sunnuntai 2. elokuuta 2015

Raitaa vaiheessaTänään on ompelupäivä. Kuluneen viikon aikana olen aloittanut useamman ompeluksen, mutta en saanut valmiiksi ensimmäistäkään. 


Löysin kierrätyskeskukselta vanhanaikaisia mekkokaavoja, joista yhtä aloin tänään toteuttaa kierrarin ilmaislaarista löytyneelle villakankaalle. Kangasta riitti tasan yläosaan, ja mekon alaosa on nyt mietinnässä. Varmaan helppoa löytää juuri samanlaista kangasta tilalle.


Kangaskadosta suivaantuneena ja mieleni pahoittaneena siirryin villakankaiden maailmasta suoraan raitaisten trikoiden maailmaan. Ajattelin kokeilla ommella oman sävellyksen mukaan raitamekkoa. Yritys on vielä kesken, eikä keskeneräistä koskaan sovi arvostella.


En ole oikein vihkiytynyt ompelemaan joustavista kankaista, ja jos mekko valmistuu, se taitaakin olla ihan ensimmäisiä joustokankaisia ompeluksiani. Framilon, tuo jostakin syystä joustavien kankaiden akuutteihin saumoihin ommeltava silikoninauha, on myös uusi tuttavuus. Testaan sitä nyt raitamekkoon.

Yläosan paitamalliin käytin vanhoja kaavoja, alaosan laskostin sovitusnuken päälle suorakaiteen muotoisista paloista.

 


Tämä on taas se vaihe, kun tekisi mieli lopettaa: tekele näyttää joltakin Nanson malliston saattohoitopotilaille suunnitellulta yöpaidalta, vaikka mielessäni oli kesäisen kepeä ja kasuaali mekkonen. 
 
 
Kyllä se loppuun asti pitää nyt jaksaa väkertää. Kannan sen sitten Kontin keräykseen, jos ei näky tästä parane.


2 kommenttia:

 1. Tuostahan tulee tosi kiva. Menisi loistavasti arkikäytössäkin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aina niin positiivinen! Arkimekkohan tästä tulikin, ja yllättäen ihan kiva!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!