maanantai 7. syyskuuta 2015

Kohupossua


 
Vähän jotain muutakin siivouksen keskeltä; uutena kokeiltu, aivan huippuhyvä pataruokaresepti tässä olkaa hyvä. Sukulaisissa viime kuussa maistoimme tätä, nappasin reseptin mukaan ja kävimme varta vasten erikseen ostamassa valurautapadan.


En tiedä, kuka on Alén tai miksi liha on kohupossua, mutta resepti on kokeilemisen arvoinen.
 
 
 
 
Meillä oli lihana 750 g karjalanpaistia. Chiliä laitoin neljä kertaa ohjetta enemmän. Enkä muuten koskaan enää käsittele chiliä paljain käsin, aijaijaijaijai.
 Meillä on nyt tämä kynttilä-, servetti ja pilliasioiden kulutusvaihe meneillään. Pian on varastot käytetty tyhjiksi.


 

Tämä oli varmastikin parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt. Pataruuilla menee tietysti uunissa vaikka kuinka kauan, tällä padalla kolme tuntia, mutta varsinainen aktiivinen kokkaus on vähävaivaista. Liha, pari maustetta, valkosipulia, chiliä ja pikkuisen nestettä – eikä muuta!


Uusi valurautapata on nyt ensimmäistä kertaa testattu, ja taitaa olla, että me alamme jatkossa tehdä pataruokia ihan jatkuvasti. Chiliin koskemista kadun syvästi, mutta tiedänpä ensi kerralla olla varovainen. 

 

8 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä herkulliselta! Taidanpa napata reseptin talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ja kokeile ihmeessä! Tämä on tosi halpaa ja hyvää ruokaa :)

   Poista
 2. Hei! Näyttää ihanalta ja aion kokeilla mutta tuo chili..... Auttaisko chilin käsittelemiseen taloushanskat? Onko se yleensä noin vahvaa vai oletko allerginen? T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti auttaa hanskat. Itse tosin käyttäisin kertakäyttöisiä hanskoja, kun talouskäsineillä meillä tehdään kaikenlaista niljakasta. Meillä olikin paketti kertakäyttöhanskoja kaapissa, mutta ajattelin olla reipas ja rohkea ja käsitellä chiliä paljain käsin.

   En tietääkseni ole allerginen millekään, mutta en kyllä ole aikaisemmin chiliä käsitellyt. Meni tunti laikkaamisesta poltteeseen, ja polte kesti kolme neljä tuntia. Otin jopa särkylääkettä, kun oli niin tuskaista!

   Polte alkoi vasta, kun tiskasin astiat tulikuumassa vedessä kumihanskat kädessä. Olisiko niin, että chili ei tykännyt kuumuudesta ja hautomisesta? Yhtä kaiki ensi kerralla tiedän käyttää hanskoja chiliä leikatessa. En olisi arvannut, että polte tulee vasta jälkijunassa.

   Poista
 3. Ei johdu allergiasta. Chilihän on tulista ja monestihan siitä tehdään uutetta- öljyä. Öljy reagoi lämpöön. Se polte on aivan kamalaa! Itse käsittelen pakastuspussi kädessä ja se todellakin kannattaa..

  VastaaPoista
 4. Varmasti se oli tuo tiskaus ja hautovat kumihanskat, joka sai chilin polttamaan. Sinnittelin tiskit loppuun ja ajattelin, että kyllä se siitä, mutta monta tuntia piti vielä jälkikäteen kärsiä. Luin netistä, että chilin polttamaan ihoon voi hieroa voita - ei mitään apua - tai piimää. Meiltä löytyi vain maitorahkaa, ja sekin auttoi vain sen verran aikaa kun oli kylmää.

  Ensi kerralla tosiaan hanskat käteen.

  VastaaPoista
 5. Minä käsittelen yleensä laiskana chiliä paljain käsin, jos on ihan kaupan suht koht kilttejä mutta kokemuksesta voin sanoa, että silloin kannattaa muistaa, ettei esim. pyyhkäise silmiään tms. hetkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pelkissä käsissä chilin polte oli aivan järkyttävää, olisin varmaan lyhistynyt järkytyksestä, jos olisin silmänkin sillä tuhrinut.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!