maanantai 24. elokuuta 2015

Raivausta; lelutOlenkohan mennyt laskuissa sekaisin, vai olisiko tämä raivausprojektin viides päivä? Yhden tavarakategorian läpi käyminen kerrallaan on hieno juttu, mutta kun sen yhdistää siihen, että haluaa samalla käydä läpi yhden kaappitilan kokonaisuudessaan, tulee jutusta samalla vähän vaikea.


Viime viikolla kangassäilöksi muuttunut vanha pelikaappi puski sisältään ison kasan lautapelejä odottelemaan vuoroaan. Ajattelin tänään raivata lautapeleille tilan, mikä tietenkin tarkoitti, että aika moni muu asia jäi taas odottamaan omaa vuoroaan.


Pojan huoneen kaappi on nyt monen tunnin pakertamisen jäljiltä kuosissa. Kaapin yläosaan tungetut peitot ja tyynyt pursuilivat yli; karsin määrää hillitymmäksi ja vien peitot toiseen paikkaan, sinne missä pyykkihuolto ja liinavaatteetkin ovat. 

Leluja on tullut karsittua aina silloin tällöin, joten aivan hillitöntä kaaosta ei lelujen suhteen ollut. Nyt kasasin ullakolle vietäväksi taaperoleluja; Duplot, isoja muoviautoja ja -rekkoja, Brion junaradan sekä Playmobilet. Niistä en aio koskaan luopua, mutta ei niitä tarvitse sisätiloissakaan säilyttää. Täytyy järjestellä ullakko siihen tilaan, että taaperolelut ovat helposti napattavissa sisälle, jos kylään tulee taaperoikäinen.

Valkoinen senkki on pojan suosikkihuonekalu. Tältä se näytti raivauksen lomassa:
  ... ja tältä jälkeen:

Yläkaapista nostin pois käsityölehdet, jotka haluan helpommin käsille selailtaviksi ja ison kasan harvoin (jos koskaan) tarvittavaa paperia. Lähempi kasa on omia opiskelupapereitani, jotka täytyy karsia. Kauempi kasa on pojan askarteluja ja koulujuttuja. Siitäkin voisi ehkä koulujuttuja karsia.


Nyt kun tavarat ovat tällä tapaa omaa vuoroaan odottamassa omissa kasoissaan, ajattelin samalla laskeskella, kuinka paljon säilytyslootia tarvitsee. Sitten voisi käydä hakemassa halpoja kannellisia muovilaatikoita varastointia varten.
 
Lautapeleillä on nyt vihdoinkin kunnon tila. Yritin latoa ne sillä tapaa väljästi, ettei sekasorto ole heti edessä, kun joku ottaa kaksi peliä yhtä aikaa ja laittaa ne sitten väärässä järjestyksessä takaisin.


Karsin lautapelejä aika ronskisti, mutta on niitä silti melkoinen määrä.

 Yksi ullakolta vapautunut muovilaatikko pääsi Legojen säilytyslootaksi. On niitäkin palikoita jo ihan riittävästi.

 Kaapista jäi nyt vuoroaan odottelemaan iso kasa kirjoja ja Aku Ankkoja. Pitänee ottaa mittanauha käyttöön ja laskea, mahtuvatko kirjat mustaan kaappiin, joka väliaikaisesti toimittaa kenkäkaapin virkaa.


Mutta mitä ihmettä tuolle irtolehtivuorelle pitäisi tehdä?
 Seuraavaksi voisi nakata irtonaisina ajalehtivat tavarat (vieraspeitot, tyynyt, pojan vaatteet, korut) paikoilleen. Olisivatpa tylsät nippelijutut jo käyty läpi. Haluan päästä keittiön kimppuun.


4 kommenttia:

 1. Respect 👌 tekis mieli käydä sama urakka läpi mut pelkästään tavaramäärän ajattelu puuduttaa liikaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä kannata liikaa etukäteen ajatella. Mulla on alkanu puuduttaa vasta nyt. Joo tiesin, että meillä on paljon tavaraa, mutta en ehkä arvannu, että näin paljon.

   Peruskäyttötavaran määrä on sillä tapaa kohtuullinen. Vaatteet ja muun näkyvän käyn aika ajoin läpi muutenkin ja ronttaan tasaisin väliajoin kirpparille. Tiesin kyllä, että ullakko on hirvitys, mutta en osannu ajatellakaan, että sieltä tulee joku 10+ laatikollista kankaita.

   Huomenna taas uus päivä!

   Poista
 2. Voi inspis...loppuisipa hellivä lämpö niin saisi itsensä tuohon kaapin raivaukseen myös ryhtymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä ehtii myöhemminkin B) Parempi valita kahdesta vaihtoehdosta aina se mukavampi :) Jos voi valita luovaa ja kehittävää tai arkista pakertavaa, pitää tietenkin valita luova ja kehittävä! Auringon ottaminen on minusta ihan kehittävää.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!