sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Nopeasti! Tuokaa lisää servettejä!Tiedoksi annettakoon, että tästä päivästä lähtien ostolakko laajenee käsittämään servetit – neliönmalliset, suorakaiteen muotoiset, pienet, isot, kahville ja ruokailuun tarkoitetut – sekä pillit – kaikenlaiset. Ostolakko on ankara, ja poistuu voimasta vasta, kun uutta tarvetta kyseisille tarvikkeille ilmenee. "Uusi tarve" ei voi olla uusi kuosi tai kuvio vaan se, että kyseinen tavara-artikkeli on kertakaikkiaan loppu. "Loppu" tarkoittaa sitä, ettei kaapista enää löydy yhtään pakkausta servettejä tai pillejä.


Aloitin keittiön raivaamisen ja siivoamisen tavarapuolelta ja otin ensimmäisenä käsittelyyni kertakäyttötavarahyllyn. Levittelin pöydälle kaikki servetit, kertakäyttöastiat ja pillit. Katselin rakkaudella ja suurella päättäväisyydellä keräämääni kertiskokoelmaani ja olin yhtä aikaa kovin hämmentynyt ja huvittunut. 
 

Tästä kuvasta ei voi tehdä oikeellisia päätelmiä siitä, kuinka usein meillä käytetään servettejä. Pillit ja servetit ovat vähän kuin kynttilät (ne, joita punnitsin olevan 16 kg); niitä vain tuppaa hamstrattua aivan liikaa.


 


No, minä tiedän, minulla on tämä pilliongelma. Erityisen paha paikka oli silloin, kun Tiimari lopetti ja tyhjensi pillihyllynsä. Minä olin silloin paikalla, kuten arvata saattaa.
 
 
Jatkossa aion visusti välttää kauppojen pillihyllyjä, kerran en kykene olemaan ihmisiksi.
 

Hyi minua, hyi.


PS. Mies intoutui eilen siivoamaan oman vaatekaappinsa. Yksi jätesäkillinen paripuolta sukkaa, nuhjuista paitaa, paperia ja sekarompetta lähti roskiin. Toinen jätesäkillinen vaatteita kirpparille.
 

PPS. Luovuin tänään kaikista ullakolla vaalimistani pahvipakkauksista. Siis niistä Iittalan astioiden paketeista ja sen sellaisista. Pahvipakkauksia oli kahden jätesäkillisen verran, ja kannoin ne tänään pahvinkeräykseen. Ainakaan vielä ei ole ikävä. Ehkä kaipuu iskee vasta yön pimeinä hetkinä?


30 kommenttia:

 1. Tiedän niin tuon servettihimon. Voisin joka kauppareissulta ostaa uusia servettejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai siihen auta muu kuin servettihyllyjen ehdoton karttaminen.

   Me alettiin tänään tehokäyttää niitä servettejä. Päivä yksi; saldona 3 servettiä. Jäljellä... ööö...

   Poista
 2. Mietin tuossa, että mulla ei ole tällä hetkellä juuri mitään mitä hamstraisin. Sitten tuli mieleen, että tulee kuitenkin kirppareilta etsittyä joululehtiä tai lehtiä joissa on jouluaiheita, että se on ehkä mun hamstrauskohde tällä hetkellä. Myös syksyisin etsin kivoja joulukoristeita kaupasta tai kirppareilta tai miksei keväisinkin jos sattuu osumaan jotain silmään.

  Myös erilaisia leivontatarvikkeita on tullut tän ja viime vuoden aikana hamstrattua enemmän ja vieläkin varmaan puuttuu muutama "tosi tarpeellinen" :D.

  Sillon kun Tiimari lopetti, itse kävin hamstraamassa muutamia isoja muovimukeja punaisena, sinisenä, oranssina ja mustana, en oo varma oisko vihreänäkin. Punaisia ja sinisiä olin jo aikaisemmin hamstrannut mun kolmikymppisille vuonna 2012. Yritin aikaisemmin etsiä ns. redcupeja netistäkin, mutta löysin Tiimarista ihan yhtä kivoja. Niitähän saa ainakin Verkkokauppa.comista nykyään. Pitäis varmaan pitää jotkut bileet, että saisi käytettyä noi mukit tuolta. Esim. oranssit ja mustat sopis hyvin vaikka Halloween -teemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosiaan siltä, ettei sulla ole mitään sellasta tavaraa, jota hamtraisit *tirsk* :) Leivontatarvikkee on varmaan kyllä sellanen loputon suo, että parempi on, kun ei ala leipoa ollenkaan.

   Me käytetään noita kertisastioita matkoilla ja jos on isommat pippalot. Mutta jos ne kertisastiat on kovempaa muovia ja ollaan kotona, pesen ne pippaloiden jälkeen pihiyttäni tiskarissa, eli ne astiat ei vähene mihinkään.

