perjantai 25. syyskuuta 2015

ArkistokaapinmaalariOnpas korkea kynnys lähteä tuhrimaan itse maalattua, tasaista pintaa! Jospa meneekin mönkään? No totta kai se menee. Kaikki menee ihan pilalle ja iso työ hukkaan!


Etsin kirppikseltä löytyneestä isosta sabluunapinosta sellaisia kuvioita, joita voisi toistaa isommalla pinnalla epäsymmetrisesti. Nuo pitkulaiset kuviot ovat kivoja, mutta turhan symmetrisiä. En näe niitä muussa käytössä kuin alati jatkuvana boordinauhana.

Harkitsin piirtäväni vapaalla kädellä puun, oksia tai viljapellon pohjaksi, mutta luovuin ajatuksesta varsin pian olemattomien maalaustaitojeni vuoksi. Valitsin sabluunan, jossa on perhonen ja lehti, ja käytin sitä lehti-osaa.


Pitkäjänteinen suunnitelma maalauksen osalta vielä puuttuu, mutta ajattelin jotakin sen suuntaista, että tupsuttelisin ensin näitä lehtiä sinne tänne ja lisäilisin sitten pikkulintuja ja ruusuja. Suunnitelmana oli myös käyttää pastellisävyisiä vihreää, keltaista, sinistä ja punaista, joilla maalaisin lehtikuvioita sieltä täältä. Mutta tuleekohan siitä ihan hirveä?

 Sabloona on kuin tehty epäonnistuneisiin tuunauksiin: se nousee helposti sienen mukana niin, että maalia pääsee sabluunan allekin. Työn jälki on vähän vaihtelevaista, mutta yllättävän lehden näköisiä kuvioita näistä silti tulee.

 


 
Yllättynyt olen myös siitä, miten kivalta kuvioitu ovi nyt näyttää. Odotan koko ajan sitä hetkeä, kun kaappi menee ihan pilalle. Linnut ja ruusuthan tästä puuttuvat vielä. Ja ne pastellisävyt.


2 kommenttia:

Mukava, kun jätit jälkesi!