torstai 20. elokuuta 2015

Työn alla askartelujututRaivaushan sujuu ihan näpsäkästi, joskin tämä vie todella, todella paljon aikaa. Minun kärsivällisyyteni ei riittäisi mihinkään vartti päivässä puolen vuoden ajan -tahtiseen nyhertämiseen: parempi on kerralla rykäistä kaikki kuntoon.


Tänään on vuorossa etukäteen pelkäämäni askartelu- ja neulontatavarat. Eilen siivosin kylppärin vieressä olevan kaapin, jossa ennestään oli askartelujuttuja (jotka siirsin syrjään tätä päivää odottamaan), työkalut, kosmetiikka ja pyykkihuolto. Askartelutarvikkeiden poistuttua tilaa vapautui liinavaatteille, joilla on tähän asti ollut liian vähän kaappitilaa. Sellaista puljuamistahan tämä on, mutta onpa mukava saada kaikki tavara järkeviin säilytystiloihin.


Samalla kun kaappeja tyhjentelee, tulee huomaamattaan keräiltyä läpikäymistään odottavaa tavaraa omiin kasoihinsa. Pelien vuoro tulee sitten, kun peleille vapautuu kaappipaikka, mutta ne on jo valmiiksi lajiteltu kahteen kasaan; pidettävät ja myytävät. Pidettäviä pelejä on enemmän kuin myytäviä. Myytävien kasaan tulee vielä Corona-lauta ullakolta.

Ajattelin ensin, että laittaisin lautapelit olohuoneeseen sillä tapaa, että ne olisi aina helppo ottaa pelattavaksi. Nyt kun näen röykkiön yhdessä kasassa, täytyy todeta, etteivät pelit ole mikään silmänilo, ja joutavat suosiolla kaapinovien taakse piiloon.

Eilinen kylppärinvieruskaappi näyttää kivalta. Olin jo aikaisemmin kesällä käynyt läpi meikit ja kosmetiikat, joille olin ostanut läpinäkyvät säilytysrasiat, joten niille ei tarvinnut muuta tehdä kuin nostaa takaisin paikoilleen.

Suurin osa työkaluista on nyt miehen työpaikalla. Ullakolla on hiomakone, ja sen kaveriksi joutaa myös aniharvoin käytettävä kuumapuhallin. Lehtisahalla ja vanerijutuilla on oma, pysyvä paikkansa. Harvoin tarvittavat maalipurkitkin joutaisivat muualle, mutta ne on pakko säilyttää lämpimässä.


 


Kyllästyin eteisen ainaiseen kaaokseen ja pukkasin mustan kaapin pojan huoneesta lisäsäilytystilaksi. Kaappi on tähän kohtaan todella epäsopiva, mutta se demonstroi kenkätilan tarvetta ja pitää siellä täällä lojuvat kengät kerrankin järjestyksessä. Oikeasti tähän tarvitaan niin matala kenkäkaappi, että takit mahtuvat roikkumaan sen yläpuolella. 


Voisin kuvitella tähän joko matalan ja leveän 60-lukuisen kirjahyllyn tai sitten puulaatikot, jotka on porattu seinään kiinni.

Tänään pikkupuhteina laitoin paikalleen yhden olohuoneen kasan, lahjatavarat. Lahjatavarat ovat siis sellaisia vuoden mittaan ostettuja kivoja juttuja, jotka on tarkoitus antaa lahjaksi tai muuten vain viemisiksi.


Nämä olivat aiemmin vaatehuoneessa ja päätyivät sinne takaisin, pikkuisen paremmalle paikalle ja paremmin järjestettyinä tosin.

Ylimmäisistä ylimmäisin hylly vaatehuoneessa on varattu harvakseltaan tarvittaville lahjatavaroille. Järjestelin ne nyt niin kuin kirjat pystyittäin, ei toistensa päälle, että helpommin näkee, mitä hylly sisältää. Nämä tavarat olivat aikaisemmin laatikossa sikin sokin.
 
Huivit kuuluvat ehkä vaatteiden kategoriaan, mutta minä kurkkasin ne läpi vasta tänään. Huivikasasta muutama jouti kirpparikasaan. Epäkäteväksi osoittautunut huiviteline, jossa 99 prosenttia huiveista jää silmän kantamattomiin, meni kirppiskasaan ensimmäisenä.