   Poista
  2. Tulipa monta kirjoitusvirhettä.

   *hamstraisit
   *leivontatarvikkeet

   Poista
 3. Sevetit jokapäiväiseen käyttöön kattauksiin aamupalasta iltateehen asti! Esteetikko nauttii, arkeen pientä luksusta :) Ei niitä kannata säästellä vain suuriin hetkiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Samoin olen ottanut superarkiseen käyttöön kauniskantiset vihkot ja kirjat, joita hamstaan ja joita en raaski käyttää. (Niitä vihkoja ei onneksi sentään ole niin paljon kuin servettejä ja pillejä.) Vähän harmi kirjoittaa johonkin oikein hienoon vihkoon tympeää arkista tuherrusta, mutta käyttöä vartenhan ne on hankittu.

   Ehkäpä jonakin päivänä vielä minulla on servettikokoelma, jossa on vain kaksi erilaista servettipakettia. Ja jos sitten tarvii lisää oikein paljon, voi mennä kauppaan ja valita kaikista hienoimmat servetit juuri sitä tilaisuutta varten.

   Poista
 4. Tunnistan niin itsessäni tuon servetti- ja pillihulluuden 😃 Onnistuisinkohan minä vastaavassa lakossa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistut! Laitetaan servetti- ja pillirahat syrjään ja ensi vuonna tähän aikaan matkustetaan etelään!

   Poista
 5. Meillä tuntuu olevan/tulevan samanlaiset ostokiellot!! Just siivosin keittiönkaapin joka sisälsi servetit, pillit jne ja varmaan samamäärä täälläkin.. Onneks en ole siis ainoa tässäkään lajissa. :DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki söpö ja sievä on niin petollista. Kyllä meitä samanlaisia taitaa olla aika monta. Mutta nyt jatkossa tosi tiukkana!

   Poista
 6. No onhan siinä servetti ja pilli poikineen :) Tuolla varastolla voi jo muutamat bileet pitää.
  Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä meidän täytyy pillibileet nyt pitää! :)

   Poista
 7. Mua kävi hivenen huvittamaan, kun katsoin tän kuvan/luin tekstin, sillä tuli ihan oma keittiönlaatikko mieleen.. Ihan samanlaista on siis täälläkin; pillejä ja servettejä on kertynyt aikalailla samat määrät kuin sullakin. Just noita samoja pillejä ja kakkupapereita yms. menin hamstraamaan Tiimarista, kun niitä myytiin -90% alella silloin lopettamisen aikoihin :D Mut nyt vaan juhlat pystyyn, niin rupeaa varasto hupenemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, katoin, että noissa pilleissä oli 30 snt punaiset hintalaput. Mutta miksi minusta tuntuu, että ne olisivat olleet vielä -50 % tuosta?

   Olisinpa vain Tiimarin loppumisen aikaan mielummin hamstrannut niitä sellaisia läpinäkyviä muovisia kaupan telineitä, jotka nyt on mulla kaapeissa tavaransäilytyskäytössä. Niitä olis voinu ostaa enemmänkin; pillejä ehkä olisi riittänyt vähempikin.

   Kakkupaperit pitää kyllä myös ottaa käyttöön. En muista, koska olisin viimeksi käyttänyt kakkupaperia. Niitä kuluu ehkä joku kolme kappaletta kymmenessä vuodessa.

   Poista
 8. Täältäkin löytyi muutama (~10) paketti servettejä raivauksen yhteydessä. Jostain syystä ihmiset tykkäävät antaa niitä lahjaksi, vain pari pakettia olen ostanut itse. Nyt käytän rumimpia pois talouspaperin tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oo saanu servettejä varmaan koskaan lahjaksi, mutta oon just se toope, joka niitä ihmisille syytää. Vaatehuoneessa on meillä se lahjatavaravarasto, jossa mulla onki muutama servettipaketti sitä varten, että mennään yllättäin jonnekin. (Näitä lahjatavaravaraston servettejä ei ole laskettu tähän keittiön raivaukseen.)

   Uu, oikein sydäntä viiltää ajatus servetin käyttämisestä talouspaperina!

   Poista
 9. Yksi servettihamstraaja ilmoittautuu vielä ;) Olen tosin jo ollut ostolakossa ehkä vuoden ja pientä vajenemista on varastoissa tapahtunut. Muuten ei tule servettejä kyllä osteltua kauppareissuilta, mutta jos alessa nättejä tai on juhlat tulossa, niin on tullut yleensä ostettua uudet ja sitten niitä jää avattuja paketteja, jotka on pian tosi nättejä, kun pyörivät tuolla laatikonpohjalla :/ Nyt olen yrittänyt muistaa laittaa niitä servettejä myös tavallisten päivien kyläilijöiden kattauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aletaan nyt käyttää noita servettejä ihan arkena, että saadaan joku tolkku näihin varastoihin.

