tiistai 8. syyskuuta 2015

Lusikat ja teippejäHirveä raataminen ja lopputulos on kuin kärpäsen pieru kaatopaikalla. Raivausprojekti etenee tässä vaiheessa melkolailla eri tahtiin kuin alun vaatehuoneen siivous, joka oli muutamassa tunnissa ohi ja sitten näki kauniin lopputuloksen. Keittiössä on paljon enemmän puunaamista kuin olin arvellut.


Naputtelin Vähänkäytettyyn miehen vaatteet ja viimeiset omat, hajanaiset vaatteet. Vähänkäytettyyn on nyt lähdössä peräti 93 artikkelia. Täytyy yrittää hommata sopivia pahvilaatikoita lähettämistä varten.

Törkeä vaiva näissä netti-ilmoituksissa on, mutta olen yrittänyt edetä loogisesti ja järjestelmällisesti. Ensin vaatteet kasaan ryhmittäin, kuvauspaikka valmiiksi, sitten räpsintää liukuhihnalta. Sen jälkeen samassa järjestyksessä ilmoitukset ja vasta viimeisenä teippi, jossa on jokaiselle vaatteelle oma koodi. Teippivaihe on luonnollisestikin prosessin paras vaihe. Vieläkin parempaa on varmasti pakettien vieminen postiin, mutta jos nyt ei vielä edetä asioissa vaan nautiskellaan tästä juuri ohitetusta teippivaiheesta. 


Kaikki lähetettävät vaatteet on nyt siististi viikattu ja teipitetty. En palaa niihin enää koskaan. (Paitsi sitten kun saan ne pahvilaatikot, tungen vaatteet laatikon sisään ja teippaan lootan kiinni.)

Keittiössä oli tänään vuorossa kattilakaappi, uunivuokakaappi ja tiskikaappi, jonka kuurasin perusteellisesti. Tiskasin samalla harvoin käytettävät astiat.
 

Keittiön siivoamisessa paras vaihe on blogissa rehvastelu. Katsokaa: kattilakaappi ja lusikkalaatikko kiiltävät.

Lusikkalaatikkoon otin käyttöön vuosi pari sitten kirpparilta 15 eurolla ostamani ja näin pitkään säästämäni Hackmanin Tuuli-aterimet. Ei ollut tehnyt mieli niitä aikaisemmin ottaa käyttöön, mutta nyt perusteellisesti siivotun keittiön myötä otan muutaman muunkin kaappeihin jemmatun jutun esille. Pari uutta sievää keittiöpyyhettä ja virkattu tiskirätti odottavat vuoroaan.


Samalla poistin laatikosta kymmenkunta eriparista aterinta. Ne menevät miehen työpaikan taukotupaan.

Keittiön kuuraaminen on hirveän tympeää ja epäkiitollista puuhaa. Jäljellä on vielä koirien herkkukaappi, tiskialtaan roskiskaappi, kaappi jossa on kattilan kansia sekä kauhojen ja sen sellaisten vetolaatikot. Sitten pääsee vitriinin ja olutlasikaapin pariin, joiden uskon olevan ihan mukavia.


Jospa huomenna olisi viimeinen keittiön siivouspäivä. Ja jospa ylimääräiset romppeet pääsisi pian kuskaamaan kotoa pois. 


(PS. Pelkään, että Syyrian sota sotkee hyväntahtoiset ja jalomieliset lahjoitussuunnitelmani: radiossa kerrottiin, että lahjoituskirpparit ovat täynnä argh argh argh.)


6 kommenttia:

 1. Tyttären kotoa poismuuton takia meilläkin on hirveät raivaukset meneillään. Ei onneksi ihan yhtä mittavat kuin sinulla, mutta ihan tarpeeksi kuitenkin.
  Aamulla meteorologi sanoi kesän tulevan takaisin loppuviikoksi. Tuli vähän hoppu laittaa kämppä kuntoon, että pääsee nauttimaan viimeisistä lämpimistä päivistä ulos. Nyt on siistiä, aamulla vielä roskisreissu. Täällä maalla kun roskikset eivät ole ihan nurkalla, vaan reilun automatkan päässä. Sitten voi kesä tulla takaisin. Olen valmis! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin alkaa jo henkinen takaraja paukuttaa mieltä; kolmas viikko siivousraivausta on jo aika paljon siivoamista ja raivaamista.

   Tulispa vain helteet! Nyt on ollut niin koleaa ja surkeaa.

   Poista
 2. Täytyy olematonta hattua päässäni nostaa tuolle sinun hommalle. Hyvä kun esiinpyrkivältä kateuden tunteeltani edes pystyn kommentoimaan ;). Olet kyllä naisen työn tehnyt kotisi kanssa. Aivan huippua!
  Odotappas kun pääsen täältä lasaretista ja saan koipeni edes säälliseen kuntoon niin meillä alkaa sama homma. Olin sen jo vähitellen aloittanut mutta aikomukseni jatkaa on saanut aivan uutta pontta näitä katsellessa ja lukiessa. Kerro myös miten vaatteet menee kaupaksi siellä vähänkäytettyjen kirppiksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tänään oli taas epätoivon päivä, kun tuntuu, ettei edisty millään. Nyt illalla kasailin pois lähteviä tavaroita jätesäkkeihin ja laatikoihin, ja heti selkeni :) Vielä kun saa ne kuskattua pois, niin hyvä on!

   Poista
 3. Uskomaton "draivi" sinulla päällä! Wau! Jatka samaan malliin kohta ne on selätetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatketaan, jatketaan! Ei tämä enää kovin monta päivää voi kestää!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!