keskiviikko 26. elokuuta 2015

Raivausta; retrojuttujaPäivä seitsemän.

Uusi raivauspäivä on mukava aloittaa niin, että pääsee laittamaan edellisenä päivänä tyhjennettyyn ja siivottuun kaappiin jonkun kategorian vähä kerrallaan yhteen nurkkaan kasautuneet tavarat. Tämä päivä alkoi sillä, että laitoin sisustukseen liittyvät kotitavarat pojan huoneen isoon kaappiin. Sisustuskaapissa on nyt muutamia sellaisia juttuja, jotka on tarkoitus laittaa paikoilleen heti, kun vain saadaan aikaiseksi. Muutama taulu odottaa kiinnitystään, ja kesän varrella kirppareilta ostetut verhot ikkunanpesua.
 

Onpa kertakaikkisen mukavaa nähdä kaapit kerrankin näin sulassa sovussa ja väljässä järjestyksessä.Uutena tänään otin käsittelyyn retrohenkistä tavaraa; cd:t, Nintendon pelit ja DVD:t. Näiden vuoro oli juuri nyt siksi, että halusin olohuoneen pottulaatikot tyhjiksi, että ne saa eteiseen kenkähyllykäyttöön.


Kahdessa pottulaatikossa väljästi olleet ja ankarasti pölyttyneet levyt mahtuivat sohvapöytänä toimivaan pottulaatikkoon, kun ne asetteli tarkasti ja karsi muutamat DVD:t pois. CD-levyjähän ei meillä tietenkään kukaan ole kuunnellut aikapäiviin, mutta nämä ovat sellaista retrohenkistä tavaraa, jonka aiomme säilyttää. Minä olisin vienyt levyt ullakolle, mutta mies halusi pitää ne näkösällä. Ne saavat siis jäädä sopivasti näkösälle mutta tarpeeksi paljon pois jaloista, kun ovat sohvapöydän lasin alla.


Omat DVD-levyni heitin kirppiskasaan. Ajatella, kuinka paljon näihin on mennyt aikanaan rahaa, ja kuinka vähän niillä on nyt arvoa! Seurasin vajaa kymmenen vuotta sitten Lost-sarjaa into piukalla, ja muistelen, että DVD-boksit maksoivat 40-50 euroa. Nyt niitä ei varmaan kukaan huoli mihinkään hintaan. Eipä sillä; itsekin jätin jälkimmäiset kaudet ostamatta, kun sarja huononi huonomistaan mitä pidemmälle se eteni. Loppu oli niin surkea, että olisi saanut jäädä kokonaan näkemättä. No niin, nyt alkaa nostalgia nousta pintaan ja tekee mieli säilyttää Lost-levyt.


Kauhean paljon pikkuremppaa näyttää olevan edessä. Sohvapöydän lasitason alla olleet silikoninappulat olivat kokonaan kovettuneet ja käpertyneet niin, ettei lasia meinannut saada pöydästä irti. Täytyy lisätä uusien silikoninappuloiden metsästys ja kiinnitys tehtävien asioiden listalle.

Puoli elämää lainassa olleet Nintendon pelit palautuivat tuossa vuosi pari sitten kotiin. Nintendon saa kai jotenkin kytkettyä videotykkiin, mutta sekin vaatii selvittelyä ja hirvittävää hötkyilyä. Olisi mahtava päästä taas pelaamaan Super Mario Bros kolmosta ja Solomon's Keytä! Super Marion ostimme veljen kanssa naapurin pojalta sadalla markalla. Se oli iso raha, mutta Super Mario olikin erityisen hyvä peli.


Nintendon peleistä tuli jokunen aika sitten puhe jonkun tutun kanssa. Hän oli kuulemma nakellut vanhat pelit surutta pois. Sitä ei kannata tehdä. Kun pelien laina-aika pitkittyi, meinasin metsästää vanhat pelit takaisin nettikirppareilta. Se projekti päättyi siihen, kun googletin ensimmäisenä lempipelini Solomon's Keyn ja katsoin, että siitä pyydetään vajaata sataa euroa.


Varovasti, varovasti retrojuttujen kanssa.

Viikon verran väliaikaisena kenkäsäilönä ollut musta kaappi palasi takaisin pojan huoneeseen. Jahka saan siihen uudet huopatassut alle, pääsen täyttämään hyllyn kirjoilla.


CD:itä aiemmin kantaneet pottulootat mallailevat ja mutustelevat paikkaansa eteisessä. Olisiko tässä hyvä? Rullat alta pois ja lootat ruuveilla seinään kiinni niin, että alta pääsee vaivatta imuroimaan. Lisätilaahan näihin saisi, kun laittaisi yhdet lisähyllyt. Tämä tulkoon tehtävien asioiden mietintälistalle; jaksaako ja viitsiikö alkaa sillä tapaa rempata ja rellestää.

Eilinen raivauspäivä kului masennuksen ja lannistuksen vallassa, mutta tänään jo tuntuu, että ehkä tämä sittenkin tästä! Ei siinä auta muu kuin ryhtyä seuraavan kategorien pariin.

2 kommenttia:

  1. Meidän pottulootakenkälaatikkoon mies nakutteli jostain toisesta rähjemmästä pottulaatikosta välihyllyn ja nyt yhteen laatikkoon mahtuu kaikki kahden pikkupojan kerrallaan käytössä olevat kengät :) Suosittelen siis välihyllyä, jos omistaa paljon matalia kenkiä tai pienillä lapsilla, joilla saappaatkin mahtuu, kun välihyllyn sijoitti taktisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy katsoa, miltä pottulaatikot näyttää sitten, kun on talvikengät. Ehkä siihen voisi ne lisähyllyt nakutella, mutta toisaalta ei niitä uusia kenkiäkään enää tähän talouteen tarvita :P

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!