keskiviikko 19. elokuuta 2015

Tyhjä kaappiVoisin aloittaa tämänkertaisen postauksen samoilla sanoilla kuin eilenkin; Huh heijaa! Eilisen jälkeen käväisin vielä pikaisesti ullakolla kurkkaamassa askartelunurkkausta, ja niinpä vain sieltä löytyi vielä kuusi muovipussillista kankaita. (Miten voi jossakin paikassa olla kuusi pussillista kangasta niin, ettei sitä huomaa, mietitte. Sanonpahan vain, että te ette ole nähneet meidän häkkivarastoamme.)


Muutama tovi vielä illalla kului loppujen kankaiden läpikäymiseen, mutta nyt on ihan kaikki omistamani kangaspalat käyty läpi! (Poisluettuna erikoispoikkeus; pino vanhoja risoja farkkuja, jotka on tarkoitus saksia ompeluksiin.)


Etenen raivauksessa säilytystila kerrallaan niin, että tyhjennän sen ja käyn läpi siinä olevat tietyn kategorian tavarat. Vaatehuoneesta on nyt käyty läpi kaikki vaatteet ja vaatehuoneessa olevat kengät, mutta muun romppeen siirsin olohuoneeseen odottamaan vuoroaan. Tänään tyhjensin vanhan antiikkikaapin, jossa on aiemmin ollut lautapelejä ja sisustusrompetta. Siirsin lautapelit yhteen paikkaan ja sisustusromppeen toiseen: nyt keskityn pelkkiin kankaisiin.


Lautapelit siirtyvät nyt toisaalle, ja vanha kaappi pääsee ompelusäilytyshommiin. Tämä kaappi taitaa olla pisimmin mukanani kulkenut kaluste. Ostin sen ensimmäisenä opiskeluvuotena vuonna 2007 ja olen kovasti pitänyt siitä kaikki nämä vuodet. Onkohan se kasvanut arvoa siitä, kun sen ostin?

Kaappi kaipaa perinpohjaista tommuutusta. Kohta se kiiltää!  Tyhjissä kaapeissa ja komeroissa on aivan erityistä taikaa. Onpahan kiva laittaa kaikki kerrankin kunnolla paikoilleen.

Ja mikä olikaan eilisen saldo? Kaksi laatikollista isompia kangaspaloja ja yksi jättilaatikko tilkkuja kirpparille. Isommat kangaspalat ovat sellaisia, jotka ovat kulkeneet mukana vaikka kuinka pitkään, mutta joista ei koskaan tee mieli ommella mitään. Tai sitten sellaisia, joista olen jo jonkun vaatteen ommellut, eikä enää samasta kankaasta huvita.


Nämä jäivät jäljelle: kaksi maltillista, hieman kukkurallista mutta silti maltillista laatikollista kankaita. Kolmannessa lootassa on resorit, tukikankaat ja muutama tilkkupala. 


(Vanerilaatikossa päällimmäisenä on kaksi pari päivää sitten Finlaysonilta ostamaani Tovi-kuvioista kangasta. Ne olivat eilen raivauksen ajan pesun jäljiltä ulkona kuivumassa. Muistin uudet kankaat vasta illalla ja häpesin syvästi. Nyt on oikeasti armoton kangaslakko päällänsä: kyllä kaksi laatikollista kankaita kerrallaan saa riittää.)

Vaatehuoneen ja kangasvarastojen jäljiltä roskissaldo näyttää tältä:kolme iiiisoa pussillista roskaa ja yksi pyykkikorillinen jonnekin lahjoitettavia rupupyyhkeitä ja -lakanoita. Huomatkaa myös kuvan oikeassa laidassa oleva kenkäloota: aion viimeinkin luopua myös pahvipakkauksista. Se tulee tekemään kipeää, mutta sen teen, kunhan pääsen raivauksessa pahvilootavaiheeseen.

Uusi päivä jatkuu mukavalla asialla. Nyt pääsee pyyhkimään pölyt kerrankin tyhjillään olevasta kaapista ja asettelemaan eilen karsitut kankaat sievästi viikattuihin pinoihin. Sen jälkeen raivauksen pitäisi taas jatkua, mutta mistäköhän kohdasta tällä kertaa? Ehkäpä siirryn seuraavaksi petivaatteisiin.


6 kommenttia:

 1. Hienosti etenee sinun siivousurakkasi. Minun pitäisi käydä läpi petivaatteet myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä jatkuu ja jatkuu urakka! Hullu homma, mutta tuleepahan tehdyksi, kun kerralla rehkii.

   Liinavaatekaappi on tänään siivottu. Huomenna taas muuta :)

   Poista
 2. Pakko udella, että mille kirppikselle kankaat ja milloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä samalla kun käyn kaappeja läpi, rankkailen tavaraa kirppiskasaan (kirppiskasa = olohuone). Ajattelin, että kun kaikki on rankattu, ottaisin ainakin osasta kuvat, tekisin kollaasit ja laittaisin ilmoituksen Tori.fi:hin. Kaikille varaajille sama noutoaika, jolloin olen valjastanut meidän olkkarin kotikirppariksi, ja noutaja voi samalla kurkkia, löytääkö muutakin ostettavaa.

   Vinkkaan sitten tietenkin täälläkin, jahka saan ensin tämän jättiurakan valmiiksi. Hyi sitä kuvaamista, mikä edessä siintää.

   Poista
 3. Olet tainnut lukea KonMarin kirjan tavaroiden järjestelemisestä ja raivaamisesta 😃.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa ole! ;) Mutta raivaamaan ryhtyessäni kerroinkin, että olen siellä täällä tutustunut KonMarin ajatuksiin noin niin kuin hajanaisesti. Tosi näppäriltä vaikuttaa ne KonMarin vinkit, jotka olen ottanut käyttööni, mutta valitettavasti minulla ei kuitenkaan ole niin paljoa kärsivällisyyttä, ettäkö jaksaisin lukea järjestelyä käsittelevän kirjan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!