mahdollisesti halukas yhdestä vaakusta luopumaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! Ankkoja jäi kyllä, mutta kaksivuotiaan sukulaispojan testauksen perusteella sanoisin, että pyörien puu oli niin pehmyttä, ettei se kestä raaempaa kosketusta. Muutamissa ankoissa oli visakoivusta tehdyt, vankat ja varmasti kestävät pyörät, mutta niitä ei valitettavasti ole enää jäljellä :/

   Poista
 5. Vau, ihanan näköistä ja kauniita yksityiskohtia! Olen seuraillut siivous- ja raivausurakkaasi mielenkiinnolla, nyt mietin, siirtyyköhän inspiroituminen käytäntöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiössä on vielä pikku tuunailua jäljellä. Ainakin mikrotason verhon kiinnike pitää jaksaa korjata, ettei verhovaijeri aina tipahda alas.

   Olen tässä samalla siivoillessa ja raivatessa kirjoittanut ylös kaikkia niitä pieniä korjaustöitä, jotka pitää jaksaa tehdä.

   Kerro, jos siirtyy! On ollut tosi jännä kuulla, miten ihmiset tämmöisten vieraan ihmisen siivousprojektia jaksaa seurata! :)

   Poista
 6. Olet kyllä ollut uskomattoman ahkera. :) minä siivoilin ekaluokkalaiseni huoneen tänään ja laitoin parit lelut varastoon (nukkekoti jne joilla ei leikitty aikoihin, helppo kaivaa esille jos tarve tulee) pesin myös maton (koneessa, hurraahuuto pesukoneeseen mahtuville matoille :D )
  Ihana kun huone siisti, parin päivän päästä legofriendsit valtaavat lattia-alaa, luulen. Mutta lapsihan on terve kun leikkii ;-)
  Kirppispöydällä myin 2 ikea-kassillista rompetta ja risat ja vähän tahraiset vaatteet vein h&m:n keräyslootaan. Tavaraähkyä mullakin ilmassa, terapeuttista kun saa nurkkia tyhjäksi :D
  Mukavaa alkavaa viikkoa huomiselle :)
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi pesukoneeseen mahtuvat matot! Hurraa, hurraa, hurraa!

   Meilläkin olisi ullakolla yksi isompi matto, joka suosiolla sinne kuskattiin koirien pentuaikana. Pitäisiköhän tuo laittaa myyntiin? Kyllä maton täytyy olla sellainen, että sen pyöräyttää pesussa vaikka kerran viikossa, kun siihen joku kuitenkin aina jotakin kaataa. Tai koira oksentaa. (Laitan tämän maton myynti-ilmoitukseen.)

   Pari Ikea-kassillista kirppismyyntiä on kyllä tosi hyvin! Meilläkin on tosi paljon tavara nyt vähentynyt, mutta ei kaikki silti mennyt kaupaksi. Aivan sama; kunhan ovat poissa jaloista.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!