perjantai 14. elokuuta 2015

Tuiki tuiki tuikkukippoKastehelmen tuikkukipot ovat valloittaneet kotimme vähä kerrallaan. Muutama ensimmäinen tuli lahjaksi, sitten aloin yksi kerrallaan ostella niitä itsekin. 


Pinkki ja keltainen ovat uusimmat tulokkaat. Mielessä on jo monta seuraavaa tulokasta.
Eihän tässä tietenkään ole järjen hiventä, mutta niin kai se yleensä mukavissa asioissa tuppaa olemaankin: harrastus on joko kehittävä, järkevä ja tylsä tai sitten tarpeeton, kallis ja tosi mahtava.


8 kommenttia:

 1. Minäkin tykästyin muutama syksy sitten noihin tuikkukuppeihin ja jokunen niitä on kaappiin kertynyt. Ja tietenkin eri väreissä. :) Just eilen selailin valokuva-arkistoa läpi ja löysin sieltä syksyisiä kuvia mm. kastehelmistäni ja tuumin, että enää ei ole pitkä aika siihen kun ne olisi syytä nostaa taas esille.

  Tuo keltainen on yksi lemppareistani, mutta minun kokoelmasta se vielä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on keittiössäkin muutama Kastehelmi. Ihana, kun tämä astiasarja on tullut takaisin! Keltaisesta maljasta vielä haaveilen, vaikka eihän minulla sille mitään varsinaista käyttöä ole.

   Meillä on Kivi-tuikut olleet pitkään pois esiltä, mutta Kastehelmet olivat koko kesän näköisällä. Ne ovat ilman tuikkuja näkösällä, kun ovat minusta kaunista lasia. Aika harvakseltaan kuitenkin kynttilöitä poltellaan.

   Poista
 2. Pitäähän sitä aina olla jotakin kerättävää..ja nuohan ovat niin kauniitakin viellä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Toinen asia, mitä voisin joskus kuvitella alkavani keräämään, on ne Arabian värikkäät vanhat kahvikupit. Niistä tulee niin sympaattisia kokoelmia, kun kaikki on vähän erilaisia :) Onneksi ovat aina liian kalliita kirppareilla ja onneksi niissä on useimmiten kulumaa ja säröjäkin. Hysteerinen mieleni ei kestäisi ajatusta kahvikupista, jossa on särö.

   Poista
 3. Nuo on niin ihania! Mulla on Kivi-tuikkuja,lähinnä saatuja, enkä tykkää niistä yhtään...missähän ne sais vaihdettua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vinopino Kivi-tuikkuja, olisikohan kymmenkunta. Olen ajatellut, että niillekin tulee taas aikansa, mutta jos nyt joku haluaisi väenvängällä vaihtaa omat Kastehelmi-tuikkukipponsa Kiviin, niin aivan varmasti vaihtaisin B)

   Poista
 4. Hei.Kuuleppas minäkin hurahdin Kastehelmeen.. ja laitoin tuikkukupeista ilmoituksen Tori.fi :n. Sain ostettua muutaman yksittäisen ja sitten ihana ihminen tarjosi kohtuulliseen hintaan omaa 18 kpl satsia eri väreissä. Nyt on sitten väriä mistä valita ja IHANIA OVAT KAIKKI VÄRIT. T. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, aika hyvä tuuri, jos olet saanut edullisesti Kastehelmiä ostettua! Olen monet kerrat ennenkin siitä valittanut, että jotain Muumi-mukeja tai Iittalan kynttiläkippoja ei varmasti löydä kirppareilta järkevään hintaan. Joku 10 euroa vaikkapa perusvärisestä Kastehelmestä on minusta törkeä hinta, kun niitä halvimmillaan saa 8.60 e Kärkkäiseltä (ei tarjous vaan normaalihinta).

   Sitten taas jos ajattelisi, että voisinpa hyvinkin omat Kivi-tuikkuni myydä ja ostaa niillä rahoilla Kastehelmiä, niin en todellakaan usko, että niistä oikeasti saisi sellaista hintaa, että niin sanotusti "kannattaisi". Jos oikeasti kauppa kävisi tuohon 10 e / kpl -hintaan, niin tervemenoa Kivet. Eihän ne mitään keräilytavaraa kuitenkaan ole. Olkoot siis kaapinperukoilla ja odottakoot uutta tulemista.

   Minäkin tarkistin ennen Kastehelmien ostoa, josko Torissa olisi vastaavia myynnissä. Mutta kaupan hintoja nekin olivat, eli kaupasta hain mielummin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!