torstai 27. elokuuta 2015

Tila loppuuKoriste-esineet on käyty läpi! Enää on jäljellä keittiö, loppu-ullakko ja miehen valtakunta. (Plus jäljelle jääneet mitä-tälle-tehdään -läjät.) Voiton puolella ollaan, ehdottomasti!


Käväisin jo pikkuisen kurkkimassa huomisen savottaa keittiön puolella, vähän siivouskaappia hypistelinkin. Siivouskaapin näky on masentava: purkkeja on aivan liikaa. Olen siirtynyt aikapäiviä sitten siihen käytäntöön, että käytössä on vain muutama tietty siivousaine, ja uusi ostetaan tilalle vasta, kun vanha on loppu. Mutta vanhat purkit kulkevat mukana yhä vain; eivät ne käyttämättöminä miksikään kulu. 


Nahanhoitosetti, kerran käytetty, nahkasohvia meillä ei enää edes ole, hintalapussa 33 euroa. Kristallilampun kiillotussuihke, hinta noin kympin, kerran kokeiltu, huonoksi todettu. Siellä ne kaapissa seisoksivat irvinaamoineen. Minä niiiiiin ryhdyn etikka-sitruuna-tiskiainelinjalle; vihaan sitä, että joka ikiseen tekemiseen tarvitaan joku oma puteli tai rompe. Mitä rahan tuhlausta ja mikä järjetön romumäärä. Oikeastihan siivouksessa paras ja pätevin väline on mikrokuituliina ja vesi. Pesuainetta voi sitten käyttää tuoksun ja höpötyksen vuoksi.


Nyt kun tuota sutjakkaaseen tahtiin kertyvää kirppiskasaa katselee, alkaa ahdistus iskeä uudemman kerran. Miten sitä tavaraa on niin paljon! Eikä kaikkea ole käyty edes läpi! Eihän täällä mahdu edes kääntymään.

Kirppispäivästä ei ole vielä tietoakaan, mutta ajattelin, että selkiyttäisi päätä ja olohuonetta, jos jo laittelisin tavaraa esille. Kannoin ullakolta kausivaatteiden rekin sisälle ja aloin laitella vaatteita henkareille. Joku yksi tuhannesosaa ehdin laittaa, ja sitten loppuivat henkarit.
Uulalaa sitä kuvaamisen määrää, joka edessä siintää. Kuvaan tasan tarkkaan maksimissaan kymmenen tavaraa per kategoria. Muuten kuvailen vielä joulunakin.


Meidän olohuoneesta on tullut kirpputori. Hehe :)

6 kommenttia:

 1. Eikös nyt viikonloppuna ollut se siivouspäivä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo, mutta mulla oli eilen päivällä töitä. Aamulla meillä kyllä kävi muutama noutaja, mutta niin kävi tänäänkin ja huomenna taas uudestaan :)

   En viitsisi tämmöisen rompemäärän kanssa lähteä mihinkään puistoon. Hyvin näyttää menevän netissä tavara kaupaksi, mutta sen eteen pitää kyllä nähdä ihan hirveästi vaivaa.

   Poista
 2. Oon tässä seuraillut sun projektia, hyvin oot edennyt täytyy kyllä sanoa! meillä sama ongelma siivouskaapissa, miten ihmeessä sinne onkin kerääntynyt ties mitä vaikka ikinä sinne ei mitään oikeestaan ( muka) ole ostanut?sotkukaappi meillä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivouskaappi on ärsyttävä kaappi. Kauheaa pahan mielen rompetta täynnä :(

   Poista
 3. Hei. Kiitos inspiraatiosta!!! Oon sitä etsinyt turuilta ja toreilta ja näistä postauksista sen vihdoin löysin.

  Pakko kertoo vielä elävästä elämästä varoittava esimerkki. Olin siivonnut kaikki 25 säkkiä kankaita ja ompelutarvikkeita. Pistin niistä puolet pois, SPR konttiin. Ja sitten... Menin kangaskaupan lopettamishuutokauppaan ja tilanne on nyt pahempi kuin aloittaessani. Eli mitä opin tästä; kannattaa pysyä pois houkutuksista.

  Terveisin yksi kangas kuiva narkki (viitaten aiempaan selitykseen eräässä kommentissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana viesti! Kiitos :)

   Ohhoh, 25 säkkiä kangasta on kyllä aika paljon. Minä yritän nyt pysytellä pois kaikista sellaisista paikoista, joissa piilee sortumisvaara. Kangaskauppa - eijei. Kirppari - ei missään tapauksessa.

   Mutta kun tämä projekti on ohi, käyn kiitokseksi reippaudestani ostamassa itselleni kaksi uutta Kastehelmeä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!