maanantai 7. syyskuuta 2015

Kipot, kupit ja maustepurkitKeittiössä mennään. Eilen siivosin kaksi isoa kaappia; siivouskaapin ja kaapin, jossa on kuiva-aineita ja muoviastioita. Tänään olen käynyt lähti muutaman pienemmän mutta sitäkin viheliäämmän kaapin: pienen kuivakaapin, leipäkaapin, maustekaapin ja kuppihyllyn.


Kuppihylly oli kylläkin ihan mukava siivottava; olin sieltä jo napsinut muutamia kirppikselle meneviä astioita, eikä jäljellä ollut mitään poistettavaa. Muumimukeja on kertynyt jonkin verran, ja niissä on jotakin todella ärsyttävää, kun arvokkaampia vanhoja ei raaski edes käyttää. Jos niistä joskus maksetaan tarpeeksi paljon, myyn ne varmasti heti pois. Harmi, että ne ovat niin suosittua keräilytavaraa, eikä niistä voi nauttia täysin rinnoin pelkkinä värikkäinä kuppeina.

Mukihyllyyn (meillä on siis erikseen lasihylly, vesilasihylly ja olutlasikaappi, kröh) herkällä kädellä karsitut mukit asettautuivat sulassa sovussa. Vaihtelin vähän järjestystä niin, että useimmin käytössä olevat mukit ovat näppärästi hollilla alimmalla tasolla. Arvokkaammat Muumimukit joutivat takariviin rasvanäppien ulottumattomiin. Ei niistäkään kovin paljoa iloa ole. Onneksi en sentään omista yhtään kovin arvokasta mukia; saisin varmasti hermoromahduksen miettiessä sitä, miten maallinen omaisuuteni on sidottu särkyvään keramiikkaan.


Muovikipot ja -mukit eivät nekään sykähdytä sydäntä, mutta niitä meillä on lapsivieraiden varalle.
 
Iso kuiva-ainekaappi on nyt järjestyksessä. Tässä siivous-raivauksen lomassa otin käyttöön varmasti jo puoli vuotta sitten ostetut kannelliset muovirasiat, joita en ollut viitsinyt avata muoveista ja pestä. Nyt on uudet, virheettömät ja toisiinsa sointuvat rasiat otettu käyttöön ja niille on varattu oma hyllypaikkansa. Vanhat, nuhjaantuneet rasiat sain menemään uudelle omistajalle Facebookin Roskalavan kautta; ne otti mukaansa joku sellainen, joka nouti muutakin.

Maustekaappikin on nyt käyty läpi. Heitin pois ehkä puolikkaan muovipussillisen vanhoja purkkeja ja tyhjiä pusseja. Samalla kun siivosin, täytin täyttöpusseilla tyhjentyneet lasipurtilot.


Vielä vajaa kolme vuotta muuton jälkeen meillä on joistakin mausteista tuplat. Tässä on kyllä oikeasti kaikki katastrofin ainekset käsillä: kaappi on aivan liian syvä tuolaisille pienille puteleille, jotka menevät heti sekaisin, kun yrittää kurkottaa takana olevaa purkkia. Pitänee ostaa purkeille muoviset rasiat, jotka voi nostaa kaapista pois aina kun jotakin etsii.

Tiskikaappia lukuun ottamatta keittiön yläkaapit on nyt käyty läpi. Jääkaapin yläpuolella säilytetään harvoin tai ei milloinkaan tarvittavia asioita kuten käyttöohjekirjoja. Kävin laatikon läpi ja poistin ohjekirjat sellaisista tavaroista, joita meillä ei enää ole. Poistin myös henkilövaa'an ohjekirjan, koska ajattelen, ettei elämässäni ehkä koskaan tule eteen sellaista hetkeä, jolloin haluaisin syventyä henkilövaa'an sielunelämään. Tiedän, että vaaka toimii niin, että se menee päälle, kun se päälle astuu. Kun astuu pois päältä, luku katoaa hetken kuluttua. Tässä on aivan tarpeeksi tietoa henkilövaa'an teknisistä ominaisuuksista.


Tympeinä kaappeina keittiössä on jäljellä tiskikaapin lisäksi koirien herkkukaappi ja kaikki vetolaatikot. Jännittävinä kaappeina edessä on vanha vitriini ja olutlasikaappi. Veikkaan kyllä, ettei olutlasikaapin sisältöön saa kajota, mutta saa kai sitä ihminen haaveilla.


4 kommenttia:

 1. Voi vitsit miten siistiä.
  Mukavaa maanantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aivan huippuihanaa, kun saa kaapin kerrallaan tiptop-kuntoon! Nyt keittiötä siivotessa ei enää ole edes sitä hirveää kaaosta, joka oli vielä reilu viikko sitten. Kaaos on vielä, mutta hallittavissa. Nyt pyörittelen pussukoita ja nyssyköitä. Oikeastaan tämä vaihe on melko vaikea: nyt on jäljellä ne raivauksessa jätetyt lootat, joiden jatkosta pitäisi lopullisesti päättää. Ullakkotavarat vievät paljon tilaa, mutta vien ne vasta sitten paikoilleen, kun koko ullakko on käyty läpi.

   Mukavaa maanantaita sullekin :)

   Poista
 2. Kokkaaminen on paljon kivempaa kun on kööki kuosissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Tai ei se kokkaaminen ole kivaa, mutta se on, että keittiö kiiltää :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!