 
Karsitussa vaatehuoneessa on mukavasti väljyyttä, ja huiveillekin oli vapautunut oma laatikkonsa. Pystysuunnittain viikattuina huivit ovat näppärästi kaikki yhtä aikaa nähtävillä. 


Olen hullaantunut tästä viikkaustyylistä niin kuin jostakin uskonnosta. Vaatteet voi viikata niin, että ne pysyvät pystyasennossa kaatumatta; ihan top10-juttuja elämässä!

Tämän päivän urakkana on siis se paljon pelätty askarteluareena. Pojan huoneessa on tietenkin vielä kaikenlaista tussia, kynää ja rämpylää, mutta käyn nyt ensin omat romppeeni läpi.


Olisikohan siitä vuosi, kun järjestelin pikkusälän valkoisiin peltilaatikostoihin; niiden osalta tuskin on iso vaiva edessä. Rullailin aamulla lipaston ja muutamat kotoa löytyvät askartelujutut yhteen tilaan, katselin tavaramäärää ja ajattelin, ettei ole paha ollenkaan.

 
Sitten hain loput askartelusälät ullakolta. Löytyi muuten yksi iso pussillinen kankaita vielä (puuttuu tästä kuvasta).

Menenpä keittämään lisää kahvia.


10 kommenttia:

 1. Huh, mieletön määrä tavaraa yhdellä ihmisellä. :) Mutta kiva seurata sun järkkäilyä. Sen verran se innosti, että varasin kirppispöydän ja ehdin jo roudata kaks ikeakassillista kamaa myyntiin. Vielä ois mullakin kaappeja läpikäymättä, kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, tätä tavaraa on ihan tolkuttomasti. Ullakko on ollut koko täällä asumisen ajan ihan tolkuton murheenkryyni. Nyt vasta alan tavara kerrallaan käydä sitä läjää läpi.

   Mutta onpa ihana, että tämä projekti on ollut näin vaikuttava näky :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Viikonloppuna oli tauko, ja nyt pitäisi jatkaa. Draivi on kadonnut! Mitä teen?

   Poista
 3. Oletpa kyllä ahkera tuon raivausprojektisi suhteen! Hieno tuo musta kaappi -moinen kelpais meidänkin kotiin :) Onnistuin saamaan inspiraatiota näistä sun postauksista ja aloitin urakan tänään liinavaatekaapin raivauksella.. Heitin blogiini jopa muutaman kuvan lopputuloksesta (kaappi edelleen pursuaa kaikkea, eikä joku ehkä edes huomaa, että sieltä on onnistuttu keräämään pari muovikassillista tavaraa kiertoon). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kaappi on muutaman vuoden takainen nettikirppislöytö. Se oli alkujaan ruskea, mutta sudin mustan maalin pintaan.

   Onpa mahtavaa tuotta tällä tapaa inspiraatiota! :D Raivaamisessa on jotakin koukuttavaa.

   Poista
 4. ihana kaappi kenkien säilytykseen..voi itku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on minustakin tosi ihana, mutta ei se kyllä kenkien säilytykseen käy. Se on liian korkea tuohon vaaterekin alle. Kohta se palaa taas vanhalle paikalleen pojan huoneeseen. Sitä ennen pitää löytää joku hyllyratkaisu, joka oikeasti käy kengille.

   Poista
 5. Heipähei!

  Minäkin kamppailen huiviongelman kanssa, ja olen kuvitellut juuri tuollaisen säilytysratkaisun oivaksi! Onneksi en ole moista roikotinta hankkinut. Kuinka ihmeessä huivit jaksaa käytön jälkeen viikata nuin siististi takaisin, kaipaan jotain nakkaa tähän, mutta pysyy rypyttömänä-vaihtoehtoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että tuo huivisäilytysvempele olisi hyvä. Mutta sehän on ihan surkea? Ehkä pitäisi olla joku toisenlainen säilytysjärjestelmä, jossa huivivempeleen saisi itseensä päin käännettynä esille.

   Mulla on muutama vakiolempparihuivi, jotka on yleensä eteisessä takkien kanssa samoissa henkareissa. Ei mullakaan ole mitään luottoa siihen, ettäkö joka kerta muka jaksaisin viikata huivin käytön jälken vaatehuoneen laatikkoon. Ja miksi pitäisikään :)

   Käykö tämä nakkaa tähän -vinkiksi: käytössä olevat huivit eteisessä hengareilla, muut viikattuna laatikossa? :D

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!