   Poista
 10. Raivaus/puhdistautumisjoukkopsykoosin onnellisessa vallassa minäkin inventoin kaappeja - 43 pakettia servettejä, hih! Taitaisi riittää about loppuelämäksi :) Ihanaa, että maailmassa muillakin on samanlaisia ongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! 43! Minä olen ihan vasta-alkaja rinnallasi :) Mikä on jatkosuunnitelmasi? Onko uusien servettien hankinta kiellettyä?

   Poista
  2. Toimisikohan tuo "servettirahat säästöön ja keväällä etelään" riittävänä motivaationa edes osittaiseen (hah!) ostolakkoon? Hieman pelottava tulevaisuudenkuva on sekin, että minusta tulee vanha nainen joka lymyilee servettipaketeilla vuoratussa kämpässään...

   Poista
  3. Toimii toimii! Jos ei kokonaan pysty lopettamaan servettien ostelua, ajattele, mitä kymmenen prosentin ostolakkotarkoittaa: keväällä olet Espanjassa!

   Poista
 11. Nyt kyllä ammut isoilla panoksilla, kun aloitit serviettien ostolakon. Meillä käytetään servettejä ihan arkenakin -ei mitään hienostelua, vaan jotenkin ne vaan täytyy olla. Myrna-sarjan serviettejä suorastaan metsästän ja hamstraan. (Jos joku lonkalta osaa sanoa missä niitä on myytävänä, niin vinkatkaa, kiitos!)
  Tulipa maaninen serviettihamstraaja kommentti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mielestäni edes niiiiiiiin usein ostele servettejä, mutta meidän servettikulutus on ilmeisen vähäistä niiden hankintatahtiin nähden.

   Me laitetaan servetit silloin kun on vieraita tai silloin kun oikein erityisesti tsemppaa ja panostaa. Nyt ne servetit saa kyllä olla joka aterialla pöydässä, että saadaan varastot vähenemään järkeviin mittasuhteisiin.

   Nuo Finlaysonin Elefantti-servetit oli joskus kesällä alessa, ja menin niistä ihan sekaisin. Nyt meillä on sitten Elefanttia pöydässä aika monta kertaa lähitulevaisuudessa.

   Ärsyttävintä on, kun servettipakkaukseen jää aina joku kaksi servettiä. Sitten on kaksikymmentä pakettia, joissa kaikissa on eriparimäärä liinoja.

   Onnea Myrnan etsintään :) Jos ne on jotain retrosarjaa, suosittelen Facebookin Rättei, retroi, lumpui -ryhmää :)

   Poista
 12. Täällä myös hamstraaja :) Huvitti tuo pahvilaatikkokeräilysi. Josta tulikin muistoja mieleen kun olin myös haalinut pieniä pahvilaatikoita ja koteloita ja säilyttänyt niitä vuosia silloisen rivitaloasunnon varastossa. Ja sitten kun muutin isompaan, oli kova työ päästä niistä laatikoista eroon. En sitten aiemmin ollut raaskinut niitä hävittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen säilyttänyt niitä nimenomaan muuttoa varten; astiat on minusta tosi kätevä pakata omiin rasioihinsa. Mutta nyt on kaikki lootat hävitetty! Yritän sitten joskus pärjätä pyyhkeiden, lakanoiden ja sanomalehtien voimin.

   Ompelukoneen laatikon kyllä säästin. Siinä on styroksit sisällä, eikä tarvi pelätä, että ompelukone muuttaessa kolhiintuu.

   Poista
 13. Kiitos tästä kivasta blogista, olen jo kahlannut monta postausta läpi vaikka vasta tänään tänne löysin :)

  Nauratti jotenkin tuo servettipaljous, sillä se on tuttu näky myös minun kotonani. Meiltä löytyy puolikas laatikollinen servettejä, joista varmaan yksikään paketti ei ole itse ostamani vaan ne ovat tulleet lahjoina... Epäkäytännölliseksi tilanteen tekee se, että lähes kaikki servetit ovat jouluservettejä, emmekä me mieheni kanssa ole edes kotosalla yleensä jouluisin :D Noh, täytyy varmaan juhlistaa pikkujouluja oikein olan takaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista :)

   Meillä on taas servettien käyttö unohtunut, mutta kynttilöitä ollaan kyllä ahkerasti poltettu! Huomenna uusi päivä, ja sitten taas servetit käyttöön!

   Poista
  2. Niin ja tehän voitte viedä niitä jouluservettejä aina joulutuliaisina :) Tai aloittaa joulun vieton heti kun joulu tulee kauppohin eliiii... nyt?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!